Háború van,ami még csak most fog fokozódni! Nem is értem egyesek,hogy ringathatják magukat emelkedési álmokba. Háború,mindent felül ír. 6000 ft on remegő kézzel fogok belevenni.
Igaz, hogy háború idején minden kiszámíthatatlan, nincs még egyezség sem, de én bízok a papírban. És lehet, hogy én vagyok hülye de számomra Csányi hiteles, nem hiszem, hogy nagy nyilvánosság előtt ilyeneket mondott volna, ha nem lenne biztos a közeljövőben történő felfutásban. Szvsz beszállnak a vételi oldalra
Ez mind szép és jó az öregtől, de ezt a PIAC dönti el, nem Ő! ha nem így lenne, akkor az azt jelentené, hogy valaki nagyon de nagyon befolyásolja az árakat, ami viszont már nem ok.
Nem része, de részese lehet!Nektek akik esetleg poziban vagytok fel kell készülnötök egy olyan forgatókönyvre ami arról szól, hogy Ők elkezdenek eladni, mert félnek hogy lefoglalják tőlük, mert likviditási problémájuk jön létre más érdekeltségikben, ezer oka lehet. Nem azt mondom, hogy így lesz! De lehet, és én a magamrészéről ezen nem is lepődnék meg, szóval ti se.
Törölt felhasználó2022. 03. 06. 17:22
Csányi megaszonta hogy orosz -ukrán ha 0 -ra bukik minden, akkor is ér az otp 16000 -et minimum.
Önmagában a háború mindenképpen pusztítással és (tervezhetetlen) veszteségekkel jár. De ha OTP valóban kitart a nehéz időkben, emellett politikailag nem lehetetlenítik el, ellenben más bankok meg kivonulnak, akkor a háború végével, és az ország újraépítésekor az OTP akár jobb pozicióba is kerülhet, mint amilyenben eddig volt. (banki és hitelpiac újjáalakulása). ... de egyelőre a kalkulálhatatlan veszteségeknél tartunk, és ehhez jön ki-ki tapasztalata és hitvilága a jövőre vonatkozóan.
Az orosz invázió betesz a globális chipgyártásnak.
Csak tőmondatokban. Ukrajna szállította az amerikai félvezetőiparban
használatos lézerekhez szükséges neongáz 90 százalékát. A neon jellemzően az
acélgyártás mellékterméke, amelyet egy erre szakosodott ukrán cég nagyrészt
Oroszországból szerez be, mielőtt tisztított állapotban értékesítene. Most sokszorosára
nőtt az ára illetve nincs! A másik fontos alapanyag a palládium, amelynek
termelésében 2. Oroszország 33 % -os részesedéssel. A katalizátorok egyik
legfontosabb alapanyaga is. Vagyis lehetne még részletezni a NATO és USA jól t_kőn
lőtte megát a szankciókkal. Energiaellátás, chipgyártás, autóipar, és még sok
területen -30% termelés kiesés várható? Stb.. Ezeket a termékeket Kína, India,
Afrikai, kistigris országok mind
megveszik. Vagyis lesz hova eladni (a hiány miatt 10x áron?)
Nem tudom, mennyire reális ez a 70%, de azt se felejtsük el, hogy ott is ugyanúgy (illetve most már sokkal jobban) működik az állami média agymosó hatása. Másrészt semmiképp se dőlhet hátra a világ, hogy OK, hát akkor vigyék Ukrajnát, mert… tudod, elég ismerős ez a modell valahonnan. Putyinnak most kell megálljt parancsolni, különben jó eséllyel mi (is) ráfaragunk.
Miért vagy dühös kicsi csikó? Azért kijelenteni hogy nem lesz ennyi meg annyi, az merő tipp. Szerintem felesleges idegeskedned. Ha neked ez a szint jo akkor jó. De felezodhet es duplazodhat is az árfolyam. Mondom ezt 17000es poziból😀
Lehet nem írták ki fekete nagy betűkkel, mint Pearl Harbor után 1 nappal az újságok, de itt ez már lényegtelen. Azt a kérdést kell feltenni, hogy az Oroszoknál hol van az a határ ( Putyinnál), hogy kvázi belépett Amerika! Ők ma azt gondolják szerintem, hogy USA belépett az Ukránok oldalán. Ez persze jól is elsülhet.
OTP részvényesek ide!