Hát igen. Sajnos ott dől el sok minden, a hormuzi szorosban. Attól az OTP jó papír, sok szempontból egyetértek risk...hosszúnevű fórum taggal, hogy esésben venni kell, mert nem az OTP esik tulajdonképpen, hanem pusztán egy félelem van olajilag.
Ha az olajár emelkedést nézzük, mint indikátor, akkor copy paste. Riogatnak (nem én, mindenki) a 140-180-as olajárral, ami jelenleg 100 körül mocorog. Kerozinhiány? Nagyon hallgatnak. USA tapsol, a világot ellátja, prémium áron. Üzemanyag hiány? mindenki menjen oda, és vegye el , ami neki kell. Trump mondta:D A tartalék-készleteket égeti mindenki, és ha elfogynak? Akkor mi van? Nem fogy el, ez is lehet egy spekuláció, úgyis megoldódik. "Néha a pánikban a legjobb venni" alapon dönt valaki a vételről. +1000 osztalék, hátha bejön.
Ahhoz képest, hogy ma lehet utoljára osztalékért venni nem tépik szét a papírt. Érthető is, egy 41-40K-s papírt 1K osztiért venni nem épp vonzó. Mindenki várja a VIP beszállót... :D
Azért abban, hogy 19k-ról 8k lett kellett az ukrán-orosz háború is. Ha az nincs, akkor ki tudja hol állunk. Ugyanez, mi van, ha nincs az iráni konfliktus. érdekes lenne egy "alternatív" valósággal összehasonlítani, ha nincs a Trump-effektus hogyan alakulna/alakult volna az árfolyam! Narrátod: De van...
Osztalékszelvény vágás után az elmúlt 15 évben csak az esetek 30-35%-ában zárt bármennyivel is magasabban az otp a leesett összeghez képest! Holnap korareggel várhatóan lesz kötés akár 39.000 alatt is,ha belendülnek a fiúk! Én akkor tervezek még venni a tavaly óta meglévők mellé.
Te magad írtad, ha alábbhagy a vételi kedv a 90 és 60 MRD-os nap után, akkor csorgás lehet. Vagyis a 44-45k fenntarthatatlan volt, rövidtávon. Utólag meg azt írtad, hogy én se láttam jönni a 42k-t, csak tippeltem. Én igen, azt tippeltem, hogy réstöltést benyalja, utána figyelni kell, merre van az arra. Réstöltés után tolt egy 44k-t, prémium VIP kiszálló, ez volt a visszateszt. "Milyen időtávon". A célárak nem tények, hanem spekulációk. 19,6knál is vizionáltak sarki fényt, aztán mégis 8000 lett. Nem azt írom, hogy 8000 lesz, de ez a célár elvakít benneteket, ez csak spekuláció. Úgyis a piac dönt, a nagybüfi.
Fellegi Tamástól a Bárki lehet tőzsdés 5. kiadását nemrég olvastam. Régi könyv, de használtan hozzá lehet jutni. Tanulságos, a magyar tőzsde modern kori kialakulását mutatja be, a főbb részvények mozgásával (bevezetésével, akár eltűnésével együtt). André Kostolany könyvei szintén érdekesek, illetve a Piac Varázslói sorozat elejét tudom mondani, ami sikeres tréderekkel folytatott beszélgetéseket ír le. Ezek inkább kedvcsináló-szemléletformáló könyvek, de nem fognak chartot elemezni, de szerintem nagyon hasznosak. Az alább mondták Bence Balázst, ő a Sikeres kereskedő könyvet írta. Megvan a polcomon, de bevallom, még nem olvastam el. Viszont átfutva hasonlóakat taglal benne, mint a videóiban. Szóval ha végignézed a videóit, talán a könyv felesleges. Illetve van rengeteg videó, podcast a témában, akár a portfólión, amiket érdemes követni. A családi ezüstnek csak kis részét rakd fel, aminek az elvesztése nem fáj (alapszabály). Viszont trédelni csak úgy tudsz megtanulni, ha csinálod, és előbb utóbb kialakul a saját stratégiád, vagy inkább módszered (veszteségekkel és nyereségekkel együtt). Zsiday Viktor szokta mondani egyetemi előadásokon (őt is lehet követni, itt-ott feltűnik egy beszélgetésre), hogy mindenki tegyen be kevés összeget, feszegesse a határait, és bukja el az első tőkéjét, mert abból sokat fog tanulni. Én ilyet nem kívánok, de azért óvatosan.
Azért az hihetetlen, hogy ennyire pangás van osztinapon. Tavaly ilyenkor sokkal nagyobb volt a gerjedelem emlélkeim szerint. Ennyire kihat az iráni problémácska a papírra, vagy még jöhet a tüzijáték ma?
T vel kezdődik és rump al végződik :D meg egy jó nagy bombázás. Valaki ak47 eset emlegetett, meg tigris tankot , na a kettő kombinációja Ak47 el a kezében egy tigris tank tornyában állva miközben lövöldözik bejelenti a békét , de mellérakja hogy azért támad ha nem kap jó választ :D
Ha ittkörül maradna az árfolyam, akkor holnap 39600-700 körül lesz, tehát elvileg a pszichológiai 40 ezres szint alatt. Ha esetleg még ma morzsolódna le, akkor még lentebb. Technikailag érdekes csak, illetve, hogy holnap hirtelen megjöhetnek-e a vevők. Ebben viszont az az ellentmondás, hogy aki arra számít, hogy holnap inkább visszatölti az oszti rést, akkor már inkább ma kellene megvenni a részvényt. Ha pedig arra számít, hogy nem fogja visszatölteni, akkor pedig sem ma sem holnap nem kellene megvenni a részvényt, lévén arra számít, hogy legalább pár napi további csökkenést indukálhat a mozgás.
Könyvet nem tudok, de kezdetnek youtube csatornák tájékozódni: Bence Balázs, a Portfolio népszerű vloggere. https://www.youtube.com/@bencebalazs Tóth Dávid, a Lightyear-t promotálja, de érthető és részletes magyarázatai vannak mindenféle befektetésekről, TBSZ-ről, adózási tudnivalókról, stb. https://www.youtube.com/@tothdavidpenzugyimentor/featured Jó videóik vannak, de a többi fórumtag majd még elmondja a véleményét.
OTP részvényesek ide!