ERSTE: A Magyar Telekom február 25-én piaczárást követően teszi közzé negyedik negyedéves eredményét. Az Erste elemzője 10% körüli bevételnövekedésre számít éves összevetésben. Ez elsősorban a bővülő szolgáltatásoknak, a vezetékes szélessávú és multimédiás szolgáltatásoknak köszönhető.Az EBITDAaL 12%-kal növekedhetett az előző év azonos időszakához képest, főként a tarifa indexálás pozitív hatása miatt. Az egyszeri bónusz, a végkielégítés, illetve a forint leértékelődésének egyes költségtételekre gyakorolt negatív hatása miatt a marzs bővülés mérsékeltebb lehetett, mint az előző negyedévekben.A nettó eredmény vélhetően tükrözi majd a jobb működési eredményt. Az Erste összességében arra számít, hogy az MTel mind a bevétel, mind az EBITDAaL tekintetében túlteljesíti saját 2024-es célkitűzését.
Szép zöld bizony Ráadásul az is szépen látszik ,hogy 3 szép zöld gyertya van egymás után sorakozva,katonás rendben! És ez bizony az álmoskönyvek szerint is csak jót jelenetek!
utána meg pláne, ha a várható 12x ft/rv osztaléktömeget javarészt kifizetnék, s csak kisebb rész maradna srv-re..., szomorú leszek, ha nem lesz 100 ft/rv az osztalék 😂👍
Bár engem nem idéztél, én azért idézem magamat január végéről három hozzászolással, amikor éppen lefelé korrekció volt. január 30 Ilyen irgalmatlan emelkedés után kell egy realizálós kör, ez tök oké,
szerintem még akár az 1350 is kinézhet. a következő 1-2 hétben. Kérdés, a
következő csúcstámadásnál meglesz-e az 1500. Szerintem Q1.ben meglesz.
1500-on lesz 8.6-8.7 a P/E, egy ilyen stabil, de még mindig növekedésre
képes (lásd infla emelések) cég, 7-9%-os osztihozammal simán 10 feletti
P/E-vel tud menni ami 1600-1700 körüli árfolyamot jelent.. Csak azért
írok 10-et, mert magyar diszkonttal számolni kell, külföldön ez 15-ös
P/E és 2500-as árfolyam lenne.
Orange Polska S.A. 13 feletti P/E Cyfrowy Polsat S.A. (CPS.WA) 11.7-es P/E 2 példa az amúgy alulértékeltnek tartott Lengyelországból. Komoly upside van még itt, én 1600-ig biztosan nem piszkálnám a papírt (vagyis tartás).
Mtelekom