Valóban igaz, szabályozva van a saját részvény vásárlás.. Csányi úr sem vehet, ha már közel a jelentés, azonban jelzés értékű, hogy nagy tételben vette amíg megtehette. Akárhogy is, tény, hogy ez egy plusz támaszt fog adni az árfolyamnak a jövőben. Valamint még akár bankot is vehet az OTP, várható még jó hír, szerintem nem is olyan nagyon sokára.
https://invst.ly/13ft-b Meglehetősen deformált gyémánt, ha az! Utólag okosabbak leszünk! Ha esés jön, az esés mértéke is segíthet a döntésben. Ha gyémánt, akkor illene minimum 15500-ig esni! De lehet ez még valamiféle korrekciós csatorna is, és akkor nem fog addig esni. Persze egyelőre most csak az biztos, hogy egy szimmetrikus hsz-ben mozog január vége óta, amiből bármelyik irányba megindulhat, szóval emelkedhet is! :)
Az az első fontos kérdés, hogy ez valóban gyémánt-e! (Ha gyémánt, akkor esni kell belőle. Mindig abba az irányba lép ki, amerről bele lépett az árfolyam. Fordítós alakzat.) Amiért bizonytalanság van ebben, azt szerintem a helytelen azonosítás okozza, és lehet most is ez a helyzet! :) Én nem mondanám rá, hogy szabályos.
Hetesen nézve, 2022 Q4 óta minden második negyed előtt valamivel volt egy korrekció. 2022 Q4, 2023 Q2 és 2023 Q4, nem tudom, hogy ez mitől van, de most 2024 Q2 előtt is kezd kirajzolódni egy kisebb esés. RSI is szépen mutatja. Nem szoktam túl pontosan rajzolni, ezért(sem) mernék értéket írni, de szerintem Q2 után jöhet csak jelentősebb felpattanás, ha jön.
Nem árt, ha körbenéztek a nagyvilágban. DAX, Nasdaq elég kemény profitrealizálás indult. DAX 100 pontos esésben, Nasdaq 200. 14:30 infla adat USA-ból, megfordíthatja, ellenkező esetben "óvatosság". Bár az OTP sokszor külön utakon jár, figyeljetek oda.
Értem, köszi! Kb. nálam is így néz ki. Van olyan, amit akkor sem adtam el, amiben évek óta ülök, hogy kiolvadjon (app, opus) De nem tudok a kezemen ülni és várni egy jövőbeli, bizonytalan belépésre. Ha úgy ítéltem meg, hogy most érdemes belépni, akkor képtelen vagyok a tőkém egy részé parkoltatni. Pl. Szeptembertől elég nagy tételben OTP long certiztem. A TL87-88 gyakorlatilag 4-szerezett, amíg januárban át nem váltottam 89-90-re. Komolyan verném a fejem a falba most, ha négyszerezés helyett állt volna a pénzem, arra várva, hogy hátha egyszer lejjebb megy és akkor veszek. Ilyen pénz félretételre csak akkor voltam képes, ha nem igazán jó a belépési pont, “de mégis csak dolgozzon az a pénz” alapon befektettem, de később ilyenkor is megbántam, mert nagyobb lett volna a hozamom.
Hat nem jelenti azt hogy azonnal jon a vasarlas. Lehet nem lesz raketa , ahogy maci taglalta. Lehet megyunk le kicsit alakzatbol lefele kitorve. Viszont ez atmenetinek mondanam. Tegnap meg ugy gondoltam kehet egy rising three pattern szeri kepzodmenyunk, 400 korulo alj al, akar 16 ig is mehetunk , de ezek mind atmeneti es vasarlasokra hasznalnam. 400 korul venni fogok de 150 certit mar beallitottam 500 korulre is tegnap.
OTP részvényesek ide!