ez a beszéd, hasonlóra számítottam, azonnal nem reális kivezetni, de 2027 től szerintem csökkenni fog majd eltűnik nagyrésze. Bankadó szerintem maradni fog, de az extra profit adó az elmegy az már nagy win.
Volt 97-ben egy G. Clooney film Peacemaker címmel. Abban volt egy mondat (nem tudom pontosan idézni), ami nagyon megragadt: „Én nem attól az embertől félek, akinek tizenötezer nukleáris fegyvere van. Én attól az embertől félek, akinek csak egy van.”
"A különadók rendszere torz, a célunk ezek súlyának fokozatos csökkentése és egy kiegyensúlyozottabb adórendszer kialakítása. Nem reális az a cél, hogy egyik napról a másikra megszüntessük őket, de egy fokozatos átlátható stabil rendszerre vezessük át az adóztatást" /Kármán András/
Teljesen mindegy mitől alakult ki. Nem kellene 86.jára lebegteti a béke zászlaját, ha tudom, hogy közben rommá akarom bombázni, és esélye sincs a megegyezésnek. Viszont pont ez a TACO trade alapja. Short elbizonytalanítása, kicsapkodása. Majd a kamu duma felismerése a leöntés. Minél több ilyen leöntés alakul ki, egyre nagyobb a bizonytalanság, hogy ez a 42k fenntartható, 35k-ről nézve meg főleg. Én nem mondom azt, hogy 35k reális az OTP-ért de mégis +20% lebeg a múltkori alj óta. csökkenő tetők vs. 41700 , amerre törik, az a trend ,rövidtávon.
"Mindenkinek lehet atomfegyvere, csak nekik nem?" Joguk van hozzá, hogy legyen atombombájuk, de nem szeretném, ha lenne nekik. Valahogy a britekről, franciákról, Usáról, de még az oroszokról is könnyebben elhiszem, hogy nem b.asszák le valakire vallási okból, az iráni vezetésre nem tennék nagy tétet. Engem az is idegesít, hogy Észak-Koreának és Pakisztánnak van, nem kellene minden bolondnak a kezébe piros gomb az armageddonhoz.
44000 után 41700 -nál beírják, hogy "aggasztó jel". Végülis, utólag én is könnyedén rajzolgatok-okoskodok. 44900 : szerintem béke 44000: jókat egyeztetünk béke-rallyk: aztán ma meg bombáznának. Ettől függetlenül mégsem 41700 az OTP, hanem tartják 42000 felett. SRV + Osztalékrally. Aztán lehet, hogy mégse jön a nagy visszapatt az osztalék napján, hanem rotty jön, akkor aztán megéri az osztalékra beszállni.
Egyrészt volt / van egy úgynevezett atomsorompó szerződés.... amiből az irániak kiléptek kb trump hatására :D aztán ez ilyen amit szabad jupiternek.... az atombombák ugye a hidegháború alatt terjedtek el. Nem hinném hogy magával az atombomba tényével van baj hanem hogy kinél van. Na most amig csak fenyegetnek vele alaptalanul (észak korea) addig nincs nagy gond. A gond az ha használnák és egy vallási fanatikusokból álló forradalmi gárda nem a legmegbízhatóbb partner :D Továbbá usa nyalja izrael seggét szóval ..... másrészt irán se hülye annyira hogy ha lenne is atomja be is vesse.... azzal a megsemmisülést hozná magára . Szóval azt érné el inkább hogy ne lehessen fenyegetni többé..... ami a globális elit usa és társai nem szeretnék.... szóval sok féle megközelítés van. a lényeg mindnek az usa hatalma befolyása gazdasági ereje töretlen maradjon.
Mindenkinek lehet atomfegyvere, csak nekik nem? Mert mi van Iránnal? Mi volt előtte? Semmi. Senkit nem bántottak. Volt egy hülye rezsim, akik 1-2 embert "elkaptak", lazán. És? hol nincs. Oroszországban nincs szerinted? Csak el van hallgatva. Putyin már a saját közeli tanácsadóitól is retteg, hogy a feje nehezebb lesz egy kis ólomtól. Mindenkit átvilágít. Mindenhol probléma van, mégse fújják fel ennyire. USA-nak igen is tiplizni kellene onnan, engedni. Oda se kellett volna menni. De USA_nak érdeke ez a kalamajka. Trump megmondta: nekik a magas olajár tökéletes, prémium áron adják, ők termelők, eladók, nem impotálnak. BUSINESS.
na de árfolyam.... 433 millió látni nincs forgalom, szerencsevadászok húzták le az árfolyamot.... most jelentés számít, meg trump taco vagy se.... év végi 50k feletti célár az továbbra is változatlan
anno a pénzügyes tanárom úgy szemléltette a dolgokat... akár lehetne már most azonnal mindenki milliárdos.... hozzáírhatunk pár nullát a fizetésekhez no para :D csak hogy annyival kevesebbet is érne a pénz. (lásd pengő) szóval nem a nominális érték számít hanem a vásárlóerő, a reaál érték. USD ben 3000 dollár már egy millió forint. Ez csak nominális érték. (persze a választók szemében jól mutat ez) akkor aki msot egy milliót keres annak lesz 5 milliós fizetése . a valós értéke meg nem változik majd. mellé jön majd egy óriási infláció :D
hát na igen..... a atombombából nem fog engedni.... a többit le kell nyelnünk kb.... csak mondom a szenilis vémn hülye felrúgott egy megállapodást amit még obama harcolt ki iránnal, mondván nem jó megállapodás.... most meg még ugyanazt se tudja elérni.... izrael telebeszélte a fejét trumpnak támadtak.... msot meg amikor látni hogy baj van rezeg a léc rendesen.... maga az usa hadigépezet is repedezik... a drónoké most a jövő és nem tudnak ellene tenni semmit kb. 4 milliós rakétával lövöldöznek filléres drónokra :D Irán el fogja engedni az atomot, cserébe drónokat gyárt sokkal jobb.... az atomra nemzetközi koalició meg minden..... drónokra nincs szankció :D ha meg jönne a bombázás akkor hormuz lezárva.... sima sika, nem is kell neki atom ! Irán be fog lengetni egy olyan javaslatot amin amerikával közösen felügyelnék a szorost, na ez tetszene trumpnak.
OTP részvényesek ide!