Legyen igazad! Én a kereskedésben nagy változást nem várok az elmúlt napokhoz képest. Az eredmény jobb lett a vártnál, de az hosszú évek óta mindig jobb szokott lenni. Talán az eredményvárakozás megemelése szokatlan és ezért nem várt pozitívum. De én nem látom, hogy miért rohanna valaki most bevásárolni. Az MSCI döntés az szerintem jobban megmozgathatja, akár mindkét irányba, de ez a mostani jelentés, ahogy szokták mondani, "csak hozta a formáját". Legfeljebb annyit jelent a publikált jelentés, hogy a tartogatókat megerősíti abban, hogy ne foglalkozzanak rövid távon vele.
Biztosan nem. Sbobnak is igaza van. A kettő cég -- az általa említett fontos okok miatt is-- nem hasonlítható. Jelenleg az internet rengeteg helyen elérhető, az információáramlás gyors. Aki akarta-- legalább a lényeget-- elolvasta a jelentésben. Már a mai napon látszódni fog az árfolyamon és-- lehet a forgalmon is-- a tegnapi jelentés áldásos hatása. Szép napot, sikeres kereskedést!
Ez simán benne van. Láthatóan nyomták lefelé az utóbbi időben. A kis forgalomnak köszönhetően ezt kisebb darabszámú leöntésekkel, nap végi lekötésekkel meg is tudták tenni eddig. Igaz, hogy nem jelentős mértékben. A telekomon az utóbbi 2 évben shorttal nagyokat lehetett bukni, azért ez is hat valahol a kisagyban. Az eredmény pedig magáért beszél. Csökkenő részvényszám mellett növekvő eredmény. Jelenleg ez a két tényező kétszeresen hat az EPS-re és nem negatív irányban. Jelenleg nagyjából 170 Ft kifizetést várhatunk 2025 év után. Ez 8%-os (10 hónapos) hozammal számolva 2100Ft-os részvényárfolyamot indokol. (az eredménytartalék is egyre magasabb, amit előbb, vagy utóbb ki lehet venni, a cégből akár hitel felvételével is a kedvezőbb mértékű adó miatt. Félek, hogy ezt már csak egy általam feltételezett kivásárlás után fogják megtenni.) És a jövő héten lesz még egy MSCI felülvizsgálat is. Igazán tökös dolog egy hosszabb távú short nyitása, legalábbis én biztosan nem merném. A Richter szerintem nem hasonlítható jelenleg a telekomhoz. Az európai gyógyszergyártók feje fölött egy akár "250%-os " amerikai VÁM lebeg. És ameddig amerikai gyógyszergyárak nem mennek haza, vagy ameddig Trump lesz az elnök, addig ez az opció él. Ez a bizonytalanság pedig felülírhatja a tényleges negatív hatást is, ahogyan a telekomnál is történt ez korábban az állami beavatkozás miatt.
Nem vagyok biztos benne, de ezeket a számokat még 0.9-cel osztani kell, hiszen kb 900millió részvény van, azaz egy részvényre jutó osztalék 130/0.9=144 Ft lehet, ha 80%-os lenne a kifizetés?
várhatóan 220 mrd lehet a módosított nettő eredmény mely az új poliszi szerint akár teljes egészében kiosztható részvényesi javadalmazásként, de ha 80 %-t adják az is cca 175 mrd, ami 130 oszti és 45 srv
"Konzisztens működési teljesítményünk egyértelműen megmutatkozik negyedéves pénzügyi eredményeinkben. Továbbra is erős profitnövekedést értünk el, az EBITDA AL éves összehasonlításban 13,1%-kal, módosított nettó eredmény pedig 27%-kal nőtt. Ezek az eredmények lehetővé teszik, hogy felfelé módosítsuk éves célkitűzésünket: jelenlegi várakozásaink szerint az EBITDA AL értéke 2025-ben eléri majd a korábban meghatározott célkitűzésünkben szereplő tartomány felső határát. A módosított nettó eredmény és a szabad cash flow pedig előre láthatóan legalább 200 milliárd forintot tesz majd ki az idei évben.”
Mtelekom