AZ OTP-nél mi értelme volt 45,6k-ig felhajtani az árat, ha most simán vehetnének 41-42k körül. Látod a Z-ket, 5-10MRD_os Z-k, 41000 körül? Erre az lehet a válaszod, hogy nekik tökmind1 az átlag, és pont akkor veszik az OTP-t, amikor a a forint a legerősebb, ami totál logikátlan.
én totál amatőr vagyok, de az biztos, ha lejtmenet jön, a bankok fogják vezetni az esést, nem az AI papírok. Így volt ez az orosz-ukrán háborúnál is, pedig a funda nem indokolta,h az OTP közel 20000-ről 8000-re essen. Általában olyankor csőstül jön a baj, akkor kerülnek elő a csontvázak, amikor igazán kell, az eséshez.
Ez sokszor van igy de eppen mikor a piacon teljes szét huzás van akkor forditva mukodhet.... ha elkezdik az AI sztorikat dobalni az osszes tobbi papir eppen akkor emelkedhet...
Ahogy mondod kollega, és már kezdem kicsit rosszul érezni magam. 41800 már harmadjára volt ma és mindig lekúrják. Nyakig longban ülve várom a 42+ szintet végre ... Aztán fel tovább.
mikoze az otp nek a söpöhöz? egyebkent a söpön belül se mindegy mi emelkedik... minden alul teljesít jelenleg ami nem AI-hoz kapcsolodik... indexektöl orszagoktol fuggetlenul
700 pont S&P emelkedést ignoreált az OTP, pedig húzhatták volna még tovább. április 14 óta tehát közel + 10%-ot ment még az S&P , mialatt az OTP meg -10%-ban áll. Tehát már simán 44-45knál kellene toporognunk. Ki lesz a nagy vevő, aki felhúzza 44-45k? -ig? Már mindenki azt várja, hogy na patt. Tehát kb. mindenki már longban ül, friss vevő max a nagybüfi, mint aki legutóbb 90 és 60 MRD_ért vásárolt, valakik meg realizálták 39600-ig. Azért furcsa.
Amikor 45k-nál beírtam, nem kellett hozzá jóstehetség, hogy 44-45k-ról 42k alá fog menni. 44k-nál már a zászlót rajzolták, és most is. Elliott 4-et látok, mert nem akar kijönni új tetőre. Mi kellene még ahhoz,h jöjjön a 44k legalább? Nem elég a Magyar Péter féle 6000MRD? Mi nem elég? Vagy ha USA fordul, emiatt nem veszik, inkább adják ,és csak szinten tartják, csipegetik magukat kifele?
Nem mindig az történik amit várunk :) januárban pl mindig megjátszom a nagy alapok bevásárlását, de most annyira húzták, hogy "elfelejtettem" kiszállni, pedig mindig kiszállok és én ott már az osztiba beszállast keresem. Ez most tök máshogy sikerült, de azért panasz nincs eddig az évre.
Szerintem nincs nagy mozgás sehol ma, VIX is szinte nullában. Én néha rászoktam nézni a WIG-re , ATX -re is (Közép Európa miatt), ők ma nagyjából ott vannak mint mi.
Értem, és alapvetően egyetértek. Több mint egy éve mondtam, hogy a hiprbolikus emelkedésből esnie kéne, mert nem normális. Azóta a második long körben ülök. :) Mert nem az lett, amit gondoltam akkor, dehát ha fel akkor legyen fel. A piac diktál. Menni kell vele. Az esésben vétel jó taktika, én is azt csinálom. 😉
A nagyobb szakadást a stoppok okozzák, amíg nem érik el őket, addig a jónép ül a babérjain, várja az 50k-t, amúgy tök jogosan. Olajár emelkedik. USA emelkedik. DAX eseget, OTP eseget. Melyik hazudik?
Mindig van lekör, 5-8 évente nagyobb szakadás, de ez kell az emelkedéshez. De a mostani szavazásod eredménye egyáltalán nem tetszik, pedig longban ülök nyakig (igaz lentebbről), mindenki felt vár ahogy látom, pedig a tőzsde arra megy amerre jobban fáj, ezt is megtanultam. (Általában)
OTP részvényesek ide!