Nem tudom, lehet. De én azt látom, hogy az utóbbi időben a bankpapírok jó részét nálunk is jobban megrántották. Szoktam írni a Raiffeisent, ami vert ránk két hónap alatt vagy 20%-ot, mi lemaradók voltunk. (Lehet, hogy az erős forint miatt. A kamatcsökkentés most jól talán jól jön.) Most ezek korrekcióz(gat)nak, mi a mai napot talán megússzuk pár tized % minusszal úgy, hogy tegnap is felfele jöttünk. Szóval ez jó jel. Én is látok lehetőséget nagyobb korrekcióra, de azt inkább a 46-47000 közötti sávból lefele. Én ezeket a korrekciókat szoktam long certi átkötésre használni, azaz kisebb áttétről magasabb áttétre (shortot nem nyitnék OTP-ben).
És amikor már legjobb a Long certik már nem sold out .. Megkeltődtek az eladások... ez a legfontosabb jel... Aki certikkel foglalkozik musztály megtanulni a forduldókat pontosan eltalálni..
pont az emelkedő trendben kell azt a pillanatot elcsipini amikor a "impulzus" hullám kifullad... Elfogy a lendülete.. Utána jön a korrekciós fázis, mielőtt újra lendületet vesz... Ilyen jelek pl hogy a délutáni nagyobb forgalmak (intézményi robotok) nem jelentek meg. Alacsony frogalomál szépen lassan lecsorog a napi nyitóig.. .Vagy az alá... És a második jel hogy záróban sincs már annyi volumen.. És záróban is eshet.. .Lehet hogy nem most lesz, a 5 hullám csúcsa, de lényegében megvolt a csúcsdöntés ma... 45500?
Nem olvastam el mit írt. Szemre is látható, hogy ha nem zászló, hanem csak elliot, akkor 45700-nél megáll kb. 39600-42000 (1) long 42000-39800 (2) korrekció 39800-45000 (3) leghosszabb, impulztív. 45000-43700 (4) korrekció Elméletben az 5-ös egyenlő az 1-es értékével, vagyis ~ 2400-al. 43700 + 2400 = 46k de akkor már 45700k dupla tető. Tehát SELL 45500-45600, a dupla tető alatt kicsivel, ezt mondja a fáma. Nem akarok ezzel népszerű lenni, szimplán leírtam ezt a scenariot. Zászló big picture 40-44-48k, ezt is leírtam, nagybüfiktől függ, nem Macustól vagy tőlem.
Masszív emelkedő trendben állandóan a shortot keresni sztem nem annyira egészséges, de persze lehet, mert mind a két irányba meg lehet fogni a mozgást, minap én is majdnem vettem egy kisebb pakkot másnapi nyitásra, mert esésre számítottam röviden (és be is jött, csak certit nem vettem hozzá), bár ott is már a long poziban voltam, aztán max ha felfelé nyit, eladom gyorsan, ha lefelé, akkor is. Mindenképp jó, viszont tényleg folyamatosan az esésre csorgatni a nyálam, az nem lenne olyan bíztató. Széllel szemben hugyozni sem túl nyerő, azt mutatja a tapasztalat.
csak a profitom több szerencsére mint hogy azt elnyaraljam :D szóval tartom természetesen . Hiszek a 48 ban ott adok el. Ha nem akkor majd év végén 50 fölött
mert a valóság az lett, hogy 40-41-ről nem a 35-38-as rém és short-öröm érkezett, hanem a 44-45 boldogság. és az a pszichózis (és mondjuk a funda) hogy hiszen ez felfelé megy gyerekek nem lefelé, akkor ezt tényleg venni kell. persze fáziskéséssel, de veszik. de jól teszik, mert lesz szebb jövő is
OTP részvényesek ide!