A vételárat az oroszok már korábban elfogadták a kötelező érvényű ajánlat elfogadásakor. Egyéb részleteken ment a huzavona a szerbekkell. Az orosz féltől nem jött semmi kavarás. Többször is megerősítették, hogy csak a MOL-al van megállapodásuk.100%-os kihasználas az irreális. Mivel jelenleg nincs a Janaf mellett másik ellátó vezeték, szerintem a 90% is vállalhatatlan. A horvátok bármikor makacskodhatnak és akkor nincs olaja a NIS-nek. Majd, ha megépül a magyar-szerb vezeték, onnantól más lesz a helyzet. De ahahoz is kell a MOL. Régóta írom, hogy nincs más reális megoldás, csak a MOL-al megkötött üzlet. Elejétől fogva ez az egyetlen reális megoldás. A sok tényező eredője végig ebbe az egy irányba mutatott.
Maxira egyetértve, annyit vitatva, hogy a vétálár az orosoknak fontos, de vucic húzta az időt, mert neki a finomító termelte adó a fontos, ahhoz meg az kell neki, hogy minél magasabb kapacitáson és garantáltan működjön, ezért adták volna az aláírásukat. Szerinük 90-100% működést vállaljon a mol, de az csak pl 60% ot garantálna. Sztm ezen húzódzkódtak...oroszoknak meg jó az időhúzás...
Ez a hosszíbbítás szerintem csak színjáték volt, amit a MOL adott be (jófej módra) Belgrád kérésére. Az USA válasz pedig (10 nap a kért 30 nap helyett) pedig valójában az, hogy úgy mondtak igent a hosszíbbításra (jófej 10 nap), hogy valójában nem hosszabbítottak, nincs tovább időhúzás, szerb-orosz ravaszkodás (mostmár legyen végleges megállapodás, mert elapad az olaj) Szerintem is lefőtt a kávé, és a MOL az egyetlen értelmes megoldás. Mivel a vételárat nem ismerjük, így ebben akár lehetett változás a hosszabbítások során, de szerintem még ebben sem lehetett lényeges nagy változás. (MOL-nak nem ér meg akármennyit egy önmagában veszteséges orosz érdekszférába tartozó cég átvétele, amit hosszú évek munkájával nyereséges tagvállattá tehet, de a megtérülés és a részvényár/osztalék a vételártől erősen függ)
"A Mol szerint az újabb OFAC-engedély már nem a tárgyalások újranyitását, hanem a végleges tranzakciós dokumentumok lezárását szolgálja, ami növeli annak esélyét, hogy a hónap közepéig megszülessen az egyik legjelentősebb közép-európai energetikai felvásárlás."
Úgy tűnik, hogy USA és a MOL részéről megy a dolog. A Gazprom is azt állítja, hogy csak a MOL-lal tárgyalt komolyan. A Szerbek pedig szorult helyzetben vannak, hisz az USA szerintem mostmár tovább nem fog halasztgatni, hanem büntetni fogja őket. Szóval úgy néz ki, hogy a MOL javára fog eldőlni a deal!
De figyelem hol tudok majd vissza szálni, bár engem aggaszt ami történik a világban és emiatt sok időre nem mernék már beszálni semmiben főleg amerikát látom sérülékenynek az meg gyorsan tovább Gyűrűzhet inkább kihagyok valamennyi nyerőt minthogy egy pánik hullámba ragadjak.
Igazad van! Hát nagyjából ezért olvasom én is mert itt sok olyan hír is szembe jön amit máshol nem találnék illetve érdekel a véleménye az embereknek hogy milyen kilátást látnak néha énis megosztom de ezt gondolat ébresztőnél nem veszem komolyobban. Nyilván a végén az én felelősségem dönteni ha régen követed a fórumot akkor úgyis látod kik milyen irányba állnak stayerke pl el is tűnt mióta 4kra felment decemberben kb 1 hónapot nyomta hogy dőlni fog de ha ki ismered ki merre húz egész objektív képet kaphatsz én csak erre célzok hogy balin meg molika véleménye is érdekel meg az érveik, aztán a saját álláspontomat felül vizsgálom de mikor valaki konkrét árat ír azt nem tartom többre mint jóslás akár az én tippjeim is. Pl most mikor kb nulla forgalommal mondták többen hogy nem reagál semmit az árfolyam az us erdekes volt 27ks pozit dobtam 4020 körül pedig én is esélyesnek láttam hogy lezarják és önmagában hogy itt nem gondolták hogy a késleltetés negatív hatása megjönn ettől még dobtam pedig technikailag jól nézett ki de zavart a kis forgalom. Szerintem az a jó hogy itt mindenféle vélemény van és ebből le lehet képezni valamennyire az általános álláspontot. Nem támadólag írtam az előzőt ne értsd félre!
Befolyással vannak döntéseimre a fórumon elhangzottak. Sokszor van, hogy kényelmesebben és gyorsabban tudok meg innét híreket, mintha én kezdenék utánuk bogarászni. A hopp mester pedig itt frontembernek nevezhető. Sokszor elsőként közöl releváns adatokat. Más kérdés, hogy a MOL-ról alkotott nézetei a valótlanság határát súrolják. Persze vannak ellenkező irányban gondolkodó szélsőséget képviselők is. Akik objektíven értékelik az információkat azoknak a véleménye számít amikor vétel vagy eladás mellett döntök. Másképpen minek olvasnám a topikot?
Forumozók alapján kereskedsz? Lehet tudni hogy mindig fölé várja ahoz képest ahol van. Nem értem mi jelentősége hogy ennyinek vizionálja molika megy 3000ret várja január óta ezeknek semmi gyakorlati jelentősége nincs jó esetben ha utáná jársz magad.
Ezt valakinek át kell vennie, ha az így nem tetszik, de jobban senki sem fogja csinálni, és senkinek a termékportfóliójában nem illeszkedik. Hőerőművek? Lölöjé mind. De még tiborcnak is nagy falat lett volna...akkor ki maradt aki vinné ezt a boltot?
Mit vissza fizetik? Négyszeresét!! És a részvényesek között osztják szét!!! Ebből is csak jól jön ki a mol. Ezért is 5000 már január óta minden héten, ahogy mondtad
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.