Pontosan. Legutóbb a fityesz szabadított fel a tartalékból készletet, ami tegnap elfogyott, ma meg Kapitány úr. Lehet számolgatni meddig elég. Szerintem elég határozott döntés.
Lehetetlen. Balin megmondta hogy nincs, és nem is lesz üzemanyaghiány. Tényleg Balin, mikortól is kereskednek 5 forint / db részvényárral? 5000 től? XD XD XD
A fizetések, hm igen, ez jó téma. A KSH éves inflációs adatai szerint 2010 és 2025 között összességében 93 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, ha pedig a 2026-os inflációs előrejelzést is bevonjuk a számításba (a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb becslése alapján), akkor azt kapjuk, hogy 2010 és 2026 között 99,9 százalékos volt a kumulált infláció, vagyis megduplázódtak az árak. A minimálbér reálértéken a 2,2-szeresére nőtt 2010 óta. Az átlagkeresetnél a reálnövekedés csak 1,9-szeres volt. Szemben a duplázódott árakkal. Te ugye még hiszel a fogtündérben is?
Olvasom a hozzászólásaitokat, fura, hogy senki nem említette, hogy elindult az üzemanyaghiány. Ma Budapesten két kúton voltam, a harmadikon tudtam tankolni. OMV kút nincs benzin, Shell kút se benzin se dízel… MOL kúton tudtam tankolni, ahol egyre hosszabb volt a sor… nem tudom mi lesz itt.
házi feladat. És mennyi volt 2010ben a fizetésed? Vagy mennyi volt usában. Ezt nektek el lehet sütni. Itt van a valóság. Menni fog? 2010ben vették át a kormányzást. mnb-adossag-varhato-2025-778070.png (721×441)
Hát persze, a Tisza is csak egy szánalmas ellenzéki gittegylet, akikkel Orbán nem is foglalkozik, minek, jelentéktelenek. Ember, lement egy választás ahol Orbán vagy bárki komolyan vehető kormánypárti politikus nem mert kiállni vitára Magyarral. Nyugodt lehetsz, az EU pénzek is haza lesznek hozva, és a Fidesz prominensei közül párra nem várnak szép napok.
Magyarország államadóssága 2026 elején 64 912 milliárd forint volt, 2010-ben pedig 19 212 milliárd forint. Házi feladatod, kiszámolni hányszor 110 tonna aranyat lehetne venni a különbségből.
pontos. Fidesz visszavette a közműveket és a stratégiai cégeket növelte az aranytartalékot 110tonnára. Most már van mit eladni. Kapitánynak a legfontosabb dolog az volt szabadon lehessen nőgyógyászt szülészt választani. Utána jöhet a MOL. Mindent lehet csak választást kell nyerni. Igen. win-win-win volt mert gyakorlatilag a manyupokban lévő részvények is segítettek az egyetemek önállósításához. Lett évi rendszeres bevételük és az alapítványokon keresztül vállalhattak volna munkát a nagy cégeknek (persze nem akartak). Érdekes, épp a Corvinus vastagon benyalt az új kormánynak anno üdvözölte a megoldást. az szdsz-es nyomi kunce mondta amikor számonkérték tőle a választási igéreteit: jaaa hát az "választási igéret volt nem kormányprogram". mp két kiemelt dolgot ígért: elszámoltatás és hazahozza az eus pénzeket. egyikből sem lesz semmi.
Az az egyik gond a NIS (finomító) vásárlással hogy azt még a rendszer váltás előtt papírozták (mutyizták) le Orbán és Vučić között. Pont azért is tolták el a döntést a választások utánra, ha esetleg bukik Orbán akkor az oroszok és a szervebek sem akarják "nem orosz barát" kormánynak eladni, mivel szerintem az megállapodás része volt hogy ha vége a háborúnak Orbán jó strommanként visszaadja az oroszoknak. Most kellett találni egy szerb stromannt 2 milliárd Eurral "kitömni". Amúgy tuti nem ér annyit a finomító... talán még 1 milliárd EUR-t sem, amit elvileg Vučić szivárogtatott ki a MOL ár ajánlatról..
Ezekről miért nem értekezeik egy hiteles magyar médium. Egykét megvesztegethető apró oldal híresztel hülyeséget, mintha a cél az árfolyambefolyásolás lenne, és lám, záróba igen szép mennyiségek mennek. Az oroszok és a mol nem győzik mondani, hogy hát hiszen minden a terv szerint megy, a vucic meg pattog, hogy valamiféle politika haszna legyen a mol-rosznyeft üzleten. Új jogokat akar semmiért, más üzlete miatt. Ha ellehetetlenítené a mol bizniszt, akkor ki, mikor venné is a nist, finoman mítóstúl, jön bb feltételeket kínálva mint a mol? Pedig jó fej vucic, még egy ottfelejtett hátizsákot is segített találni....
Pontosan! Aranytojást tojó tyúkot kivonják a képletből és feltehetően eladják. Ez nagyon sok milliárd minuszt jelent az egyetemeknek, de utána bizonyára tisztább lesz a fojtogató levegő és fellélegezhet a sok kritikus. És utána bizonyára nem lesz külső befolyás sem, ha az állam lesz ismét a fenntartó, ugye?! Hiú ábrándok és naiv emberek. Az államnak pedig újabb teher + fizethetnek a diákok!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.