Hat ne igy legyen de diamond pattern lehet bullish vagy bearish . Kb attol fugg, ha elotte emelkedett az arfolyam akkor bearish, ha esett akkor bullishkent folytatodik. Ezt most gyors utanaolvasassal.
Nincs valaki otthon a "gyémánt alakzatok"-ban? https://invst.ly/13fs8t Nekem ez kimaradt, csak azt tudom, hogy van ilyenféle kabátügy, de nem merültem el benne.
Hol van az meghatározva, hogy srv-t csak az MA30 alatt vehet? . Az SRV jellemzően lokális csúcsot okoz. A spekák megveszik, felhajtják az árat és a lokális csúcson eladják az OTP-nek. A javadalmazási politika keretén belüli vásárlásoknál legalábbis ez igaz. COVID idején erre külön engedélyt kapott az MNB-től. . Árfolyam stabilizálási céllal is vehet persze részvényt, ott lehet valamiféle policy mekkora esés után teszi ezt meg.
Macibear taktika a jó taktika! Olvasd hozzá Jesse Livermore Hogyan kereskedjünk részvényekkel című könyvét+ Zsidai Viktort is hozzá vehetjük. Aztán már csak figyelni kell!
"Maga az SRV szine nem is mozdít az árfolyamon az előző meghúzáshoz képest." Lehet azért, mert saját részvényt akkor vásárolhat, ha a kötési ár az elmúlt 30 nap átlaga alatt van. :)
Az srv hírére itt többen már eufórikus hangulatba kerültek és rakétát vízionáltak, ezért lenne ehhez néhány apró megjegyzésem! A saját részvény vásárlás ármanipuláló hatással bírhat, ezért jelentés előtt 30 nappal ezt a tevékenységet már nem lehet folytatni. Ezen már belül vagyunk, ezért aki abban bízott, hogy ma és az elkövetkező napokban a bank majd rendesen belevesz, az attól tartok csalódni fog. A saját részvény vásárlás rontja a bank tőkemegfelelési mutatóit, nem érdeke, hogy a vásárlást minél magasabb árfolyamon tegye meg. A legjobban akkor járna, ha a jelentés után és az osztalék előtt jönne egy méretes esés és így a piacra zúduló likviditást alacsony áron fel tudná szívni, valamint ekkor az osztalék egy része is házon belül maradna. Elsősorban árstabilizáló hatást várok tőle. Nagyjából annyit fogunk belőle látni, hogy a záróban lehetnek nagyobb kötések, illetve, ha a nemzetközi piacok elkezdenek szakadni, akkor azt lehet nem követjük majd le.
A bonuszt valtozo hogy mikor fizetik, de javareszt egyben szoktak. Ha lenne minkavallaloi vasarlas, az is mas. Azt altalaban tamogatja a minkaltato hogy mondjuk fel aron vesz valaki masik felet allja, de ez korlatozva van. Fizetese 10% mondjuk. De ez lehet minden honapban akar. Otp srv tavasz kornyrken szokott lenni . Bonuszokat az eves eredmeny bejelrntese itan fizetik amikor nyilvanos az eves beszamolo mert van egy olyan szorzo szam ami a ceg teljesitmenyetol fugg. Nyilvan erre elore be kell vasarolni, tehat marciusban legkesobb vasarolgat oti, esetleg februar vege.
Tőlem? Tanulni? Kereskedést? Jót nevettem magamban. :) . Vannak "stratégiai" hosszú távra tartott long pakkjaim. Nem érdekel mennyit emelkedik, mennyit esik, ezeket nem adom el. Vannak a "játszós" pakkok. Van, hogy napon belül, de van hogy néhány nap után zárom azokat. (játékszenvedély) Ezekből időnként átrakok a "stratégiaiba" néhányat. És mindig van szabad pénzem. Az a nem várt, hirtelen elmozdulások elcsípésére szolgálnak. . Menniyre hatékony ez? Nekem eddig ez jött be a legjobban. Másnak más. Teljes mértékben személyiség függő. A kereskedési stratégiádat és hozzá a taktikát neked magadnak kell megtalálni. Lovagolhatsz a hullámokon teljes tőkével. Bejöhet az is. Nekem az nem jött be.
“Van félretéve pénz vásárolni” - Ezt magyarázd el kérlek, nem kötözködök, hanem tanulni szeretnék. Amikor látsz egy jó lehetőséget, akkor nem fogod munkába a teljes rendelkezésre álló tőkét, hogy esetleg lejjebb egy jobb beszállóval keressen pénzt? És ha nincs ilyen, akkor tétlen volt x ideig a pénzed? Nem leszel így az elérhető max alatt jóval?
A cég javadalmazási politikája (magyarul a dolgozók fizetése) valahogy így szól: Adott a fix fizetés, ehhoz jön egy maximum ugyanekora nagyságú teljesítmény bér. Ennek a teljesítménybérnek maximum a fele fizethető ki részvények formájában. Ha kimaxoljuk a teljesítménybért és annak részvényes részét, akkor jön ki, hogy az éves fizetés negyedét kaphatja meg részvények formájában a dolgozó. (Lehet ezt akár bónusznak is nevezni.) Az már más kérdés, hogy az adóelkerülés miatt ez most nettó, bruttó vagy szuperbruttó bértömeg. Egy biztos. Ezután a bértömeg után nem fizet "járulékot" az OTP. A dolgozó ha eladja fizet SZJA-t és talán SZOCHO-t. Ezt a részét Te már jobban tudod. . Ennek a bónusznak a fizetési ideje éven belül azért elég változó. Van, hogy több alkalommal történt meg. Mikor veszi meg a szükséges részvényeket az OTP? Átadás előtt néhány (3-5-10) nappal kezdődően és az átadás előtt fejezi be. Az OTP vásárlása előtt mindig meghúzzák a részvény árát a benfentes spekák. Maga az SRV szine nem is mozdít az árfolyamon az előző meghúzáshoz képest.
Több lépcsős. 16 150 környékén a TL90, 16 000 környékén a fedezethiány indíthatja be és gyorsíthatja fel a pánikot arra pedig ráerősítenek az alattuk húzódó long stopok. Mindezek nagyon gyorsan baromi mélyre vinnének. Ezt sokan nem engedhetik meg. Ahhoz, hogy ez a forgatókönyv életbe lépjen le kellene menni 16 200 alá. Csányi pedig 16 300-400 között igyekezne megfogni akármilyen vásárlással. Képben lehet tartani ezt a forgatókönyvet, de "fogadni rá" nem nagyon érdemes. Emiatt én el nem adok, viszont van félretéve pénz vásárolni, ha bekövetkezne.
Hat lehet , legyen igazad, nem vitatkozok az okosabbal :) viszont bonuszfizetesek jonnek egy ket millio darab srv kell ? Es van 600k. De ez mindegy is, azt mondom hogy nekem mindegy hogy extra oszti jon , felvasarlas , vagy srv , ezek mind jonnek / johetnek hamarosan . Nem mondanam most fogunk panikszeru esesbe kapcsolni.
OTP részvényesek ide!