Na jó, én nem számoltam ennyivel,én konzervatív vagyok.- Ha 70 ft-lenne,akkor is 800-900 ft os értéke lesz a papírnak,ha nem vásárolják ki addig. -Úgy,hogy vegyétek a papírt, a legjobb ha TL-certi formájában, itt 50%-os jutalék jóváírás van év végéig.-EBMTELTL04-1.13 csak a tőkeáttétele,és nyíiltvégű! https://www.erstemarket.hu/oldalak/certifikat-es-warrant
Miért lenne kevés? A szeptemberi közleményben ennyi szerepel. Ne csak az idén vásároltakat nézd, eddig is volt 8M db saját részvény. Szerintem nem kell hozzá bevonni, mivel a saját tőkét csökkenti a vételáruk, így a részvényszámot is csökkentenie kell a darabszámnak. Ellenkező esetben ügyesen kijátszhatnák a törvényt, hogy sosem vonják be a megvett részvényeket és akkor a saját tőke a költségével csökkenne, a darabszám meg változatlan lenne.
A levont 41.777.718 összeg túl sok ( a valóság kevesebb, mint 33 M) és a részvényeket csak jövőre vonják ki (döntés után), így a valós egy részvényre jutó tőke 700 Ft körül van.
Jó napot! -Na hát én 710 ft kivásárlási árra gondoltam, nem sokat tévedtem. Ma is a spekuláció hajtja, majdnem beleharaptak a 600 ft-ba,.- Ha marad a papír,akkor a 2025-ös oszti 70 ft lehet kb! A jövőbeni értéket ehhez nézzük.
A törvény ezt mondja: 72. § * (1) A vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke legalább: .......ag) * az egy részvényre jutó saját tőke értékeközül a legmagasabb összeg; Saját tőkeként a) * a legutolsó, közgyűlés által jóváhagyott, könyvvizsgáló által hitelesített éves beszámolóban, vagyb) ha a céltársaság nem készített még könyvvizsgáló által hitelesített éves beszámolót, akkor a Felügyelet részére benyújtott éves vagy féléves gyorsjelentésben szereplő értéket kell figyelembe venni azzal, hogy ha a céltársaság a számviteli jogszabályok alapján konszolidált beszámoló készítésére kötelezett, akkor saját tőkén a konszolidált saját tőke értendő. Az én jogértelmezésem szeint ha ma tenne ajánlatot, akkor az aktuális részvényszámmal kell számolni,(971.558.867-41.777.718) = 929781149. Ezzel kell osztani az 2022-es záró, konszolidált saját tőkét, ami 691 739 Mft volt. Így az ajánlati ár minimum 743. Lehet, hogy naív vagyok, de szerintem egy 10-15% prémiumot rádobnának, még akkor is hatalmas biznisz lenne nekik.
Mtelekom