Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
harding
harding vasárnap, 20:24
Előzmény: #263469  Uhura
Nem nagyon tud éves 20m darabnál többet kiszívni a DT a magyar piacról, mert annyira nem likvid ez a papír... ráadásul egyre kevésbé likvid. és ahogy pár hosszászólással előbb írtam: a nagy kereslet egy szűkülő likviditású piacon --> torzulva emelkedő árfolyamhoz vezet (árfolyam rakéta), ami nyilván nem racionális DT oldalról sem.
A DT és az Erste lassan fokozatosan tudja csak kiszívni a szabad közkézhányadot (illetve annak egy részét). Nagy kétségem van affelől, hogy el tudják-e érni a kiszorításhoz szükséges 90%-os tulajdonhányadot.
Nyugodtan érveljetek, mert ez csak vélemény részemről, de majd meglátjuk.
Egy biztos, hogy én a rakétán akarok lenni, ha megindul. ;)
harding
harding vasárnap, 20:17
Előzmény: #263468  kreta
A tapasztalatok szerint a befektetők nagyobb része (elemzőkkel együtt) nem értik az srv árfolyam-emelő hatását, és csak az osztalékkal számolnak. Deeee ez is már elegendő, hogy vonzóbbnak tűnjön a papír (kis számolás után) a mostani (és csökent szintű) állampapír hozamoknál. Szerintem ez is fogja még hajtani. Az srv meg csak hab a tortán (bár én nem tennék nagy fogadást, hogy sokáig megmarad az srv program...)
Stagnálás nem lesz, mert Q3-ban már az áremelések is látszódni fognak. Az internet meg az életünk része...
Apropó, plusz az új kormányzat szeretné támogatni a lakossági részvény befektetéseket is... bár szeritem ez hosszabb távú történet és folyamat, mert ugye agymosás kell a társadalom nagy részének, hogy lejöjjenek az ingatlanmániáról és a kockázat- és hozam mentes állampapírokról. 
Ishar
Ishar vasárnap, 17:43
Előzmény: #263469  Uhura
Jó feltevés, de azért elég erős fantázia szükséges hozzá. :)
Uhura
Uhura vasárnap, 17:39
Előzmény: #263448  harding
És mi van ha nem csak azért vásárolja mert megéri neki hanem mert a hírelt DTE amerikai összeolvadás elötte a DTE fel akarja szívni magát, hogy jobb arányt érjen el a fúziós hercehurca előtt és ennek része, hogy minden "többségi telekomos"  leányt, felvásáról majd  beolvaszt? És erre reagált a menedzsment ezzel a lépéssel ? Az kérdés ez a fajta "repatriálás" kinek jó az mtelnek magának vagy a dte -nek mind többségi tulajdonosnak ?
kreta
kreta vasárnap, 17:38
Előzmény: #263465  harding
De ha nem jobb akkor mitől lesz jó?
Stagnálás elég a befektetőknek?
Nem kötekedés inkább kiváncsiság
SBob vasárnap, 17:35
Előzmény: #263465  harding
nagyjából egyetértünk abban, amit most leírtál. Azt senki sem mondta, hogy a Q2 rossz lenne. Talán hozzászoktunk, hogy néha két számjegyű pozitív eltérést okozott az elmúlt időszakban a konszenzushoz képet. Most pedig néhány soron 0.x %-al elmaradt. Azt sem hangsúlyozta senki, hogy Rékasi megerősítette az év végi célokat, ami pedig még mindig markáns növekedést jelent az EPS-ben a tavalyihoz képest. Az osztalék mértéke szerintem rohadtul nem érdekli az elemzőket. Hosszú időn keresztül fizette a 74 Ft körüli osztalékot a 2000-es években és még picit utána is. 2000-es évek közepén a 74 Ft talán többet ért mint ma a 200 Ft. Nem volt rossz a hozam, az árfolyam mégis egyre csak csökkent. Majd amikor a 74 Ft lecsökkent, az árfolyam végképp bezuhant. De nem lehet összehasonlítani az akkori viszonyokat a mostanival. Ahogyan korábban már kiszámoltam, a korábbi 2000- évi csúcsár ma 9-10 ezer forint lenne, ha csak az inflációt vesszük figyelembe és nem számolunk a részvények darabszámának a csökkenésével.
SBob vasárnap, 17:18
Előzmény: #263464  SBob
ennek ellenére, akkor is kiállok mellette, ha bármilyen cikket betesz ide, ami a telekomról szól. Szerintem el tudja mindenki dönteni, hogy maga az írás mennyire jó, vagy nem. Ha van benne szakmai hiba és valaki, kiszúrja azt és itt helyre rakja valaki más, az nagyon is hasznos. Az pedig, hogy kinek melyik újság tetszik, vagy nem tetszik, nem ok arra, hogy felszólítsuk az információt adót arra, hogy ne linkeljen ilyeneket. ( a napi jelentéseket én is teljesen haszontalannak tartom, de azt már többször kifejtettem, hogy miért. De még azok a gagyi, felületes, semmitmondó egykaptafa írások is hasznosak valamilyen szinten, de mindenképpen a beküldő mások iránti segítőkészségét mutatják)
harding
harding vasárnap, 17:14
Előzmény: #263462  SBob
Ez a mostani Q2-es jelentés nem rossz. Nominálisan nem jobb, mint a tavalyi, de azért nagyon erős, és egyszeri események (forint erősödés, SI/IT gyengélkedés, tavalyi pénzügyi nyereségek idei kiesése) rontották az eredményt.
De amiért (valóban továbbra is) optimista vagyok a papírral, az az, hogy bár a cég számai bár alig változtak a tavalyihoz képest, de a működési környezet az sokat javult a választások óta. Így ugyanakkora eredmény és EBITDA AL most értékesebb, mint tavaly. Pontosabban nem az idei év eredménye miatt fog emelkedni a részvény árfolyama a továbbiakban, hanem azért, mert a jövendő évek osztalékainak jelenértéke ma sokkal többet ér, mint tavaly.
.
De azt őszintén szólva nem értem, hogy az elemzők ezt miért nem látják, vagy miért nem számolják a modelljeikben?!
.
(Szerintem van még egyéb várakozás (felfelé mutató kockázat) is, de azt majd máskor mondom.)
Ez a országkockázat- és infláció csökkenés önmagában is elegendő azon árfolyamcélok eléréséhez, amit itt többen várunk (évvégéig 2900-3000 tartományba nyalás, és jövőre ennek masszív áttörése. (Persze lesz korrekció is. Meg lehet egyéb globális havária, ami általános esést okoz. De negatív trendbe fordító faktor szerintem nincsen, legfeljebb tranziens események.) (az adókörnyezet egyszerűsődése és költségvetési megszorítások még nem tudjuk, mit okoznak. Remélem nem kezdenek az előző kabinathaz hasonló szektor adó mutatványokat, de ugye az nem egyszerűsítés volna...)
SBob vasárnap, 17:09
Előzmény: #263460  harding
emlékezz vissza, én Gyulával akkor akasztottam bajuszt, amikor elkezdte osztogatni a tanácsait, hogy mit kell tenni a Richterrel, meg a telekommal. Ráadásul úgy tette ezt, hogy akkor éppen szerencsétlen fázisba érkeztek a korábbi "megmondásai", amely tényeket ráadásul makacsul tagadott és talán tagadja ma is. Én a tények tagadóival pedig nem tudok és nem is akarok foglalkozni, mert annak végképpen nem látom értelmét. Illetve a jelentgetős embereket sem kedveltem soha. Ezért írtam korábban, hogy őt nem szeretem.
SBob vasárnap, 17:01
ha akarod bebizonyítom, hogy nem én mínuszollak, csak kérned kell. A következő módon gondolom ez bizonyítani. Kétszer nem értékelhet valaki ugyanarról a nickről. Ha akarod, leírom, hogy az utolsó 5, vagy tíz beírásodra milyen a like arány, majd mindegyikre adok egy pluszt, vagy mínuszt, amelyik jobban tetszik. Így a korábban leírt arány mindegyike egy szavazattal változni fog, szinte egy időben a beírás után. Persze ezt az egész like dolgot picit gyerekesnek tartom. És ahogy neked, úgy nekem is van markáns véleményem a világról és ezt nem is rejtem véka alá ( ahogyan te sem ). A markáns vélemény pedig megosztó, így sokakban érzelmeket vált ki. Ezért kapsz te is és én is sok mínuszt (meg plusszt is). De ennek nincsen jelentősége, hiszen ez a természetes. Én olyan fórumra nem is szeretek írni, ahol mindenki csak tapsol a másiknak.
SBob vasárnap, 16:44
neked talán még sosem adtam mínuszt, illetve adtam, de azok szinte mindig akkor voltak, amikor nekiálltál politizálni és akkor is csak akkor, amikor már szerintem túlmentél a racionalitás határain. A telekomot érintő hozzászólásodért még sosem adtam mínuszt. Pluszt már igen, de nem gyakran. Pedig sokszor nem értek egyet a véleményeddel, mert szerintem itt is szélsőséges vagy. Telekommal szemben megfogalmazott  kritikát még talán nem is hallottam tőled. Biztosan nincs is. :) Azt pedig végképpen nem értem, hogy miért írtad, hogy "fogadd el, hogy ez egy fórum és mindenki leírhatja a véleményét". Sosem írtam ezzel ellentéteset, éppen ez okozza most is a nézeteltérést közöttünk. Te nem tűrsz más véleményt, csupán azt ami szerinted igaz. És ez mindenre igaz. Én is "kemény" csávó vagyok, ha vitázni kell és eléggé markánsan tudom védeni az álláspontomat. De én meghallgatok minden szart is és sokszor meg is változtatom annak hatására a véleményemet. Téged is mindig elolvaslak és ha hiszed, ha nem, miattad is változott már sok kérdésben az álláspontom. A telekom csupán egy cég. Szerintem benned (ezen a téren is) túl sok az érzelmi szál. Ezért lehet az, hogy a mostani jelentésben képtelen vagy észrevenni az apró, de negatív eredménysorokat. Nyilván én is drukkolok neki, 100 ezer darab feletti részvénnyel ezt ne vond kétségbe. De én már régóta nem vagyok szerelmes sem a cégbe, sem ebbe az iparágba (ahogyan korábban az voltam). Így érzelemmentesen talán könnyebb jó döntést hozni a vétel, a tartás, vagy az esetleges eladás vonatkozásában.
harding
harding vasárnap, 13:53
Előzmény: #263459  Ishar
Na ez is milyen cím már... földrajz tantárgyból volt olyan tesztünk annó általános iskolában, hogy két tagmondatos állításokról, kellett eldönteni, hogy mindkét tagmondata igaz-e. vagy sem, és hogy van-e kapcsolat közöttük.
Volt olyan válasz is, hogy "igaz-igaz, nincs kapcsolat". Na ez a cím épp ilyen. Clickbait...
harding
harding vasárnap, 13:48
Előzmény: #263457  SBob
Bob fogadd el, hogy ez egy fórum, és mindenki leírhatja a véleményét. És ennek keretében leírhatom a Gyula cikkeiról, hogy hulladék, ha azt gondolom. A vélemény nem tud hulladék lenni, de egy elemézés sajnos tud hulladék is lenni. Ezt szoktam jelezni a fórumon, ha szerintem szándékos vagy nem szándékos tévedést tartalmaz. Ha ez meghalad egy szintet, akkor nálam átkerül a hulladék kategóriába.
Mivel Gyula sokszor küld ilyet, így ezért ezekre külön is figyelek a fórumokon, amit olvasok. Ő nem csinál ebből problémát, és persze lehet, hogy nem is érdekli... pedig sok esetben az ő vélménye jobban érdekelne, mint az általa megosztott cikkek.  Szerintem ereszd el ezt te is! Gondold nyugodtan azt, hogy hülye ez a harding, és adhatsz nyugodtan egy minuszt az írásaimra, ha nem értesz egyet... és persze pluszt is.
.
Azt meg nézzük meg együtt évvégén vagy a jövő évi osztifizetéskor, hogy kinek a prognózisa áll közelebb a valósághoz. Az enyém is itt van valahol az előzményekben, majd az AI-al megkerestetem, ha aktuális lesz. Azt tudom, hogy én a saját megtakarításaimmal vállalok  kockázatot a prognózisaimért. Szóval elemi érdekem jól gondolkodni, de majd viselem ennek a következményeit is. Egy külső elemzőnél ez nem ennyire magától értetődő. 
Ishar
Ishar vasárnap, 12:46
Magyar Péter aláírta: a kormánynak külföldről kell segítséget kérnie az állami megszorításokhoz: "A helyreállítási alaphoz való hozzáférésért cserébe a Kármán András vezette tárcának felül kell vizsgálnia a jelenlegi társasági adórendszert – beleértve az adókulcsokat is – azzal a céllal, hogy további társasági adóbevételeket szerezzenek, miközben megőrzik a társasági adórendszer versenyképességét." \\\ "Csökkenteni kell az adók számát, hogy azok száma a 2023. január 1-jén hatályos 54-ről legfeljebb 49-re csökkenjen. Az ideiglenes ágazati adókat és a közüzemi adót nem kell beszámítani a 2023. január 1-jén hatályos adók közé, és azok nem járulnak hozzá az adók számának javasolt csökkentéséhez - ugyanakkor azok kivezetése is biztosnak tűnik."
SBob vasárnap, 09:16
Előzmény: #263456  harding
mivel időrendi sorrendben olvasom a hozzászólásokat, így előző beírásom után reagálok erre a hozzászólásodra. Az árfolyam manipulációt itt mindenki érzi, de ez nem mostanában kezdődött. A nap végi, az egész napi forgalom jelentős részét adó, logikátlannak tűnő tendenciózus időnként eladások, időnként vételek nem véletlenek. Legalábbis az én egyszerű piaci logikám szerint. Én biztosan nem kínálnék záróban limit nélküli vételt, ha előtte sokkal kedvezőbb áron jelentős mennyiség ácsorog. Vagy fordítva. De ezek inkább az árfolyam beállítását szolgálhatják, ami bárhogyan is nevezzük, manipuláció. Az MSCI-be kerülés egyáltalán nem reménytelen. A szint állítólag már alacsonyabb árfolyam mellett, tavasszal is megvolt, de a szint pillanatnyi átlépése nem jelent automatikus bekerülést. Ha folyamatosan és bőven felette van, az viszont erős valószínűséget ad. A mostani, féléves felülvizsgálatnál vélhetően nem fog bekerülni, de ez nem meglepő, mert ilyenkor 50%-al emelik meg a bekerülési limitet. Ha 2500 felett marad az árfolyam és a forint sem zuhan be, akkor viszont sanszos, hogy előbb, vagy utóbb be fog kerülni. A forgalom is számít, ezért ne bánjuk annyira ezeket a nap végi nagyobb darabszámú beállításokat.
SBob vasárnap, 08:57
Előzmény: #263455  harding
a hatásvadász címek engem is bosszantanak, de ma ezt kapjuk, mert a kattintásból élnek meg a szerzők. Még nagyobb portáloknál is így van ez, ami felveti azt a kérdést, hogy még nekik is szükségük van erre? Nézd meg a Portfolió benzináras híreit, amit már rutinból úgy jelentenek be a címben, hogy "Így változik holnaptól az üzemanyagok ára." Majd megkattintod a cikket, (új reklámokkal az oldalon) és azt olvasod, hogy "holnaptol nem változnak az üzemanyag árak". Hazugság a cím? Nem, csak megtévesztő. Vélhetően el fogunk odáig is jutni, hogy a következő szalagcím lesz "legalizalva" : "Elmondjuk, hogyan gyilkolták meg xy-t" Katt. "sehogyan". Lényeg, hogy hazugság ne legyen, mert azt akár büntetik. A telekom számaiban az a figyelmeztetés, hogy vélhetően a nagy menetelés végére érhetett, mert voltak már olyan sorok, amik csökkenést mutatottak és ezért akár egy nagyobb korrekció is kinézhet így 3 év rally után. Ezzel összhangban van a Concorde semlegesre való rontása is. De ez csupán egy írás, egy vélemény. Hogy hulladék lenne? Azt majd meglátjuk, az idő dönti el. Ha 2000-re esik, akkor a te véleményed volt hulladék, ha 4000-re megy, akkor meg az MBH elemzése. ( attól hogy egy árfolyam elszáll, vagy lezuhan, még nem feltétlenül a cég fundamentumai változnak, különben nem tudod megmagyarázni a 300Ft-os telekom árfolyamot, vagy a 4IG 5 , vagy 1,5 ezres árfolyamát sem ) Emlékezz vissza, hogy én egy ideje azt mondom és gondolom, hogy a telekomot nem 8-10%-os hozam hajtja, az csak jó alapot szolgáltat a jelenlegi árfolyam megtámasztására ( egyébként te is ezt mondod ). De ez a jó alap egyáltalán nem garancia arra, hogy akár a felére zuhanjon az árfolyam. Nézd meg, hogy milyen hangyafasznyi forgalommal tudott esni 5%-ot miközben a bux szárnyalt. Szerintem az árfolyam középtávú ( éves) emelkedését és az év közbeni limitált oldalazását is az évenként ismétlődő saját részvények vásárlása hajtja. Pénteken 240 ezer db volt a forgalom, előző nap a nagy esésben gyakorlatilag hasonló. Ennek jelentős része dt és technikai jellegű, ha "korszerűek" vagyunk. Ezzel szemben a telekom napi 80-90 ezer valós darabot kell, hogy vásároljon, ha hozni akarja az évenkénti 20 millió darabos elképzelést. Ez nem könnyű feladat. És senki nem tudja, hogy mi a "végcél". Mert a 20 millió db csak összejön minden évben 300Ft-nál is meg 2700-nál is.
harding
harding szombat, 16:55
Előzmény: #263454  Ishar
Így érthető már, hogy mire gondoltál, köszi Ishar!
A csökkenő közkézhányadnak egyéb járulákos hatása is van/lesz:
- Gyengébb forgalom, és emiatt szélesebb ajánlati spreadek (vételi és eladási oldal között), A Telekom egyébként még nem illikvid, de nagyobb szereplők számára ez a napi volumen már nem elégséges.
- Nagyobb megbízásoknál az árfolyam könnyebben mozdul, így könnyebb az árfolyamot is manipulálni (nincs bizonyítékom, de néha érzek ilyen kereskedési magatartást is már mostanában.)
- Emiatt kisebb eséllyel kerül vissza nagyobb nemzetközi indexekbe (pl MSCI szerintem éppen ezek miatt szinte már reménytelen). 
harding
harding szombat, 15:49
Előzmény: #263452  SBob
Nem azért szóltam le a cikket, mert meg merészelte szólni az általad vélt szent tehenem negyed éves jelentését. Hidd, el ha szar lenne az eredmény, akkor én sem védeném!
A cikk szerintem azért rossz, mert nem derül ki belőle a címben szereplő állítás. Tehát hatásvadász a cím, hogy kattints rá, majd nem válaszolja meg a kérdést.
.
De mindenféle hátsó szándék nélkül neked is feltenném a kérdést: A cikk alapján meg tudod mondani, hogy mi a figyelmeztető jel a Telekom jelentésében? ;)
Ishar
Ishar szombat, 13:50
Előzmény: #263436  harding
"Ezzel mit akartál mondani?" --- Azt, hogy a folyamatosan csökkenő részvényszám (és részben az inflációs díjkorrekció) miatt valóban szépen fog nőni a egy részvényre jutó nyereség. (Nagy vonalakban a számláló nő, míg a nevező csökken.)
SBob szombat, 13:14
ez a link talán jobban tetszik mindenkinek, bár ebben is szerepelnek "rossz" mondatok.  https://privatbankar.hu/cikkek/reszveny/magyar-telekom-gyorsjelentes-reszveny-emelkedes-profit-stagnal.html
"A profitabilitás tehát romlott a tavalyi szintekhez képest, de az alacsonyabb nettó pénzügyi veszteségnek köszönhetően a nettóprofit-soron így is kisebb növekedést tudott elérni a vállalat."Ebben az írásban egyébként szerepel ez is (nem hittem a szememnek, kétszer kellett elolvasnom, hogy felfogjam a logikáját. De megértettem: ekkora pozitív energiával, egyszerűen nem lehet veszíteni... :) ) :  
"Részvény természetes fedezésként?Ha valakit bosszant a magas telefonszámlája, természetes fedezésként (hedge üzletként) is vásárolhat Telekom-részvényeket is akár. (Ugyanígy, ha sok banki költséget kell kifizetnie, akkor vehet OTP-részvényeket.) A részvények árfolyamemelkedésével ugyanis kompenzálhatja azt a többletköltséget, ami a szolgáltatások áremelése révén keletkezett. Legalábbis rövidebb és középtávon, hiszen a cég bevételei emelkedni fognak az áremelés után."
SBob szombat, 13:00
Előzmény: #263450  harding
van benne figyelmeztető, negatív jel is. Akár tetszik neked, akár nem. Maga a cikk tényszerű adatokat tartalmaz és a szerző neve is tudható (ellentétben a mienkkel). Egyébként az a tény, hogy csupán nagyjából hozta az elvárt számokat csalódást keltett, amit a "nagy", két nap alatt bemutatott zuhanás is vitán felül megmutat. Persze lehet a valóságot tagadni is és csak olyan elemzéseket olvasni, ami csupán a saját narratívánkat támasztja alá. De az csupán önbecsapás. Persze létező jelenség, hogy egy papír a jó hírre is negatívan reagál és fordítva, de itt most nem erről van szó. A közel semleges, enyhén negatív negyedéves jelentésre reagált heves eséssel, de ehhez az is kellett, hogy előtte néhány nap alatt felvigyék a mindenkori új árfolyamcsúcsra. Az lett volna furcsa, ha erre a kisebb csalódást keltő eredményre az új csúcs után emelkedett volna. Viszont bizakodásra adhat okot, hogy ezt a közel 5%-os negatív hullámot nagyon alacsony forgalommal produkálta. És erre nem magyarázat az uborkaszezon sem, mert a többi papírban volt normális forgalom. Én sem szeretem Gyulát, de ez nem jelenti azt, hogy olyanért támadjam, amiért mást megdicsérnék. Egy új írás, elemzés, egy a telekommal kapcsolatos hír belinkelése pozitív cselekedet. Az írás tartalmával lehet egyetérteni és lehet azt vitatni. A bölcsek köve szerintem nincsen nálad. Én még csak közgazdász sem vagyok, de neked biztosan van közgazdász diplomád és remélem, hogy ebben nem tévedek.
farkasfu
farkasfu szombat, 09:00
Előzmény: #263450  harding
A féléves összkép tehát növekedést mutat, miközben a második negyedévben a magyarországi távközlési  szolgáltatások bővülése mellett az informatikai üzletág gyengébb teljesítménye, a forint erősödése és a tavalyi egyszeri nyereségek kiesése is fékezte az eredményeket.
harding
harding péntek, 22:44
Előzmény: #263449  gyula1971
Gyula, ha már megint megosztottál egy clickbait napiszart, akkor legalább meg tudod mondani, hogy mi a figyelmeztető jel a T negyedéves számaiban?
.
Miért osztasz meg minden hulladékot?
gyula1971
gyula1971 péntek, 21:13
Stabilnak tűnik, mégis van egy figyelmeztető jel a Magyar Telekom számaiban.
-Stabil első fél évet zárt a Magyar Telekom, a második negyedéves számok azonban már azt is megmutatják, hol került nyomás alá a jövedelmezőség. 
https://www.msn.com/hu-hu/penzugyek/%C3%A1ltal%C3%A1nos/stabilnak-t%C5%B1nik-m%C3%A9gis-van-egy-figyelmeztet%C5%91-jel-a-magyar-telekom-sz%C3%A1maiban/ar-AA29CyvP?ocid=msedgntp
harding
harding péntek, 20:08
Előzmény: #263447  nyau
Ez szerintem nagyon fontos gondolat, amit írtál:
Ameddig a Telekomnak megéri magát vásárolnia, egyéb más befektetés és akvizíció helyett/mellett (tehát jobb a hozama az srv-nek, mint másnak), addig nekünk is meg fogja érni a dolog.  
nyau péntek, 19:18
Telekomnak megérte megvenni itt. Ők tudják miért. Ebből kell kiindulni.
kreta
kreta péntek, 18:52
Előzmény: #263445  signal2
Nem!!!
signal2
signal2 péntek, 18:40
Előzmény: #263443  harding
A kérdés az, hogy aki esetleg 2900-on megveszi, annak kielégítö lesz-e a hozam, amit az az árfolyam kínál.
apocca
apocca péntek, 18:39
Előzmény: #263443  harding
Ha 2900 környékén zárná az évet az több mint 60 %-s emelkedés lenne, jó rossz lóra tettünk mi ezzel a paperrel:):) jahh és még fizetett 154 huf osztalékot borravalóként:):)
harding
harding péntek, 18:01
Előzmény: #263440  signal2
Igen, valóban... évvégéig 10% kit érdekel?!?!
Minket a jövő évi osztalékfizetésig kalkulált 3300-3500-as árfolyam izgat jobban! ;)
fezo21
fezo21 péntek, 17:05
Heti záró : 2 696,00 / 65316
farkasfu
farkasfu péntek, 16:56
Előzmény: #263439  Freeshark
Hagyjuk a Tiszát..:)
 Eddig is 3-4 hétre voltunk már a 2900-tól. Nyilván még most is benne van a dolog, de már június 02-n 2756 volt az árfolyam és azóta szinte semmit nem tud felmutatni. Várjunk pár napot, hogy lássuk mire készül. A füles benne volt, "van" még a nyakvonal is emelkedő. 

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek