NSPM.rs: "Као што смо више пута истицали, Влада Републике Србије са председником Вучићем на челу наставља и преговоре са МОЛ-ом у вези са уговором акционара. Ситуација је сложена, али наш циљ и посао је да се нађе дугорочно решење и да заштитимо интерес државе Србије", навела је министарка на Инстаграму. Ahogy azt már többször is hangsúlyoztuk, a Szerb Köztársaság kormánya, élén Vučić elnökkel, folytatja a tárgyalásokat a MOL-lal a részvényesi megállapodásról. A helyzet összetett, de a célunk és feladatunk, hogy hosszú távú megoldást találjunk, és megvédjük Szerbia állam érdekeit” – nyilatkozta a miniszter az Instagramon.
a globális pánik , kimerült stratégiai tartalékok feltöltése, a poltikai érdekek , geopolitikai feszültségek, az újra gondolt át- tervezett statégiai tartalékok kibővítése ezek mind azt támogatják, hogy az olaj egyelőre 90USD -nél nagyon nem lesz a közeljövőben olcsóbb. A kereslet ezt az árszintet fenn fogja tartani. És akkor mindenki jól fog járni ...ezen a szinten. Aztán jöhet a konszolidáció!
Miért gondolod hogy 90en megtartja az olajat? Csak a lehetőségre hogy lezárják a háborút leszúrt 96ra, én inkább azt mondanám hogy 80 70 körülre esik vissza közvetlenül ha lezarjak és onnan tér vissza inkább 80 fele.
Itt egy pozitív hír is Most megint bizakodóak a szerbek :D Kérdés számomra csak hogy a 100napos átlagot átviszi-e alatta nem tudom mi fogná meg. Ki mit gondol ha a nisrol nem érkeznek rossz hírek mi lehet az alja? Ha a héten nem vinné át én bizakodó lennék hogy max egy leszúrás lehet benne már csak. Nem volt nagy dugó 3800-on mégse nagyon adták a közelében https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/05/nis-mol-szerbia-uj-olajvezetek-epul
Sajnos messze még az osztalékra játszani, mert az a 300 Ft esés bármikor benne lehet még a szelvényvágásig ha valami érdemben negatív történik. Nekem is van egy nagy pakkom, de a Nis körüli kavarás igen csak negatívan hat, még bármi lehet. Kevesbé gondoltuk volna, hogy a közel 4.500-as árfolyamról még ide visszanézünk. Bele sem merek gondolni, hogy meddig mehetünk le, ha bármi egyéb olyan történik ami negatívan hat a MOL-ra!🤔😢
A legvalószínűbb egy hibrid üzlet lesz azaz a szerbeknek lesz beleszólasi joguk a nis működèsèbe pld arany rèszvèny stb Jelenleg a nemzeti büszkesègük a legnagyobb bajuk. Ha el tudják adni a közvèlemènynek hogy maradt nekünk is valami akkor szerintem lesz deal
oszalék egyre jobban jön ki. Ma is vettem még a nap végén. Tiszaújvárosi story csillapodik, helyreáll az üzem, NIS meglesz, olaj 90-110 USD között fog egyelőre mozogni. Optimista vagyok, és nem azért mert ki vagyok ebből a papírból tömve. Egy sikeres NIS üzlet esetén 4800-5200 várok + ott van még az osztalék. Ha Q3 -ban lesz kifizetve , akkor is ilyen árfolyam mellett jó hozam pár hónap alatt.
Ma miért nem fikàztad az OTP-t és miért nem dícsérted a MOLt? Cserben hagytál bennünket! A NIS a miénk azt mondtad! Bíztunk benned, amikor pedig kihirdették a halasztást leléptél! Nem azt várjuk tőled, hogy felszívódj ha baj van vagy bajt szimatolsz! Vállalnod kell továbbra is a frontember szerepét!
A MOL elvesztette a Horvátország elleni választottbírósági pert, a 91 millió eurós pert elutasították . Horvátország jelentős győzelmet aratott a magyar MOL ellen az INA-val és annak gázüzletágával kapcsolatos választottbírósági vitában . Amint azt a DORH is közölte, a választottbíróság 2026. május 26-i ítéletében teljes mértékben elutasította a MOL Horvát Köztársasággal szembeni keresetét, valamint a magyar vállalat által az eljárás során előterjesztett összes többi követelést. . https://www.vecernji.hr/vijesti/mol-izgubio-arbitrazu-protiv-hrvatske-odbijena-tuzba-teska-91-milijun-eura-1963373
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.