Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tujafa szombat, 14:09
Előzmény: #401096  Egyik
Szerintem itt agyára ment egyeseknek a választás, ez nem egy BP kerületi önkormányzati járdafelújítás! Minden tárgyalófél tudja, hogy figyeli az OFAC, CIA, FBI, GRU, NCIS, ABC, CBA és mindenféle betűleves! Táska meg nokiás doboz mi! Vége a választásnak ember, nem kell már feszkó.
Shortelek szombat, 13:55
Előzmény: #401095  bikkmakk
Orbánnal már tutti bóvliban lennénk.
Shortelek szombat, 13:54
Előzmény: #401096  Egyik
Ez a kaladu mindenben benne volt, lehet ô igazgatta a korrupciót is.
Shortelek szombat, 13:52
Előzmény: #401094  Tujafa
Mondjuk a táska nem lenne benne a sxerzõdésben, amúgy miért ne lehetne ez a verzió is, mivel a horvátok ilyesmivel gyanúsították meg Hernádit, meg persxe orbánok korrupciója az eget verdeste.
Egyik szombat, 11:42
Előzmény: #401094  Tujafa
Igen, az ilyen táskás dolgok mindig szerepelnek a szerződésben. Ezt el is felejtettem, pedig általában az első pontokban van, ki mennyit kap feketén, ez jön rögtön a preambulum (elősző,  a kedvedért) után. Majd olvass utána kik vettek részt a megbeszélésen. De segítek még egy kicsit, mert lehet elfelejtetted, na ki volt tárgyalni Belgrádban, még az első mol-os tárgyalások előtt? Na ki? És miért volt ott? Na miért? XD
"Szijjártó Péter külügyminiszter Belgrádba utazik, hogy a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) orosz részesedésének megvásárlásáról tárgyaljon, miközben a MOL potenciális vevőként szerepel az ügyletben."
bikkmakk szombat, 10:04
Előzmény: #401093  ronaldinyo
Ez megtörtént, nem változott a minősítésünk. Új kormány esetén mindig ez van, nem nyúlnak bele, kivárnak, mi lesz. (a régi brigáddal tuti lett volna leminősítés, ahogy áll az ország)
Tujafa szombat, 10:03
Előzmény: #401092  Egyik
Persze, persze tudva úgy, hogy a bizniszt tövéről hegyére figyeli minden amerikai hivatal, az eu és minden létező idiótája. A szerződést már előre be kell mutatni a világnak. Ez már beteg.
ronaldinyo szombat, 09:53
A Moody’s péntekre tűzte ki a „Baa2” szintű, befektetési ajánlású, negatív kilátással nyilvántartott hosszú távú szuverén magyar osztályzat idei első felülvizsgálatát.
Egyik szombat, 09:35
Előzmény: #401089  JokerWizard
100% hogy az van a háttérben, amit boncolgatsz. A NIS vételára állt egy hivatalos részből, amit a MOL kifizet, és áll egy táskás részből, amit Orbánék adta volna Vucsicsnak és társainak, ez ugye a bukott Orbán kormány miatt szépen meghiúsult, ezért a táskás részt most hivatalosan kérik a MOL-tól. Össze lehet rakni a kockákat, volt ugye a Vucsics nyilatkozat, a szerb elnök bejelentése alapján a Mol Nyrt. és az orosz Gazpromnyeft közötti tranzakció értéke 900 millió és 1 milliárd euró között vette meg, ami tényleg "jó" lett volna, és Balin itt tapsikolt az árnak. Nyilván ehhez még tartozott volna az a lóvé, amit Vucsics kap. 
wtcsab szombat, 09:09
Előzmény: #401090  wtcsab
A NIS  a szerb állami költségvetési bevételek kb. 11–14%-t adja.....
wtcsab szombat, 09:06
Nem világos, hogy amire nem volt elég fél év, azon segít e még két hét. Ha a mol 60% os finomítói működést vállalna, vucic az adóbevételek miatt 100%ot akar, nos ez mitől változna két hét alatt.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 05:29
Előzmény: #401084  Researcher
Pont erre gondoltam én is... Ha lenne valódi "konkurens" jelölt a MOL-al szemben, akkor nem a hosszabbítás lenne a hír, hanem hogy a szerbek megállapodtak a másik jelölttel (aki elvileg 2x annyit ígért mit a MOL)...
Most derült ki, hogy tényleg kamu jelölt volt, a szerbek blöfföltek és csak árat akarták feltornázni... Azt az ár még az Orbán kormány alatt volt "jó" üzlet Vukicsnak... Azt gondolom hogy egy gesztus a Tisza kormány részéről a szerbek felé jót tenne... 
Rövid távú spekuláció (2 hetes)  : mivel "kiderült" hogy a MOL az egyedül valódi vevő, ezért a MOL van most kedvező tárgyalási pozícióban. Az árfolyamot a pénteki baleset és a NIS körüli bizonytalanság alaposan lenyomta, ami jó belépési pont a MOL-ba. Ha megszűnik a bizonytalanság és bejelentik 2 héten belül, hogy a Mol nyerte a meg a NIS-t, akkor kilőhet az árfolyam 4000 fölé is jóval. 
SziaUram, OlajFinomító féláron érdekel?  (nem lopott)
JokerWizard
JokerWizard szombat, 05:16

https://www.portfolio.hu/uzlet/20260522/ket-hetet-kapott-az-amerikaiaktol-a-mol-hogy-bevasaroljon-a-szomszedban-838726
Volt már? Nézem a fórumot, de mindenki csak a balesetről beszél, pedig tegnap járt le a NIS határidő. Az árfolyamot ez a hír  sokkal jobban befolyásolja. A tőzsde zárás után jött a hosszabbítás , vagyis NEM volt megállapodás és ez nem is volt hír egyik portálon sem. Arra spekuláltam, hogyha kútba esik a NIS bevásárlás, amit már a piac korábban beárazott.  Akkor csökkenhet a MOL részvény árfolyama és akkor ez jó belépési pont mivel megszűnt a bizonytalanság, a részvényárak negatívan reagálják a tényt. Ha viszont kijött volna pénteken zárásig  megállapodás (nem történt) akkor pozitívan. 
Most jön megint 2 hét bizonytalanság... Remélem a hosszú hétvégén történik valami előrelépés... Addigra kiderül az is első becslés alapján mennyi "kára" keletkezett a tűzesetnek. 
oldrider 2026. 05. 22. 21:44
Előzmény: #401074  totoro
Halálos.baleset után amúgy elképzelhetetlen amit gondolsz, hogy pár nap és újra indul. Pár nap alatt még ki sem tudják vizsgálni, hogy miért következett be a robbanás. A szakértők sem arról híresek, hogy elkapkodják a vizsgálatot és a véleményt. Aztán a különféle engedélyek megszerzése az induláshoz. Cseréje, kijavítása a felrobbant cuccoknak stb. Ha optimistán nézem, akkor is minimum fél év, de az is lehet, hogy olyan elavult, veszélyes a technológia, hogy inkább hagyják és mást találnak ki helyette. Szóval nem lesz ez olyan egyszerű!
TozsdeMagus
TozsdeMagus 2026. 05. 22. 21:29
Miért adnám el a MOL részvényeimet a helyetekben most, váltanám Eurora, és vennék belőle OMV részvényeket?1. Bizonytalanság az MCC kapcsolatban.2.  Jó áron lehet forintot eurora váltani.3. Kattintsatok a linkre, és olvassátok el.
https://index.hu/gazdasag/2026/05/22/energetika-energiaellatas-romania-kapitany-istvan-foldgaz-foldgazellatas-nyersanyagpiac-nyersanyagellatas/
pedaz
pedaz 2026. 05. 22. 21:23
Előzmény: #401082  oldrider
Semmit nem jelent. Ez az egész egy ugyanolyan kutyakomédia, mint amit a vámokkal játszottak vagy az irániakkal játszanak. Őszintébb lenne már most egy 2026 végi határidőt adni, nem havonta hosszabbítgatni.
Szerintem pont, hogy az oroszoknak nem jó ez most a kormányváltás után. A szerbek zsebben, a magyar kormány is zsebben volt, így az üzlet mehetett volna tovább, csak más lett volna a logó. Most meg csak a szerb kisebbségi részesedéssel lenne befolyásuk, így már gondolom nem akkora buli vagy annyiért nem, mint eredetileg tervezték.
Researcher
Researcher 2026. 05. 22. 21:16
Előzmény: #401082  oldrider
szerintem ha bukott volna a dolog , nincs hosszabbítás. Nyilván vannak itt most felmerült kérdések amiket tisztázni kell pl. Tisza kormány ....ezzel ugye nem igazán számoltak. Ez egy lottó 5-ös  magyarország számára , ha elengedi , vagy megvétozza a Tisza , hát akkor  a gazdasági fejlődésünk ellen kormányoz. 
oldrider 2026. 05. 22. 21:15
Előzmény: #401081  Researcher
Ha Orbán maradt volna, Trump már cumira intette volna a Szerbeket. Így viszont szerintem az amcsik nem akarják, hogy a MOLé legyen. Ez a halasztgatás azt jelenti, hogy valójaban a Szerbek fogják megvenni - szerintem.
oldrider 2026. 05. 22. 21:07
Előzmény: #401078  Researcher
Egyébként nem értem ezt! Ha a MOL kapott két hetet, akkor az oroszokkal minden ok? Velük semmi gond? Nekem ez úgy jön le, mintha a MOL lenne az oka, hogy eddig nem sikerült nyélbeütni az üzletet! És ha júni 16-ig sem sikerül a MOLnak megvenni, akkor mi van? Odaadják a Szerbeknek vagy leáll a finomító? 
Researcher
Researcher 2026. 05. 22. 21:04
Előzmény: #401080  Researcher
Hernádi Zsolt, a MOL Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalásokat folytattunk a NIS-tranzakció valamennyi kulcsfontosságú érdekelt felével, és jelentős előrelépést értünk el. A rendkívül összetett tárgyalások végső szakaszába léptünk. Optimisták vagyunk, azonban bizonyos feltételeket még a következő hetekben kell véglegesíteni. Továbbra is úgy véljük, hogy a tranzakció minden érintett fél számára előnyös lenne, és hozzájárulna a régió, illetve konkrétan Szerbia hosszú távú ellátásbiztonságához.” 

friss hírek További hírek