Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 06. 09. 07:54
Előzmény: #44679  Törölt felhasználó
#44680
Amíg mondjuk "szociális" kérdésekben pozitívan, "büntető" kérdésekben negatívan diszkriminálják a cigányokat és

nem "kisebbségi" kérdésekben pozítivan, főként a többi kérdésben egyenlően bánnak velük

addig ne beszéljünk még csak megoldási kísérletről se!

(Az egyenlőséget azért hangsúlyoztam a "kisebbségi" kérdésnél jobban, mert az előbbi egy nem rasszista társadalomnál eleve adott a kisebbségek kezelése pedig világszinten megoldásra vár... különösképpen egy ekkora és ilyen helyzetben lévő kisebbség, mely EU segítség nélkül nem fog menni egy akkora országnak.)
Törölt felhasználó 2014. 06. 09. 07:32
Előzmény: #44678  pampa
#44679
Ja, igen mert a vízkorlátozás a megoldás, különösen akkor, amikor a nyár legmelegebb időszaka van...

Még kiszomjaztatásos zsarolásnak sem nagyon fogható fel az eset, inkább csak kicsinyes bosszúnak.

A szokásos komcsi duplagondol viszont eközben folyt az országgyűlésben, hisz éppen arról szóltak a viták, hogy a kormány szociális programjaiban mit keresnek a roma szavak (amivel meg a külföldnak udvarolnak).

Egyszóval az ország szempontjából a vezetés megint mindent szarul csinál... lefelé tapos fölfelé nyal.

Így persze, hogy felháborodás van... egészen addig, amíg nem kaparintják meg a média 100%-át.
Az, hogy nem a legnagyobb melegben kezdik el a cigányok "nevelését", vagy az, hogy egy relatív nagyon kis számú (cigányok nagy részéhez hasonlatos helyzetben lévő) nem cigányt ugyanúgy támogatnak, legalább védhető lett volna... csakhogy ezek nem feleltek volna meg a kétszínű hatalom-maximalizációs elveknek. (És látható, hogy "a mi lett belőle" ellenére mi lett belőle...)
pampa 2014. 06. 08. 08:44
Előzmény: #44677  Törölt felhasználó
#44678
Emlékezz a víz ügyre. Ott csak korlátozták az átfolyási sebességet és mi lett belőle?
A napokban volt egy film Bulgáriából. Az ottani magán vízszolgáltató nem korlátoz...az ZÁR!

Majd valószínűleg megtapasztaljuk, hogy idehaza is ez lesz a megoldás egy szélsőjobbos kormánynál.
Kell ez nekünk?
Miért nem ülnek össze az érintett felek és fogadnak el egy olyan megoldási tervet ami a többség számára is elfogadható?

Ezt csak a két fél egyetértése esetén lehet elfogadható módon rendezni.

Hidd el amennyiben Jobbik kormány lesz az megoldja kérdezés nélkül....

Ezt kellene elkerülni minden áron!

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 06. 08. 08:36
Előzmény: #44676  pampa
#44677
Bizony, mégis kik kormányoznak már több, mint 4 éve, akik 5 perc alatt megoldoTTÁK a problémát.

Akkor mi akadjon meg a torkomon?
Nem akadhat meg egy 4 éve megoldott probléma, nem?
pampa 2014. 06. 08. 07:52
Előzmény: #44673  Törölt felhasználó
#44676
Elég hosszú volt az a cikk és nagyon sok fontos megállapítást tartalmazott.
Érdekes, hogy neked egyedül ez a rész "akadt" meg a torkodon....

"Tehát a "baliberális", nem létezhet kivéve, ha valmi/ki egy elvtelen pofátlan szélkakas, ami mindig azt csinálja, amivel hasznot húz."
Törölt felhasználó 2014. 06. 08. 07:21
Előzmény: #44674  Sigorszky
#44675
Mivel aggódnak amiatt, hogy a demokrácia helyett itt cuculizmus építenek, gondolom már rég rájöttek... nekem inkább a magyarok miatt vannak aggodalmaim. Tényleg elhisszük, hogy a cuculizmust ezúttal nekünk építik?
Sigorszky 2014. 06. 07. 20:58
#44674
link

Ezek nem tudják, hogy Orbán Viktorovicscsal és Lázár Jánossal, az ő jobbkezével (amivel a seggét vakarja) van dolguk?
Törölt felhasználó 2014. 06. 07. 13:53
Előzmény: #44672  Törölt felhasználó
#44673
"2010 áprilisától sok köze van a balliberális közegnek ahhoz, hogy miről folyhat diskurzus az országban és miről nem."

Igen, sok köze van, mert - és most félretéve a tréfát - balliberális közeg kormányoz (legyen ez a kifejezés önmagában bármekkora baromság is).

Az idiótákon kívül mindenki tudja, hogy ez a balliberális összetétel mekkora ökörség, mert a két ideológia kizárja egymást.
Ez a kifejezés csak azoknál a haszonlesőknél és talpnyalóiknál létezhet, akik teljesen elvtelenek, vagy túl idióták, hogy a a szavak jelentését felfogják.

És, hogy miért "balliberális" a kormány, azt jól példázza az alaptörvény, sőt bármilyen intézkedésük.
Baloldali, sőt komcsi a kormány, ha adót kell beszedni, államosítani kell a heveroknak stb.
És pofátlanul liberális, ha az államnak kell adni.

Tehát a "baliberális", nem létezhet kivéve, ha valmi/ki egy elvtelen pofátlan szélkakas, ami mindig azt csinálja, amivel hasznot húz.
Törölt felhasználó 2014. 06. 07. 13:29
Előzmény: #44671  pampa
#44672
"A társadalom 60-70 százaléka tudna erről bárhol bármikor beszélni, de van egy olyan balliberális közeg, amelyik nem engedi, hogy ezek a dolgok ennyire egyszerűen, és ennyire racionálisan meg legyenek vitatva."

Tetszik ez a rész. 2010 áprilisától sok köze van a balliberális közegnek ahhoz, hogy miről folyhat diskurzus az országban és miről nem...hirado.hu
pampa 2014. 06. 07. 08:18
#44671
"Sokaknak még mindig a cigányügy megközelítésével van az elsődleges problémájuk, szavakon, elveken, ideológiákon lovagolunk, ahelyett, hogy egyébként a gyakorlati problémákkal néznénk szembe – fogalmazott Forgács István, független romaügyi szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hangsúlyozva, szándékosan használja a cigány szót a roma helyett. Kijelentette azt is: Magyarországnak nincs újabb 15-20 éve arra, hogy „továbbra is távolról, fotelból nézze” a helyzetet.

A cigányügyben sokáig fennálló politikai korrektség után egyfajta paradigmaváltás figyelhető meg, ami akár odáig is eljut, hogy a balliberális oldalon is ki mernek végre mondani olyan dolgokat, amelyek néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna, a gond azonban az, hogy még mindig távol állunk attól, hogy érdemben beszéljünk a kérdésről – jelentette ki a szakértő a napokban megjelent írásával kapcsolatban. Hangsúlyozta: a gyakorlat azt igazolja, hogy bárhol, ahol lehet a cigányügyről beszélgetni, „kidagadó erek és mindenféle túlzott politikai korrektség nélkül”, akkor van arra mód, hogy bárki bármilyen megközelítéssel is fog hozzá, megértse a másikat és végre a valós problémákról beszéljünk.
Hallgassa meg!

Mindenki tudja, mik a valós állapotok, de mindenki fél: ha elismerné, hogy a másik oldalnak is igaza van, azzal a saját érdekeit csorbítaná – mondta.

Beszélni kell róla

Kijelentette: beszélni kell arról, hogy az oktatás érték, de ahhoz minden embernek, a cigány és a nem cigány közösségekben egyaránt ugyanúgy kellene hozzáállnia, és beszélni kell akkor is, ha problémák merülnek fel.

Én magam látom rengeteg vidéki közösségben, hogy kell az iskolarendőr, mert az iskola nem ugyanaz a közösség, nem ugyanaz az intézmény, mint aminek a helyiek 20-25 évvel ezelőtt kezelték – fogalmazott. Kell a közmunka is, mert egyébként nagyon sok cigány ember olyan alacsony iskolai végzettséggel rendelkezik, hogy a közmunka az egyetlen, amivel legalább helyben valamilyen értékteremtő munkához juthat – jegyezte meg.

Forgács István úgy folytatta: beszélni kell arról is, mi gátolta cigányügyben az előrejutást, beszélni kell a hozzá nem értő helyi cigány vezetőkről, a "sok esetben a legalábbis megkérdőjelezhető háttérrel rendelkező" helyi közösségi vezetőkről, az uzsoráról, a családon belüli erőszakról.

A társadalom 60-70 százaléka tudna erről bárhol bármikor beszélni, de van egy olyan balliberális közeg, amelyik nem engedi, hogy ezek a dolgok ennyire egyszerűen, és ennyire racionálisan meg legyenek vitatva. Márpedig Magyarországnak nincs még 15-20 éve arra, hogy ezeket a dolgokat továbbra is távolról, a fotelből nézegessük – fogalmazott. El kell menni Borsodba, egy kis faluba, és másfél nap alatt kiderül, mi a valós probléma. Ott pedig tegyük fel a kérdést: miért gyenge minőségű az oktatás az iskolában. Milyen belső viszonyok jellemzik a helyi cigány közösséget, van-e uzsora, van-e családon belüli erőszak, milyen a polgármester hozzáállása, milyen az infrastrukturális viszonyok – sorolta.

Kategorikus és azonnali változás

Forgács István kijelentette: a következő 10-15 évben szükség lenne legalább 150-200 felkészült, diplomás, több nyelven beszélő cigány szakemberre, aki egyszerre politikus, szakpolitikus, közösségi vezető, és le tudja váltani azokat a cigány vezetőket, helyi cigány politikusokat, akiket az elmúlt 25 év politikája használt. Ők nem csak arra lennének alkalmasak, hogy a helyi közösségekbe elvigyék a változást, hanem arra is, hogy a többségi társadalommal elhitessék: nem veszett el minden. Ehhez azonban kategorikus és azonnali változásra van szükség.

A kérdésre, hogy megvannak-e ezek az emberek, úgy válaszolt: nagyon sokan vannak, akik végig mernék vinni a paradigmaváltást. Sokan mondják négyszemközt, hogy beszélni kell a cigány családok, közösségek egyéni felelősségéről, széles körben azonban ez nehezen jön elő – tette hozzá.

Egészen komoly megközelítésbeli problémákon kellene átlépni, hogy valamerre mozduljunk. A képlet egyszerű, a többségi társadalom jól látja, mire lenne szükség – jelentette ki Forgács István a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

link
bigyula 2014. 06. 05. 19:56
Előzmény: #44669  bigyula
#44670
Ja, és Martonyit kérdezték, hogy mit vállalt az ország lejáratása érdekében, amikor őt hívták meg?
bigyula 2014. 06. 05. 19:55
Előzmény: #44668  saru
#44669
"A Fidesz választ vár arra, hogy Bajnai Gordon „milyen feladatot vállalt magára az ország lejáratása érdekében..."

Félnek a konkurrenciától? Eddig az ország lejáratása a fityesz kizárólagos feladata volt...
saru 2014. 06. 05. 19:38
Előzmény: #44667  szivacs
#44668
Bajnai tagad és fenyeget
Előző cikk Következő cikk
Fidesz: Mit ígért az Együtt–PM vezetője a Bilderberg-konferencián?
Nyomtatás
2014. június 5., csütörtök 08:55, frissítve: csütörtök 09:04 , forrás: Magyar Nemzet, szerző: Bákonyi Ádám
Bajnai tagad és fenyeget
Europress/AFP

Tovább tagad és fenyegetőzik Bajnai Gordon a hét végén, Dániában megtartott Bilderberg-konferencián való részvétele kapcsán. „Magyarország nem szerepelt a konferencia témái között. Nem érveltem a kormány gyengítése vagy a befektetők elriasztása mellett, és nem neveztem Gyurcsány Ferencet bohócnak” – írta tegnap blogjában Bajnai a szupertitkos találkozóról. Noha az Együtt–PM vezetője előzőleg a Hír24-nek azt állította, hogy a konferencián Magyarország nem került szóba, az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó tisztségviselője lapunkat arról tájékoztatta: az európai nacionalista érzések erősödéséről szóló téma részeként volt szó hazánkról.

A Fidesz választ vár arra, hogy Bajnai Gordon „milyen feladatot vállalt magára az ország lejáratása érdekében” a Bilderberg-találkozón – közölte a kormánypárt szóvivője. Selmeczi Gabriella szerint „a világ leggazdagabb bankárjainak és multimilliárdosoknak” a találkozójára nem véletlenül az Együtt–PM vezetőjét hívták meg Magyarországról, tudták ugyanis, kire számíthatnak „a magyar érdekek elárulásában”. A Magyar Nemzet értesüléseire utalva, miszerint a Fideszt megpróbálják összemosni a szélsőjobboldallal, a szóvivő úgy fogalmazott, ha „akár itthon, akár a nemzetközi politikában találkozni fogunk ezzel a jelenséggel […], akkor tudni fogjuk, hogy valójában kik állnak mögötte”. Szavai szerint „Bajnai Gordon és milliárdos barátai el akarják szigetelni Magyarországot, és le akarják rombolni a hazánkba vetett nemzetközi bizalmat”. Selmeczi ezért több kérdést is feltett a volt miniszterelnöknek, így azt, milyen feladatot vállalt magára „az ország lejáratása érdekében”, és hogy mit ígért a „homályos” üzleti köröknek, illetve, mit és mennyit kap ezért.

Bajnai és beszélgetőtársa, amint arról már a lap beszámolt, úgy érveltek Dániában, hogy a budapesti kormány gyengítésének legjobb módja, ha azt hangoztatják, Orbán Viktor a háttérben együttműködik a Jobbikkal, és ezzel igen veszélyes ösvényre téved. Így – szerintük – egyfajta egészségügyi kordont vonhatnak Magyarország köré, elriasztva a befektetők egy részét is. Oscar Bronner, az osztrák Der Standard médiacsoport kiadója biztosította Bajnai Gordont és a jelenlévőket, hogy lapja ebben kész segíteni. Bajnait Gyurcsány Ferenc potenciális támogatottságáról is kérdezték. Erre úgy felelt, hogy „Gyurcsány egy bohóc”, aki miniszterelnöki múltja miatt nem lesz képes számottevően növelni népszerűségét. Bajnai, aki a Magyar Nemzet korábbi megkeresésére „csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet” válasszal próbálta elviccelni a konferencián való részvételét, most tónust váltott, és közölte: helyreigazítást kér a laptól, és beperel mindenkit, aki továbbra is hazugságokat terjeszt vele kapcsolatban.

Bajnait illetően tegnap más érdekes információ is napvilágot látott. A Válasz.hu arról írt, hogy egyszemélyes tanácsadó vállalkozása, az Ebit Consulting Kft. a 2011-es 17,7 millió, a 2012-es 45,7 millió után 2013-ban már 51,4 millió forintos bevételt realizált. Mindez azt jelenti, hogy havi átlagban 4,3 millió forintról állított ki számlát luxemburgi, brit és francia megbízói számára – mutatott rá a portál, amelynek nyomtatott formátuma, a Heti Válasz még tavaly decemberben készített interjút a volt miniszterelnökkel arról, hogy melyek azok a külföldi társaságok, amelyek miniszterelnöki (illetve azt meghaladó) szintű jövedelmet biztosítanak a számára.

„Infrastruktúra-fejlesztéssel és beruházásokkal foglalkozó cégek. A nevüket nem mondom; nem érdemlik meg, hogy politikai zaklatás áldozatai legyenek. Pláne, hogy tevékenységüknek nincs köze Magyarországhoz – annál inkább Észak-Amerikához, Nyugat-Európához és a Távol-Kelethez” – mondta ekkor Bajnai, megjegyezve, hogy „ez havonta két-három napos utazást, illetve gyakran éjszakai elfoglaltságot – telefonálást, írást – jelent”. A Válasz.hu felveti a kérdést: mi lenne, ha Bajnai Gordon hirtelen időmilliomossá válna, és a politika helyett csak tanácsadással kellene foglalkoznia? „Nyilván nyolcszor-tízszer ennyi bevétele lenne. Azaz évi félmilliárdot hozna neki a saját agya (alkalmazottja ugyanis nincs, egy szál magában viszi a cégét). No, ez példátlan. Hungaricum” – írta a portál.

A Válasz.hu cikkével kapcsolatban Selmeczi azt mondta: „Bajnai Gordon nagyon sokszor olyan tevékenységet fejt ki, amely nem a magyarok érdekét szolgálja”, kormányfőként és a mostani kampányban is bebizonyította, hogy „mindig ellene volt a magyar érdekeknek”.
szivacs
szivacs 2014. 06. 05. 14:09
Előzmény: #44665  bagum
#44667
Ez olvasható a cikkben amit belinkeltél:
"A problémák közül továbbra is megfizethetőségi problémák a legsúlyosabbak. 2013-ban a háztartások kiadásainak negyedét tették ki a lakásfenntartás költségei, ez csökkenést jelent tavalyhoz képest, főleg a rezsicsökkentésnek köszönhetően."
Tehát túl nagy a rezsid a fizetésedhez képest. Akkor most kit is akarsz lelövetni? A közműszolgáltató cégek tulajdonosait, mert túl drágán adják neked a villanyt, gázt, vizet, csatornát, internetet vagy a munkaadó céged tulajdonosait, mert túl keveset fizetnek neked?
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 06. 04. 22:03
Előzmény: #44665  bagum
#44666
Légyszi áldozd már föl magad,örök hálám lenne feléd ,küldök be csomagot ,amit csak akarsz!
Köszönet !!!
bagum 2014. 06. 04. 21:51
Előzmény: #44664  rockmaster
#44665
Amúgy valaki már tényleg lelőhetné ezeket, ne nekem kelljen már feláldozni magam...
Addig is jobban élün mi? b+
link
Az összes fideszmenőt csak egy hónapra kéne ilyen körülmények közé tenni. Elpusztulnának!
(Lázárnak még egy análintrudert is el tudnék képzelni eközben....)
rockmaster 2014. 06. 04. 21:15
Előzmény: #44662  Törölt felhasználó
#44664
Még a mostani szerződéseket, határozatokat, bírósági ügyeket is titkosítják a legkisebb Orbán-párt számára kedvezőtlen kimenetel esetén is. Ezekután ügynöktörvény? Amikor a fél Orbán-párt érintett is lehet akár? Tűzzel-vassal küzdenek az információk felszínre kerülése ellen. Ezt onnan a legegyszerűbb leszűrni, hogy bemondják a lakájmédia Híradóban vagy sem?:)
Törölt felhasználó 2014. 06. 04. 20:48
#44663
közös megeggyezés volt.... áááá dehogy volt politikai nyomás gyakorlás... a polip keze egyre messzebb ér el...

link
Törölt felhasználó 2014. 06. 04. 19:51
#44662
Nem válaszolt senki se, ezért bemásolom újra.

Na ezt magyarázzátok meg:

"Hatodjára védi meg a Fidesz az ügynököket

Index
2014. 06. 02. 14:28

A kormánypárt megint elutasította az LMP által benyújtott ügynöktörvényt. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága – már hatodjára – nem vette tárgysorozatba a Schiffer András frakcióvezető által benyújtott, az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot..."
link

És ezek után komcsizik folyton a Fidesz...

(tudom, hogy senki nem fog reagálni a hívek közül, ilyenkor kuss van - esetleg egy kis komcsizós, libajnaizós kampány)
rockmaster 2014. 06. 04. 19:37
Előzmény: #44658  saru
#44661
Savanyú a szőlő.. a Magyar Nemzet nevű termék értesüléseit pedig értelmetlen komolyan venni, a lap munkatársai lassan már csak pereskedni járnak újságírás helyett.:)

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek