Forint erősödik, lehet kezd beavatkozni a jegybank. Kíváncsi vagyok mikor durrantják meg a kamatokat. Azzal nem lehet már várni. Akkor esetleg lehet egy nagyobb felpattanás az OTP-ben. Én vettem egy keveset, csak 110 darabot, 9680 átlagárral.
Putyint kérdezd meg.... emléxem a 2020 április-május beírásaidra. akkor a 4-ik és utolsó vételem 7930-on teljesült! 7.200-nél fogyott volna el az oti vételére szánt tőkém.
Nem tudjuk hol az alja, de ha vége lesz ennek a mocskos háborúnak, nem vagyok biztos benne, hogy Sanyi Bá' 16.500 HUF-os "jóslatába" belekalkulálta azt az eshetőséget, hogy reális esélye van, hogy a választások után lesz itt majd banki külön adó, ami megakadályozza ezt. Állam el van adósodva, EUR nem tudni meddig mehet, s honnan korrigál vissza, s meddig, EU-s pénzekkel nem tudjuk mi lesz, infláció egekben lesz, emiatt is a hozamok emelkedni fognak, nagy finanszírozási para lehet még ebből. Mielőtt piacbefolyással vádolnátok 12.200-as átlagáron van nekem is, nem is kevés, bukóban vagyok én is. Ezek csak egy közgazdász gondolatai...
Ebben is van igazság, azonban Magyarország kis és nyitott gazdaság, GDP-jének 90 %-a exportból származik, és a valutaleértékelés/leértékelődés exportösztönző, GDP növelő is egyben - ha a másik oldalt nézzük. Az inflációban pedig csak kb. 1-2 %-ot játszik be.
OTP NAPOS. Az eredeti NAPOS modell varakozast ujra atnezve, ami ez volt, van 2 kiegeszitesem hozza: . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220302v00xpyn5n.jpeg . 1)A chart felso szakasza lassan, fokozatosan csuszott bele egyre gyorsulo esesbe. Az invesztorok a jan.12. csucs utan egy honapig, febr.14ig, nem hittek el, hogy az orosz.ukran konfliktus ennyire eszkalalodni fog. , Eros lehet a gyanu, hogy hasonloan fognak viselkedni az eses vegen is. Nem valoszinu, hogy egyszercsak mindenhol kisut a nap, kitor a beke, es hirtelen felugras lesz. Sokkal valoszinubb, hogy komoly veteli ero csak nagyon lassan, fokozatosan fog visszaterni. Ennek megfeleloen, nem varom azt, hogy (bar lehet hogy méretben kozel van az eses vege) de idoben meg hetekig tarthat, mire eleri az aljat. A vege oldalazos eses lehet inkabb. . Nem kell a longra varakozoknak elsietni a belepest. Lekesni sem okos, de lesz ido a veget felismerni. Tessek higgadtan, nem kapkodva, kivarni a fordulatot. Lesz eleg, es biztosabb alkalom belepni. . 2)Idokozben egyeb okokbol is oriasi valtozasok lesznek az OTP banki piacon. A Kamatnak muszaj joval feljebbre menni, mert a HUF elkepeszto gyenge, es az inflacio is gyorsul. Ugyanez van a leany bankoknal is. Igy idokozben az OTP (ukran+orosz vesztesegtol fuggetlenul is) total mas fundas helyzetbe is kerult. Ez pedig inkabb negativ fundas hatasokkal jar majd. Ar arfolyamot az mind lefele nyomja. Kerekperec? Szo nincs tobbe a 20.000 arfolyam visszater. Egyszer volt, hol nem volt. Az eddigi fenti modell csak a haborus mozgast modellezi. A kitorese ota az egyeb osszes fundas fordulat, nos, nincs benne. AZ lejjebb viheti a 8900 varakozast.
A semlegességre vonatkozóan írtam, hogy ugyanitt tartunk. Ukrajna, az ukránok ezer szállal kötődnek az oroszoktól, a Kijevi Rusztól, amely nemcsak az ukránoknak, hanem az oroszoknak és a fehéroroszoknak is a "bölcsője" volt egészen a Hmelnickij-féle kozákokig. Más nép, más civilizáció még akkor is, ha a mai Ukrajna területén élők sokat szenvedtek már a cárok alatt is, de különösen Sztálin alatt, aki milliókat végeztetett ki és éheztetett halálra.
Szép meg jó a saját deviza (homokozó), de ilyenkor fizetjük meg az árát. Majd kuszaszem megoldja. Békeidőben bezsákolt pénzt most majd visszatolja. A zseni...
OTP részvényesek ide!