Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
harding
harding péntek, 15:17
Előzmény: #262659  kszsah1
Az én életem összefonódott már ezzel a céggel. Emlekszem, amikor 1997 környékén a Móricz Zsigai OTP-ben egyetemistaként sorbaálltam a Matáv jegyzési ívemmel... meg arra is, amikor 2000-ben lombard hitelre vettem a papírt, a nagy csúcs után, mondván, hogy már mocskosul túladott... de rohadtul "égette a kezemet" így minimális veszteséggel el tudtam adni... és inkább megvettem az első lakásomat helyette. Mindig nehéz volt az élet ezzel a cédával...!
kszsah1 péntek, 15:06
Előzmény: #262656  harding
érdekes , én is 2017-ben vettem az elsö MT. részvényeimer a másodiket 2018-ban .     
qw12qw péntek, 14:48
Előzmény: #262657  JokerWizard
 Még lehet hogy éppen a fő részvényes a Deutsche Telekom. :)))
JokerWizard
JokerWizard péntek, 14:34
Előzmény: #262655  Greenbull
ez két robot... (illetve 2 aI assistant)...  Az első csak a részvény napon belüli anomáliákat nézi. Full primitív notifier, majdnem klasszikus outlier jelző. Ez dobta ki a Telekomot : az átlagos forgalom többszöröse már első pár órában az abszolút maximum után 1 nappal, és csökkenő árfolyammal, fundamentális hirek hiányában.    
A másik robot, ami összeszedi a részvénnyel kapcsolatos infókat és elemzi, pl a fórumokat és megnézi volt e valami előzménye az anomáliának (pl bennfentes infó stb). Ez dobta ki a srv vásárlásokat is, és a célárat is. A spekulációt nekem kell összerakni ezekből: egy nagybefektető realizált az osztalék után nagy volumenben a csúcson kihasználva a telekom srv-t. Még lehet hogy éppen a fő részvényes a Deutsche Telekom. Ez majd úgyis kiderül a követkető közgyűlésen ha váltottot tulajdoni aránya...     
harding
harding péntek, 14:24
Előzmény: #262655  Greenbull
Kis színes:
Ráeresztettem s Geminit a múltbeli kommentekre, és kikerestettem vele, hogy miár 2017 júliusában (#170950) arról írtam a fórumon, hogy egyszer majd felrobban az Mtel árfolyama. (...kukta, ami alatt takaréklángon ég a tűz...)
Igazából akkor kezdtem zsákolni nagy mennyiségben a papírt.
Tudom, hogy a kutyát sem erdekli, de a dátum miatt kerestem rá, hogy ez a kiváló hasonlat mikor is állt ez össze bennem.
Greenbull
Greenbull péntek, 13:03

"Ráeresztem a robotot a múltbeli commentekre, ami besúlyozza a véleményeket összevetve az akkori részvényárfolyamokkal. Idén is volt pár lejtmenet..."
.
Tehát ha jól értem a te robotod nem az árfolyam és forgalmi adatokat, meg az indikátorokat elemzi, hanem a Portfolió kommment szekcióját és ezek alapján határozza meg a befektetési stratégiát. 
.
Srácok, ez a robot vagy közgazdasági Nobel díjat fog kapni vagy lapos Föld díjat. XD XD XD     
apocca
apocca péntek, 11:25
Előzmény: #262653  JokerWizard
itt nem jósol senki, olyat ne is keressél. Az utóbbi időben fordul elő egy-két tipp játék (mennyi lesz az árfolyam szelvényvágás előtt, év végén, a q1 bejelentés időpontjában). Amúgy ez a komment keresés vakvágány, (bármely rv topikban az), kisbüfik írnak be, ha rv tulajdonos akkor felfelé várja az rv-t, ennyi. Itt az mtelben shortos nincs.
JokerWizard
JokerWizard péntek, 11:09
Előzmény: #262648  apocca
Időtávot adok meg... T-1 év... Az 1999-es telekom commentek már nem relevánsak... pl Ki "jósolták" meg az idei ralliyt-t és mikor? 
qw12qw péntek, 11:07
Előzmény: #262649  JokerWizard
Pont ebben tévedsz, a nagy forgalom a csúszon volt, a fix kötések kb 1740-es áron. Azóta kis forgalommal csorog. Ezt a napi zárókból nem látod, az aznapi, fix kötéseket is tartalmazó kötéslistát kellene nézned.
player1 péntek, 11:07
Itt egy működő kód a robothoz :) 
#include  
CTrade trade; datetime lastDay;
void OnTick() { datetime currentDay = iTime(_Symbol, PERIOD_D1, 0); 
 if(currentDay != lastDay && TimeCurrent() >= currentDay) { 
 if(trade.Buy(100000, "MTELEKOM")) lastDay = currentDay; 
 }
 }
JokerWizard
JokerWizard péntek, 11:07
Előzmény: #262644  Freeshark
Pl az ilyen commenteket a múltból... Aztán megnézi hogy jól, vagy rosszul "öregedett"...  És besúlyozza a nick véleményét... (röviden :kire érdemes volt hallgatni. És ki az aki "szerelmes" a részvénybe)
JokerWizard
JokerWizard péntek, 11:04
Előzmény: #262645  FCB
Nem a robot shortol... ;) Csak jelzi a lehetőséget.. Pl nagy volumenű esés a rally után... Az másik robot a kisbevektetői véleményeket  nézi a részvényárolyamokkal összevetve (kommentek) és a hangulatot. Alacsony forgalomnál ez határozza meg az irányt...   
apocca
apocca péntek, 11:00
Előzmény: #262641  JokerWizard
A robotod és multbéli kommentekhez. kb 26ezer kommentem van itt az mtel topikban mondhatnám mint pót topik gazda.:) A lényeget már tegnap leírtam neked. Ezt az rv-t a robotoddal együtt, ne egy átlagos növekedési rv-ként kezeld, főleg, hogy az elmúlt 15 év rv menete minden volt csak nem átlagos és "normális". Ez most valóban osztalékos, defenzív rv, erős részvényesi javadalmazással, melyben az osztalék mellett jelentős srv vásárlási időszak is szinesiti a képet. A cég az elkövetkező 3 évben továbbra is egyre magasabb osztalékot és +srv vásárlást fog végrehajtani. Ezt neked és robotodnak leforditva azt jelenti pl hogy egy srv vásárlási időszakban mint pl most egy jelentős üzlet az nem egy nagy rv tulajdonos  kiszállását jelenti, ha nem annak sima jó kis nyereséget jelentő üzletét az mtel-lel. Ez a nagy közben és majd az elkövetkező jővő tavaszig terjedő időszakban már halmozza az rv-t, hogy egy év mulva is meglegyen a milliárdos biznice. A robotodnak etesd meg, hogy egy évre előre nézve is milyen osztalékot fog fizetni+srv. A várható 5-10 éves állampapir kamata mennyi lesz, az előbb emlitettnek adjál hozzá egy-két % kamat prémiumot és ennek cca milyen mtel árfolyam felelhet meg.
apocca
apocca péntek, 10:40
Előzmény: #262640  SBob
Mosolygok, csak nem fel tudtak bosszantani bob:) Amúgy "jól" csinálja a gyerek, sok infót összeszed a robotjának:)
lehet péntek, 10:31
A robotolt véleménysúlyozás közben csinálj néhány cigánykereket, úgy jobb eredményt kapsz.
FCB péntek, 10:13
Előzmény: #262642  fezo21
Én is szurkolok a sortoló robotnak, mivel a sortos a legjobb vevő...az egyik irányban végtelen lehet a veszteség, a másik irányba véges...nagyon nem mindegy.
Freeshark péntek, 09:59
Ez 3-4 hónapon belül 2800 felett lesz, az mbh pedig a céláraival már elég sokat hibázott az utóbbi években.
fezo21
fezo21 péntek, 09:58
2660
fezo21
fezo21 péntek, 09:58
Hajrá ! Szurkolunk a robotodnak. :)
JokerWizard
JokerWizard péntek, 09:53
Előzmény: #262640  SBob
Azért óvatos vagyok... nem kell 3 nap után a falnak menni... előbb fel kell rendesen építeni a spekulációt. A kisbefektetők véleménye is fontos... ezen a fórumon ezt az infót lehet begyűjteni. Ráeresztem a robotot a múltbeli commentekre, ami besúlyozza a véleményeket összevetve az akkori részvényárfolyamokkal. Idén is volt pár lejtmenet...   

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek