A legtöbb certi úgy indult, hogy "már csak" 100.000-et értékesítettek, az esetleges másik felét lefoglalták, mint írod, a nagyok. Mert tudták a rövidtávú bika irányt. Ezen miért kell besértődni? Bennfentesek, ők is nyerni akarnak rajta. Az, hogy miért nem kereskedési időben történt a megvételük, "megnyitják" és beáll piacin 100.000db-al, és 40x2500-et kivesz a könyvből, az miért nem volt látható soha? HA előre lefoglalták. Tehát hol van ez a piaci vétel, a 100.000, ami a könyvben sem jelent meg? Lehet csak spekuláció, hogy a nagyok lefoglalták, és valójában is csak 100.000db-a indult. Ami még érdekes, a legtöbb kiütött TL certi "SOLD OUT" állapotban ütődik ki, vagyis senki nincs aki eladná a KO előtt, ami szintén furcsa. Ki nem realizál inkább 3000 ft-ért, mint 1 ft-ért a végén?
Miert minositenek le az orszagot ha ujra fidesz kormany jon? A minosites nem politikai velemeny (kulonosen nem automatikusan "ellenzeki" velemeny) , a politikai allandosag pedig csak noveli a kiszamithatosagot. Ha en lennek a minosito akkor a 180 fokos rezsimvaltasban latnek kockazatokat.
tavaly két osztalékot is sikerült megjátszanom, évek óta írom, hogy mennyi idő után megy vissza az árfolyam oda ahol volt. kiválasztok 2 olyan részvényt ami egymástól messze vágja az osztalékot, (otp, richter, telekom, nyomda), egyiket tavasszal már betárazom, osztalék előtt van egy rally(ka), osztalék felvesz, kivár kicsit, elad másik vesz, osztalék felvesz tavaly szerencsém volt nagyon hamar jött a visszapatt az elsőnél
Most van az időszak, amit ki kell használni. A fidesz meg ugyan, hogy a fenébe nyerne? :D Pont a korábbi tévedéseidre akartam reagálni amikor még ezt a fideszes dolgot is beírtad, íg már mindent értek. Csak mondom, hogy a brókerek számára nem túl értelmes egy-két fórumban a kisbüfiket szédíteni, mert a kisbüfik sokasága sem képes értelmes forgalmat generálni. Meg van azoknak ezer más lehetőségük az árfolyamra hatni. Konteó. A többség itt lelkes amatőr csak ott van folyamatos konfliktus, hogy keverednek az időtávok meg a long/short beállítottság. És nyilván vágyvezérelt néhány elemzés. De mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Köszi a tippet! Én egyébként a háború elejéig 17-től tartottam az OTP-t, alapvetően buy and hold vagyok, de túlságosan féltem a háború elhúzódásától, így még próbáltam valamennyire időben realizálni és cashben kivárni, hogy merre lesz az előre. Ugyanakkor, ha nincsenek ilyen elmozdulások akkor marad pusztán a SRV és osztalék?
elárulok egyet jó? mostanában a trump hatást kivéve, figyelj a választásra és utána a hitelminősítőkre, ha nyer a fidesz akkor majd jönnek a "leminősítenek minket stb" komment cunamik, na ezt ki lehet jól használni, megy le az árfolyam és majd lent valahol vásárolj be jól, mert egy idő után rájönnek, hogy semmi nem változik, mert vannak olyan alapok akik pl kimondottan a "befektetésre nem ajánlott" kategóriákat keresik, nagyobb haszon reményében, és egy idő után ezek elkezdik majd felhajtani az árfolyamot igen . . . . .igen . . . . végégjátszottam már egy "befektetésre nem ajánlott" időszakot is, nem volt rossz ,)
Macibear szimplán besértődött Beírta az elméletét hogy otp certit lehet évekre is venni. Lehülyézték majd megnézve pár régebbi cerit látszott hogy tényleg 5x mentek míg a papír csak 2.5x. Majd jött egybankár 2024 és benyögte hogy az ötlet nem rossz. És hogy lehet nagyban is. 100 000 darabokkal. Erre maci mondta hogy ezzel elvették a kicsik játékát. És eltűnt
ezeket itt a bókerek nézik meg a kisbüfik elhanyagolható százaléka, mert azt se tudja miről beszélsz . . .hidd el dulpa alj, tető, pl napi forgalom fontos nálam, és minden hír ami jön, mert ilyenkor hír vezérelt minden, trump dönt rólunk most nem a gyertyák régóta van egy nagy eladónk amikor az befejezi akkor mehetünk fel, erre te is felhívtad talán egyszer a figyelmet, erre tevődik most rá trump hatás valaki tudja pl, hogy ha a sertorius ad el akkor azt neki jelezni kell? erre pl nagyon figyelek, mikor vesz az egy idő után mindenképp komoly bull lesz
Ezzel a véleményeddel a legtöbb ittlévőt ítéled el, akik figyelik a dupla aljat, meg az emelkedő aljakat, gyertyákat és még sorolhatnám. Te a tartást képviseled, mert 28k-ról vagy. Azt írd le, a véleményedet, miért tartod magadban, hogy vételt javasolsz-e ezen a szinten? Simán követhetnek a logikádban, hogy csak tartani kell, és évente bezsebelhetnek 30%-ot (TBSZ), az esésekkel meg nem kell foglalkozni. https://www.forexfactory.com/ Erre nem árt ma figyelni. 14:15 14:30 16:00 fontos USA adatok jönnek, amelyek általában piacmozgató adatok.
vannak jó meglátásaid azt tudom, de iszonyúan sok vagy és a lényeg elveszlik a sok hozzászólásban. én régen imádtam csibefogo elemzéseit, rajz, mellé beírva az ő meglátásai, nem állt bele vitákba semmim ilyen, talán 1-2 kérdésre válaszolt és ezt megcsinálta mondjuk hetente vagy hetente kétszer. a többiek elemzésével " a kis emberek" meg elrágódtak rajta , összehasonlítgatták stb. de itt most nincs ilyen sajnos
Szia! "sok időbe telik, de figyelj figyelj figyelj." Pontosan ezért kérdeztelek :) Megértem, hogy nem akarod leírni. Támpontokat adhatnál merre érdemes olvasgatni, biztosan van valami hiteles forrás. Pár gondolatodat értem és én is hasonlóan gondolkozok, de még gyerekcipőben járok. Azt gondoltam, hogy senki nem fog itt nekem ingyen brókerkedni, nem is ezt várom el. Pusztán szerintem hasznos tud lenni többféle nézőpontból is tájékozódni. Aztán persze mindenki maga dönti el, hogy minek van értelme/realitása.
És egy mai záróár? ;-) Na azt ketten tudják a jó isten meg a tudjukkik. (Az ovális dugattyúnál volt a kérdés, hogy hogyan működik dugattyú gyűrű. Erre volt a válasz hogy ketten tudják. A jó isten meg a Japánok.)
sok időbe telik, de figyelj figyelj figyelj. a tőzsde szerintem nem TA, egyszer valaki itt írta, "hogy a vonalat oda húzom ahová akarom, a végén mindkét irányt megtudom magyarázni". figyeld meg itt is, az esésben jönnek a nagyot mondók, egyre alacsonyabb árral, na ezekre érdemes figyelni, pl ilyen tamás is, malévgép, rogyás, tömés stb, "ezek mind téged akarnak befolyásolni, hogy látod lehet még sokkal lentebb add el", fent ugyanez "tartsd mert lesz ez még több is", na ezek mind a pénzedet akarják, általában brókerek akik valamelyik irányt szeretnék megjátszani nagyban. Itt szerintem legtöbb ember bróker és próbál arra terelni ami neki jó lenne. ugye nem gondolod, hogy valaki itt van mindennap és elemezget neked (főleg úgy, hogy ő nem is játsza meg) és az egy kis magánemberke otthon a fotelban? a taktikámat pedig pontosan ezért nem írom itt le. én itt mostanában nem is tudnék kit mondani akire figyelj, berlinit emelném ki, régebben nagyot jókat írt a másik topicban, talán zöldbéla (tömör, és jókat mond)
Aki figyelt, már tudja, a sok "ömlengésem közepette": Február 10: Mindössze a teljes tőke 1,3%-ával zsonglőrködtem a tőzsdén, tehát "majdnem mindegy", hogy elbukom vagy nyerek, szerencsejátéknak tekintem, van olyan trade, ami bejön, van olyan, ami kőkemény térdelés. Ritkán diverzifikálok, sok esetben ALL-IN, vagy bejön, vagy nem. TA: néha pont akkor jön a fordulat, amikor nem várod. DAX 21920-23440, ezt kifogtam, pedig az olaj északnak tartott.Ez a múlthét hétfő, ezt csak annak bizonyítékául küldöm, hogy "Joe szerint" Fantasy kereskedést folytatok, csak elmélkedek róla, hát akkor tessék: https://kephost.net/p/MjMzNzg4NA.png Nap eleji olaj-trade: izmos bukó, relatíve, tőkére vetítve. A DAX meg izmos nyerő. RAKÉTA, 21920-23455 záróval. Volt egy szép felfele ívelésem a múlthéten, ami mára összerogyott, a dax szerencsétlenkedésemmel. Tőke 2%-a jelenleg a játszós pack, tehát így nézve, még mindig 50% nyerőben vagyok az 1,3-hoz képest, kb. A tőke maradéka all-in állampapírban van, kevésbé merek kockáztatni, mint ti, rv-sek.
Mesélj még kérlek! Én nem régen kezdtem el "tanulni", így kíváncsi vagyok minden véleményre meglátásra, aztán eldöntöm/kipróbálom, hogy azzal én tudok-e dolgozni/működni :) Mivel írod is, hogy egyéb teendők mellett nem vagy daytrade, gondolom alapvetően long? A portfóliód másból is áll vagy főként bluechip?
vannak benne érdekes megállapítások, tény. én elfogadom őt így, de ő pl aki nem fogadja el a TA szentségét azt nagyon lenyomja, ez nem jó. én több mint 10 éve TA nélkül csinálom, nincs időm megtanulni, pszihologiára és a "megszokott, megfigyelt" dolgokra alapozok. év eleji nagyok bevasárlása, osztalék, havi zárások, msci, nyári pangás, őszi fel, és évvégi árbeállítás, ha nincs gebasz ezt minden évben meglehet játszani az otp, mol, telekommal. Tbsz-n évi 30%
OTP részvényesek ide!