Kifelejtetted a számításból az idén kivezetett extraprofit adót. Ha minden változatlan ( csak nincs áremelés ) a profit akkor is jóval több lesz mint tavaly.
Nehéz higgadtnak maradni ilyen turbulencia kozepette (főleg, ha tele vagy certikkel), de érdemes. Szóval, nagyon úgy tűnik, hogy: - az áprilisi tervezett aremeleshez képest szeretnének csökkentést elérni, ami ugye de facto az áremelés elmaradása -> ez nalam pozitív, az worst case szcenariohoz képest - ha olyan durva profit visszaesés jön, ami letörli a különadó kivezeteset, akkor is legalább a tavalyi profit meglesz -> ez mostani árfolyammal 10% min. részvényesi juttatás, ha nem emelnek a 80%-os kifizetési aranyom Nincs meg meg a konkrét szám, de ha tényleg csak annyi lesz, h nem emelnek, akkor óriás vétel a papír a jelen arfolyamon. (kérdés, miből lesz megveve az esés, ha a TL27-ez is kiütik végül, remelem, nem)
A telekomot a kormány kommunikációja vágta haza. Nem tudni, hogy most mit is akarnak. Elég nekik, ha a cég idén nem emel árat? Ha ezt kimondják, akkor megy vissza 1700 környékére, mert a Trump féle vámos hülyeség a Telekomnál nem sok vizet zavar. Persze, érinti, hiszen eszközöket szerez be, amikre az EU vámot vet ki. Érinti, mert eszközöket árul, amik töredéke (pl. iPhone) a vámok miatt drágábbak lesznek, kisebb lesz rájuk a kereslet. De összességében nézve a hatás elenyésző. Annál nagyobb a hatása annak, hogy nem tudod mit akar a kolostormalac.
"...igen, de ilyenkor kell kapzsinak lenni" --- Én már befektetési hitelből tettem be vételi ajánlatot 1400-ra, de a mai napon - úgy tűnik -, hogy már nem fog visszajönni értem.
Mtelekom