Kérem ne emlegessük a MTEL-ot ... január végén február elején leszálltam másfél után, átjöttem ide ... azóta egy longom volt a visszavásárlás második napján 54 Ft. És azóta sincs egy darab se ... Küzdök itt mint malacjégen ... (pont most visszavette az erste 110HUF certi spreadot 60-ra ... )(szép nyugiban esünk kapkodás nélkül) ez talán jó nekem is OTP shortban ülve.
#1330657 , "ÉrtelmezésA piac emelkedő trendben van. A piac nyitása után az árfolyam zuhanni kezd, a piacot az eladások uralják. Az árak jóval a nyitóérték alá mennek. A nap végére az árak gyorsan megindulnak felfele, majd végül azon az áron zárnak, ahol a kereskedés elkezdődött. ..." Az nyilván más kérdés, hogy ez a szitakötő doji definícója és a tegnapi napra vonatkozott, de Tamás sosem vesződött a szövegértéssel, mert az olyan kispolgári dolog
Fogadd sűrű bocsánatkérésemet, mert írni merészeltem a "topikodba"! Ha zuhanást említettem volna, még hamut is szórok a fejemre! A lelki békém megtalálása érdekében, esedezve könyörgök, hogy idézd be azt a posztomat, amelyben az OTP részvény zuhanását vetítettem előre! Remélem, kegyes leszel hozzám, és nem tiltatsz ki!
Engem, mint a Short Trend őrangyalát, mint a Short Trend uralkodó képviselőjét, aki többet térdel, mint boldog a shortja miatt, felesleges győzködnöd. Ezzel egyúttal válaszoltam Lou70-nek is, arra a kérdésre, hogy megéri-e shortolni? Nem. AZ OTP-t pedig nem shortolnám, még 47k-nál sem. 7000 emelkedés után "mi az igaz megmondók", 1x igazunk lesz, mert 7000 emelkedés után HAJLANDÓ esni, ez igen, és mi van a 7000-rel? Mi várjuk a ? Mit? 2000 korrekciót? a 7000-ből? NQ 23000-30800: igazam lett 8000 pont emelkedés után, hogy esik 1500-et, hát gratulálok saját magamnak. A longról meg lemaradtam, ahogy itt is. A többieknek ezért van igaza, a short még nem trend, az csak a zaj.
Telekom is 50% (1,5) ot hozott egy éves szinten, OTP 67%ot (1,67) De nézd meg inkább 5 éves távon: 6,5 szeres árfolyam, OTP nél 2,8 szoros... Szóva nézőpont kérdése, Telekom is igen jó,s őt osztalékban többet is fizet :)
Telekom is 50% (1,5) ot hozott egy éves szinten, OTP 67%ot (1,67) De nézd meg inkább 5 éves távon: 6,5 szeres árfolyam, OTP nél 2,8 szoros... Szóva nézőpont kérdése, Telekom is igen jó,s őt osztalékban többet is fizet :)
'Zuhanni" tegnapi 46900 Z után 46700-en nyitott. Hát ha ez zuhanás, akkor gratulálok. :D Tegnapi 45950 alj még él? Él, tehát még mindig long van. Mondjuk amit én nem értek. Mi értelme van 40k-ról felbikázni 47k-ra, és itt tartani, és push pushpusholni, bármi áron tartani azt a kib....tt 1h-4h aljakat? Elértem a 47k-t, tolok egy izmos realizálást. Újra fent vagyok 46900, tolok újra egy izmos realizálást. Legyen értelme a rallymnak. 2x realizálok 47000-nél, 46000-ról. 3x jára átviszem TS-ig 47300, majd újra realizálok 1000-et. Nagybüfiként szépen beállítanám a long stopjaimat 43000-45000-ig katonasorba. És próbálnék apró short pozikat nyitni, fedezni a longjaimat. HA a long bukik a short nyer. Ők soha nem buknak. Lou70: most megint azzal jössz, hogy dehát ez Spekuláció: Vetítés: Film...az. Az Erste fél órával később tolja be a short certiket, miért fél órával később,ha azonnal is lefedezhetné real-time? Mariska néni később nyomja meg a sell gombot? 2 felmosás között?
Mégis lefordult az árfolyam 72nél... Teljesen hozza a normál RSI számokat... Inkább az Telekomot kell megnézni hogy mi miatt nem... Mindig vannak kivételek.. Az OTP viszont pont nem az.. RSI 70 felett már esik...
Elég fárasztó napjaim voltak. De ennek az olvasása közben totálisan le a mortizáltam magam. Nem lehet hogy a kisforgalomnak az oka a minden évben jelenlévő nyári uborkaszezon? Én a mostani viszonylagos lejtmenetet ami nem is igazán lejtmenet ennek tudom be.
Az a bizonyos "következő nap" a dragonfly-t követő nap, tehát a mai! "ÉrtelmezésA piac emelkedő trendben van. A piac nyitása után az árfolyam zuhanni kezd, a piacot az eladások uralják. Az árak jóval a nyitóérték alá mennek. A nap végére az árak gyorsan megindulnak felfele, majd végül azon az áron zárnak, ahol a kereskedés elkezdődött. Ez a nap végi rally az eladók jelenlétére utal. Ha a piac a következő nap alacsonyabban nyit, sok long pozícióban lévő befektető zárhatja pozícióját." De nekünk nem kell ezen vitatkoznunk, mert én nem hiszek a gyertya alakzatokban. :)
Van átfedés a két formáció között.. Valahogy kettő közti átmenet. Mivel nincs gyertyateste ezért dragonfly hoz hasonlít, de itt volt maximum amit túlnyúlott a T tetűn, vagyis egy "kereszt" alakú ami inkább kalapács. Ami mindkettőben közös hogy egy mély leszúrás jóval a "stop loss" támasz alá, ami alacsony forgalomnál a vevők hiányára utal. Vagyis elfáradt a trend... Jóval magasabban van az árfolyam mint ahol a "vevők" vannak, ami pedig magyarázza a hogy valóban "a túlárazott". Valószínűleg "organikus" vevők (hiányában) helyett inkább csak a sajátrészvény és a long certik kereskedtek ezek a magas árszinten. Kb az összes organikus kisbefektetőt felszívta a srv és a "sold out" long certik... Kiporszívózta a 43000 feletti szintet. Történelmi csúcson pedig senki (új vevő) sem akar venni. A legjobb certikbe pedig nem lehet "beszállni". Pont úgy ülnek a csertiken ahogy kötvényeken, nincs forgás, nincs kereskedés. A shortok meg kevesen is vannak, ráadásul a OTP srv el is riasztja a shortokat, ha mindig van fix és előre kiszámitható vevő, akkor nem tud esni igazán az árfolyam. Mit egy egyirányú zsákutca északi irányban ahol már senki sincs (vevők meg pláne). Raádásul az stv is csak max a 25%-t adhatja a vevőknek, de ha nincsenek (szinte csak certik), akkor a 0nak a 25% is nulla... Ezt jelenti hogy "elfáradt" a csúcs felé az OTP. A fogalom olyankor van amikor egy nagyobb limit alá betett stop loss "kényszer" eladára kényszeríti, a certikből az embereket, de a helyükre kb pont ők állnak újra be... Le, aztán ugyanoda "fel" .. nyitó = záró ... Forgalom, ill likviditárnak tűnik, de csak a jutalékot termelik a banknak..
Nekem eddig jól alakul a mai nap NQ 29800 850> 320 > 450 körül erőlködik. Az OTP meg tartja magát. Nekem is jó, nektek is jó. Kis tf-en (m5) látni egy fej vállat, aminek a nyakvonala kb. 46000. A fej ~ 800 46800-ig jött ki. Matek 46000-800 = 45200. Ilyenkor kis tf-re átrakom, és nézem mi van itt. ez a 06.24-06.25 megtartása után keletkezett 1h aljak, báziskából repülés. 45700 helyett 45500-re állítanám, hogy becsusszan 45700 alá. Beze-barát? Tegnap tényleg vettél olajat, vagy csak kamuztad?:D.
OTP részvényesek ide!