Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
harding
harding ma, 10:32
Előzmény: #262690  Foga81!
Nem annyira értem, hogy miért minuszolják az ilyen őszinte hozzászólásokat, de én adtam rá egy pluszt is. ;)
Azt gondolom, hogy a legjobb választások között volt az elmúlt években Telekom túlsúlyos portfóliót tartani. 'Home bias' ide vagy oda.
Most őszintén, mikor tarts magyar paparokat, ha nem akkor, amikor az országkockázat csükken, a forint erősödik, és a vállalati működési környezet is feltételezhetően javul az országban általánosan javuló valóságos versenyhelyzetből adódóan (igaz ez nem minden vállalakozásra és BÉT szereplőre igaz).
Azt sem értem, hogy amikora HOLD kikaparta gesztenyét a "nyílt levél a Telekomhoz' c. akciójukkal, akkor bár biztosan felültek a vonatra, de miért szálltak le. Dinamikus portfóliókkal hoznak 8-10%-ot, miközben ha ültek volna (vagy ülnének) simán a papírban, akkor csak az a rész hozott volna évente 30-50%-ot. Olyan kisbefektetői stílusban kis nyerővel eladták. 
Foga81! ma, 08:15
458Ft átlagárral ülök benne 2010 volt az első vásárlásom. Volt, hogy a tőkémet 75% veszteség érte. Ha akkor nem adtam el, most akkor se fogom ha újra 2000Ft lesz és gondolom vagyunk vele így páran.
Egyedül azért adtam el kb a teljes pakk 7%-át véletlenül pont a csúcson, mert AI azt mondta, hogy MTEL túlsúlyos vagyok a portfoliomban és vegulis igaza volt. Így eladás utan is az vagyok meg, de tudtam mást is venni. Ha kiugróan megy fel még az árfolyam akkor megint adogatok el egy kicsit, hogy olyan 30-40% körül maradjon a súlya nálam, bár az is sok tudom. 
Mondjuk most azt mondja okoska, hogy magyar túlsúlyos vagyok, abban is igaza van. :) 
harding
harding péntek, 22:40
Előzmény: #262687  SBob
Bob, már megbeszéltük, hogy nem az adott napi forgalom 25%-a az srv limit, hanem a megelőző 20 nap átlagforgalmának a 25%-a.
philosopher
philosopher péntek, 21:16
Előzmény: #262685  SBob
Mondjuk ha az idei részvényvásárlás is lezajlik és a DT nem ad el részvényt (az elmúlt években nem adott), akkor jövőre a bevonás után már 70% feletti részesedése lesz. 5 éve még csak 59% volt. Szóval ha nem is a nyereség miatt (azt én sem gondolom, hogy ezzel spekulálnának), hanem hogy ne ő maradjon hamarosan az egyedüli tulaj a cégben, valamint a közkézhányad is maradjon 30% felett, elvileg ez is lehetne egy stratégia a részéről, hogy elad ő is valamennyit. 617,7 millió részvénye van, ebből 4-5 milliót simán eladhat :-).
SBob péntek, 21:09
Előzmény: #262684  apocca
elérkeztünk a programra szánt idő feléhez, a forrás 60%-át használták fel eddig és picit több mint 11 millió részvényt vettek vissza. Korábban nagyjából 20-22 milliót tudtak megvenni. Szerintem ez idén nem fog összejönni. Nem tudjuk, hogy mennyi van még bespájzolva, de szerintem a maihoz hasonló, unalmas napokra számíthatunk a jövő héten. A mai volt eddig a legkisebb forgalmú nap és ezért ma még 100 ezer darabot sem tudtak megvenni.
SBob péntek, 21:00
és nem az a legnagyobb probléma, ha valaki butaságot ír, mert arra mindannyian képesek vagyunk. A probléma az, hogy mellette akkora arccal tesz ezt, hogy az bicskanyitogató. Az a baj a kisbüfikkel... és hasonló szövegek. (persze nulla részvénnyel (és ismerettel) )
SBob péntek, 20:51
:) igen, megtudtuk, hogy a DT adja. Ezt is biztosan a mindenható AI mondta. A DT felhúzta, hogy a csúcson eladja... :)))) A srác nem érti, hogy ki szállt ki ekkora pakkal az ATH-hoz közeli áron. Szerintem nem csak ezt nem érti a világban, aki ennyi ökörséget képes összeírogatni. ( beteszi az AI-nak a kommenteket, mert az majd megmondja abból, hogy mi lesz a nyerő... )
apocca
apocca péntek, 19:49
Előzmény: #262680  SBob
hagy írjon a jokerünk,  a DT az mtel rv-vel kereskedik, ez idáig az év távközlési vicce, régen nevettem ekkorát. Ha jolly jokerünk tudja értelmezni vagy a robotja a következő számot a DT tavalyi nettó nyeresége 10 milliárd euró volt (megértem, hogy mtel részvényen kell egy kis kiegészítés):):). Jahh még annyit de ezt joker olvassa:) a DT az egész magyar telekom megvételét (nem pár millió részvényével való kereskedést) nem valami pénzügyi megfontolásból nem tette meg (mert nem tétel), ha nem egyfajta stratégia (politika, stb) miatt.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc péntek, 19:36
Előzmény: #262682  JokerWizard
Én 4 éve vettem 298-on, néhány héttel később 334-en bővítettem egy feleakkora pakkal. Előtte nekem nem volt Telekom. A beker. ár 50%-a (!) évente érkezik osztalék formájában, az árfolyamnyereségen felül. Ha lesz korrekció, bővíteni fogok, nem eladni. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 19:19
Előzmény: #262679  AnlegerFerenc
Pontosan... ezért is lehet megcsinálni kisbüfikkel ezeket... Mindig csak vesznek és ülnek a papírokon... Mintha nem is érdekelné őket az árfolyam... Így minden árfolyamot érintő beszélgetést el lehet intézni azzal hogy 1990ben vettem 400 forintért... és majd felmegy úgyis újra 2050-ben.... ;)  
JokerWizard
JokerWizard péntek, 19:12
Előzmény: #262678  Greenbull
Lehet hogy te vagy az egyetlen akit nem érdekelnek a részvény árak... ;) 
SBob péntek, 19:07
Előzmény: #262677  JokerWizard
amit a DT részvényeladásáról írsz, az nettó hülyeség. (ez akkor is így van, ha már legalább három napja minden idődet ezzel töltöd. Pont. Amit a 2400-as árról írsz, azt pedig senki nem tudja ma. Ezért írtam, hogy shortold meg, ha úgy gondolod, hogy annyi lesz. Akik régebb idő óta itt vannak telekomban, azoknak a nagyobb része nem fogja eladni egy esetleges 2400-as áron sem, esetleg elkezdi tovább bővíteni, ahogyan korábban é is mindig ezt tettem. Az idén kapott 15 milliós osztalék is még ott csücsül a számlámon nem nyúltam hozzá és nem tudom még, hogy mit kezdjek vele.  Korábban mindig visszaforgattam. Sokan bőven 1000 Ft alatti átlaggal vannak benne és ha ahhoz hozzászámolod az idei részvényenkénti kb. 154 Ft-os kifizetett osztalékot és az 50 milliárdért vásárolt részvények bevonását, akkor ezek a befektetők elégedettek ennyivel és nem biztos, hogy nem várják ki a jövő évi, várhatóan még magasabb osztalékot. Az elmúlt három évben shortolni a telekomot, életveszélyes és főként kudarcos volt. Persze semmi sem tart örökké és lehet, hogy eljött az ideje. Próbáld meg, hátha neked sikerül, csak biztatni tudlak erre. Bátraké a szerencse.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc péntek, 19:06
Szerintem a kisbüfik nagy részét nem érdekli a pillanatnyi árfolyam, mert longban ülnek. Sokan vagyunk itt 3-400 Ft környékéről, szerintem egyáltalán nem éri meg ki-be ugrálni...
Greenbull
Greenbull péntek, 18:51

Elárulom neked, hogy 1859-es átlaggal voltam benne 15K-s pakkal. 2610 környékén 10K eladtam, mert most kell a pénz az ingatlanra. 5K-t tartok és rohadtul nem érdekel ha visszamegy 2400-ra. Az Erstés fiúk valószínűleg visszanyomják majd valamennyire, hogy betárazzanak a következő évi srv-re, de ez csöppet sem érdekel.
.
A te trader képességeidről pedig sokat elárul az, hogy a 300 - 2700 rallyt a partvonalról nézted végig. Én benne voltam a telóban kb 1200-tól folyamatosan kisebb nagyobb pakkokkal.  További kellemes AI-ozást. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 18:43
Előzmény: #262675  Greenbull
Gondolj majd erre akkor amikor június végén mikor elfogy a MT srv kerete és 2400 körül lesz az árfolyam... Te meg ülsz a részvényeken és kiszámolod mennyi volt a nemrealizált nyereséged ha te is kiszálltál volna 2700 felett... 300 forint részvényeként (az osztalék 2x-e)... 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 18:35
Előzmény: #262673  Greenbull
Az osztalék fizetés már az egész srv előtt lezajlott május 8.i osztalék vágás után. ... Ezután verték fel az árfolyamot a srv-al ... A következő osztalék jövő május... és abban benne lesz a Q1-es profit is... (mivel az a cashflow-ból lett elégetve saját részvény vásárlás utáni bevonással) 
Greenbull
Greenbull péntek, 18:31
Előzmény: #262672  JokerWizard

Az egész gondolatmeneted totál hibás, mert spekuláns aggyal gondolkozol. A DT nem spekuláns, hanem Európa egyik legnagyobb távközlési vállalata. Nem swingtradelnek hetes, napos TF-en a részvényeikkel. 
.
A legjobban ez a mondat tetszik: "Eltette az osztalékot, majd 2700-2442 közti felvert árfolyam nyereséget (258 Ft)" Miért pont a 2442 és 2700 között nyereséget tette el? Neki vannak részvényei 300 környékéről is. Ha azokat adja el sokkal nagyobbat kaszál. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 18:27
Előzmény: #262671  Sehmet
Magyar Telekom a visszavásárolt részvényeket részvénybevonásra és alaptőke-leszállításra használja fel. 
Amit "javadalmazási programnak" nevez... 
forrás: https://www.erstemarket.hu/tartalom/237237/lezajlott-az-mtel-sajat-reszvenyek-bevonasa-20260603
Greenbull
Greenbull péntek, 18:18
Előzmény: #262671  Sehmet

Ez nem tudom hogy kapcsolódik a hozzászólásomhoz de nem baj, hogy ide hoztad, mert eszembe juttat egy másik gondolatot. 
.
A mi kis AI zseni Jokerünk szerint a DT lepasszolt a Magyar Telekomnak egy 15 milliárdos pakkot, mert ez aztán a fantasztikus nagy nyereség neki.
.
Számoljunk egy kicsit. A DT 65,78%-os tulajdonosa a Magyar Telekomnak. Ha közgyűlésen úgy határozott volna, hogy nem lesz srv, hanem ezt az 50 milliárdos keretet is ki kell fizetni osztalékként akkor az srv-re fordított 50 milliárd 65,78%-a lett volna kifizetve a DT-nek, ami kb 32 milliárd forintnak felel meg.
.
Magyarul a DT egyetlen közgyűlési határozattal kétszer ennyi pénzt is kivehetett volna a cégből, úgy hogy még a tulajdoni hányada sem csökken. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 18:15
Előzmény: #262670  Greenbull
Jó kérdés... Szerintem előre meg volt tervezve.  Az osztalék vágás után a vállalati részvényvásárlások hatására feltornázta a részvényárakat, lényegében a teljes Q1-es profit ráment. A csúcson kiszállt a DT 15 milliárdal . Eltette az osztalékot, majd 2700-2442 közti felvert árfolyam nyereséget (258 Ft). A részesedése pedig nem csökkent, mert a   sajátrészvények bevonásra kerültek.  A Q1 profit pedig el is tűnt . Én azt nem értem hogy a Mtelekomnak miért volt jó ez? Annak a pénznek nem volt jobb helye? Kb megsemmisítették az egész Q1-es profitot.. 
Május 7. (Csütörtök)
  • Esemény: Az utolsó kereskedési nap, amikor a részvényeket még a 154 forintos osztalékra való jogosultsággal lehetett megvásárolni.
  • Árfolyam: 2540 forint (osztalékos záróár).
Május 8. (Péntek)
  • Esemény: Az első kereskedési nap osztalékszelvény nélkül (szelvényvágás).
  • Árfolyam: 2442 forint (záróár). Az osztalékfizetés miatt az árfolyam több mint 4%-ot esett az előző naphoz képest.
Május 12. (Kedd)
  • Esemény: A tőzsdezárás után megjelent az I. negyedéves gyorsjelentés (60,4 milliárd forintos nettó profit).
  • Árfolyam: 2662 forint (záróár, enyhe 1,26%-os napi csökkenéssel).
Május 14. (Csütörtök)
  • Esemény: Elindult az 50 milliárd forintos keretösszegű sajátrészvény-visszavásárlási program.
Június 2. (Kedd)
  • Esemény: Az árfolyam napközben elérte az idei történelmi csúcsát a masszív vállalati részvényvásárlások hatására: 2756 
Június 3. (Szerda)
  • Esemény: Rendkívül intenzív sajátrészvény-visszavásárlási nap (egyetlen nap alatt 15,5 milliárd forintért vettek papírokat).
  • Árfolyam: 2696 forint (záróár).

Sehmet
Sehmet péntek, 18:01
Előzmény: #262670  Greenbull
A javadalmazási program keretében a Telekom összesen legfeljebb 50 milliárd forint értékben vásárolhat saját részvényeket 2026. május 14-től kezdődően 2026 június 26.-ig. 
Greenbull
Greenbull péntek, 17:38
Előzmény: #262667  JokerWizard

Aha értem. Meséld már el elvtárs, hogy Deutsche Telekomnak, amely több, mint 60%-os tulaja a Magyar Telekomnak milyen érdeke fűződik az eladáshoz? Jövőre szeretne kevesebb osztit kivenni a cégből, vagy esetleg arra spekulál, hogy a tulajdoni hányada 50% alá essen és ne egyedül határozza meg az osztalékpolitikát? 
.
Az ugye meg van, hogy a 15 milliárd csak neked nagy pénz. A DT-nek ez annyi, mint neked 15000 Ft
Seri péntek, 17:34
Előzmény: #262667  JokerWizard
Csúcs utáni napon volt hatalmas forgalom (eséssel) ahogy írod.
Azóta is esik, ki tudja meddig...
Ráadásul bosszantó hogy egész nap kecsegtet a minimális minusz vagy épp a 0 %, majd nap végére beejtik 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 17:34
Előzmény: #262666  fezo21
Ismét egy nagyobb eladás zárón... Ezt is biztos a Mtelekom vette meg... Kiderül nemsokára... 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 17:26
Előzmény: #262652  qw12qw
2026-06-03 volt a giga volumen... és onnan folyamatos csökkenés 2632-ig (mai záró) 
A csúcs (2756) pedig kedden (2026-06-02) vagyis egy nappal korábban.  
A telekom srv-al feltornázta az árfolyamot. Megvolt a 15 milliárdos nagy kilépő (DTelekom szerintem) mert biztosra ment. Utána már a MTelekom már csak az esést csökkentette... A kisbüfiket meg hagyták ülni a részvényen..... ahogy elnézem a fórumot még mindig nem rakták összea storyt, sőt... még te is "úgy emlékszel" mintha a csúcson lett volna nagy forgalom, nem a csúcs után a lejtőn...     
fezo21
fezo21 péntek, 17:05
Heti záró : 2 634,00 / 84016
p0809 péntek, 16:54
Előzmény: #262660  harding
Nekem az első pakkom MRP-s részvény volt.... Jelnleg 2016-os a legkorábbi pakk, de 2018-ból van a legolcsóbb 408-os áron.
harding
harding péntek, 16:48
Előzmény: #262661  mage
Bubu már a Téder topicból is "kiöregedett", MZs sem írt ide mostanában... jaja mindenkit szívesen látunk, (akit nem kéne azt is), de a veteránokat bármikor.
Te merre kereskedsz mostanában?
apocca
apocca péntek, 16:41
Előzmény: #262661  mage

sok neve volt-van, de csórikám magányos.
Bubu nem foglalkozik már a tőzsdével, mzs-nek volt-(van) újabb nick nevei.
mage péntek, 16:13
Előzmény: #262654  apocca
Nem akarok beleszólni, mert már csak szökő évente nézek be a topikba, de leálltok ezredjére is settevoltesette-vel (fogalmam nincs mi volt az eredeti neve) vitázni, vagy elmagyarázni neki a nyilvánvalót? Bubu és MZs végleg eltűntek?  

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek