A 2400 -on vett pakkomat 1600 korul atforgattam TL17 be, igy tegnap kb nullan sikerult kiszallni :) En kb 1720 ig varom le elso korben, 1620 korul meg meg erosebb tamaszunk van.
MOL daytrade meg tart a 1848 es 1837 stoploss, Es MOL egy ABCDE alakzatot latszik formazni, oldalazo haromszogben. Meg D-E hatra van belole. Utana, meg egy felszuras 1925 fole valoszinu. DE, utana a korrekcios lehetosegeket pontosan szamba kell venni. Egy elozetes kalkulacio ilyen , http://keptarhely.eu/view.php?file=20201113v00tzc95l.jpeg
Igaz, de árfolyam védelemre használják, elvileg. És akkor is le tudott menni 1500 környékére, amikor vették. Szerintem tartalékolják a puskaport arra, ha rosszabbra fordulna a helyzet. Ugye ezt nem tudhatjuk pontosan, milyen lesz a következő pár hónap. Eddig jól csinálják. Ha elkezdenek feljebb is vásárolni, az lehet erős jel. Érdekesség, hogy XOP tegnap -4 % , OMV és MOL is tesz rá. Brent napon belül felfelé kanyarodik, talán azért(igaz, tegnap esett, de az nekünk most kimarad) 4-5 erős bizonytalanság/hír van, amik befolyással lesznek a közeljövőben: -Covid lezárások, stb. -Vakcina hírek. 10-et fejlesztenek, egy bejelentés jött. Szerintem a következő 2 pozitív bejelentésre is lesz rali, hetek kérédése. -OPEC+ november végén -USA elnökválasztás-hatalomátadás stílusa, stb. -és a legkevésbé erős, de lehet rizikó: jogállamiság vétó az EU-ban. Az, hogy ekkora menetelés után nincs komoly korrekció, erőt jelez.
Nem BEAR piac van. Lefele tradelni csak BEAR piacban erdemes, Oriasi a riziko bull piac idejen shortra tradelni. (vannak akik ezt is tudjak csinalni, de nem vagyok ilyen jo trader) Miert nem tradelek lefele? Mert a BULL piacban a MEGLEPETESEK mindig felfele vannak.
Jó reggelt! Te eladtad akkor pomperj egyelőre? Nem tudom, én minden technikát félretéve és nem azért, mert longban vagyok érdekelt.... Úgy gondolom nem fog már lemenni odáig, nagy vételi erők voltak, tépték a papírt
ha el akarják venni, a remegő kezű kisbefeketető pénzét akkor leviszik 50-es fibora, az még nem tech kép sérülés, de pont elég arra, hogy a 100k-200k minuszban ülő eldobja, jut is marad is. sok minden volt már itt és az ellenkezője is. egyedül a buy and holddal tudod kivédeni a tf60 hullámzását.
Szép reggelt, Csak okoskodok, de a nagy technikai képektől én agyfaszt kapok (a fejjel lefelé álló sarló-kalapács és társai). Nem lehet, hogy a trend megfordult és szépen lassan az alkalmi befektetők, kisrészvényesek is megjelennek, mint vevők és emiatt mondjuk nem megy vissza 1600-ra? A MOL saját részvényvásárlása tart még egyébként? Én a shortot most nagyon kockázatosnak tartanám. Amúgy is buy and hold-ban vagyok, csak a véleményetek érdekelne, hogy merre az irány szerintetek és miért. A péntek13, meg a szaturnusz aszcendensek most kíméljenek, de logikus érvelés, vagy fundamentális okok érdekelnének. Köszönöm szépen, ha valakinek van ötlete Üdv Richárd
Jo kerdes. http://keptarhely.eu/view.php?file=20201029v00ta20pq.jpeg . 1)Azt gondolom, a fo trend MOL-ban megfordult. A fo irany felfele tart, de hullamozva fog emelkedni.T ehat van egy linearis emelkedes, es van ra-superponalodva egy hullamzo ciklikus mozgas. Most 10 napig ossze-adodott az emelkedo trend, es a szinuszos hullamzas, ettol emelkedett hevesen. A daytraderek ezt szeretik elkapni. A kovetkezo 10-15 napban a szinusos hullam lemeno aga kovetkezik. DE mar nem esik az 1500, utolso alja ala. , 2)AKi hetes szinten, kozeptavon (6 honap-3 evig) MOL-t tartja, az szepen fog keresni. Azoknak a pozicio felet folyamatosan long tartani erdemes. A masik felet erdemes daytradelni, vagy swing-tradelni. . Szerintem ezt a fajta, Elliott daytrade modszert majdnem folyamatosan lehet csinalni. A tobbi modszer inkabb alkalmankent johet szoba, mint a Gap-down fading, Volume Spike, DIvergence, Stochastic POP modszerek. . 3)Most az elso, napos tf korrrekcio kovetkezik lefele, most a legbizonytalanabb, meddig megy le. Szerintem az 50-62% fibo meret a leglaoszinubb, szoval igen 1600-1700 savba 80% valoszinu. En felre allnek, amig nem lesz keszen a lemeno korrekcios a-b-c alakzat. Naponta majd ranezek, de lefele nem tradelem.
Kedves pomperj! Nemrégóta kezdtem kereskedni, idáig csak a te tanácsaiddal, eddig a lehető legnagyobb mértékben megvagyok elégedve, és köszönöm neked, csak ennyit szerettem volna, illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire vagy biztos abban, hogy visszanézünk még pár héten belül 16xx-17xx es szintre? Szeretnék bevásárolni hosszabb távra. Szerintem ettől leljebb már nem igen megyünk, a közeljövőben, szerinted?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.