Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 2026. 05. 15. 18:29
Előzmény: #718  Spiller
Nincs ideológia, ez egy összegyúrt protest tábor.
A Tisza választókat nem érdekli, hogy nemzeti tulajdonban van valami, ami elsósorban magántulajdon, a hasznai magántőkealapokba kerülnek, és semmilyen előnyt nem éreznek abból, hogy nemzeti is.
Firekiller
Firekiller 2026. 05. 15. 18:08
Előzmény: #718  Spiller
hát, mint ahogy Orbán úgy nyert 2010-től hogy barki csak Gyurcsány ne, most meg úgy veszített hogy bárki csak Orbán ne... karmikus :)
Spiller 2026. 05. 15. 17:27
A tiszát meg sem tudják határozni a szavazói, milyen ideológia mentén szerveződik. Nekem a bajnai féle bankárkormány rajzolódik ki benne összekötőkkel a komoly blackrockos és egyéb pénzügyi csoportok felé . Bár a nagy ász kapitány első nagy beszólása a szabad szülészorvos választásra vonatkozott. Gondolom aki ekkora kártya az gyorsan átlátja a helyes irányt a legfőbb tennivalót. Természetesen adjuk meg a szükséges 100 napot és lássuk a valót. :) 
Spiller 2026. 05. 15. 17:27
Törölt hozzászólás
Spiller 2026. 05. 15. 17:26
Törölt hozzászólás
Spiller 2026. 05. 07. 11:10
Magyar EURO a küszöbön?  megnéztem, még   kb 7 eurót használó ország  2025ös hiánya bőven a referenciaérték fölé ment nem beszélve az államadósságról. Még a belgák is tán 5,1% hiánnyal vannak és 107% os adóssággal, osztrákok is 4,1% hiány  és 81,5% államadósság. 
Tehát olaszok, franciák, belgák és még pár kisebb nem lehetne EURt bevezető ország az ERM2 szerint a mai adatuk alapján. 
Ha ez így van akkor talán módosíthatják mondjuk 5% hiányra és 75-80% gdp arányos adósságra és már meg is felelünk.  Az éveket is levihetik két egymást követő évre. Vagy azonnal és 2-3 évük van a határértékre beállításra.   
A másik lehetőség a szerződés szerinti euro használat  mint vatikán és pár törpeállam de a teljesítés idejéig cimkével ellátva.  
Furcsa nekem ez a nagy HUF  erősödés nem tűnik természetesnek.  Bár vonzó lehet a magas kamat de egy kamatcsökkentés bármikor benne van és futnák az árfolyam kockázatot. Most olcsón váltanák át eurt és a lejáratkor meg drágán vehetnék vissza.  Feltételezhetjük megágyaznak a magyar eurnak mondjuk 350en? 
Már az mekkora hiánycsökkenés lenne ha egy éjszaka átváltanák HUF állampapírokat eurora és az adott naptól az érvényes eur kamat lenne hatályos.  Mellé pár apróság pl lejáratig tartás  és csak másodlagos piacon lehetne addig eladni. 
A magyar EURO tartalék is elég magas az arany mellett. 
Ez csak egy gondolatkísérlet. 
Spiller 2026. 05. 06. 10:34
 eladtam novo-t csökkentettem réz és BTC ETF-et. és smci-t
nagy az öröm pedig 110az olaj a készletek fogytán, usa bejelentette minden f@sza iránnal, irán nem mondott semmit. Oroszok mondták megoldják a kérdést.   Usa kivonta a hajóit a szorosból, irániak beledurrantottak egy-két játékrakétát a hajóikba jelezzék a képességüket , gondolom megállapodtak nagy blama lenne  elsüllyesztenék az anyahajót. 
Spiller 2026. 05. 03. 19:10
Előzmény: #710  Placi82
Igen. Dilemma volt chf. Van usd chf es eur szamlam. Chfet anno eladtam 374rol ment 430ig kb ott adtam el. 
Euval kapcsolatbsn azt latom lesz atalakulas kb az orbani iranyban..nagyon kilatszik a lolab mennyire hazavagtak eut a mostani vezetok mennyire eladtak usanak. A radikalis bal vagy libsi oldal akart europai egyesult allamokat eros atlanti kotodessel,  dobrev többször és elkotyogta. 
Ket dolgot latok, vagy szetesik eu mert mar normalis orszag vezetoknek is ciki ez az egesz es bevezetik a nemzeti valutajukat es lesz egy elszamolo kripto az ecu feleseg  es a tagokkal eros gazdasági szovetseg alakul ahogy eredetileg is volt vagy atalakulas lesz eu akar a 4. Hatalom lenni kina orosz usa mellett. Ezt csesztek el de helyrehozhato csak elrepul 10ev.. Eurot jelenleg tudom hasznalni cegnek is kolcsinozhetem..szeteses elott atvalthatom. Gondolj bele minden orszagban euroban  vannak megtakarítások azokat nem fogjak rossz áron atvaltani a nepeknek. Akkor en is atvalthatom ha akarom. Chfel nincs dolgom csak befektetes.  A megvett reszvenyek ara hufban megy le mert futod a keresztarfolyamokat. De ha erteket vettel akkor az az ertek marad. ha van egy  lakasod veszed 100ert es most 60at er az nem gond mert 60ert vehetsz ugyanilyet. Amugy azert tartom a sok huf allampapirt. Panikban a kp a kiraly. Aranyositottam a kockazatot.
offshort
offshort 2026. 05. 03. 18:09
lölö papírokat érdemes venni
most hogy a fideszes szerénység, és visszafogottság áthatja a piacokat, 
sokkal hatékonyabbak lesznek és sokkal nagyobb profitot hoznak, mint eddig, 
ami ugye köztudottan árfolyam növekedést generál! 
Placi82 2026. 05. 03. 17:26
Előzmény: #708  Spiller
28% eur? Miért nem chf . Nem sok az . Te hiszel meg az EU ban 5ev múlva?
Placi82 2026. 05. 03. 17:25
Előzmény: #708  Spiller
Jókat írsz Spiller . Nagyon precízen és átfogóan ragadod meg a lényeget , és az összefüggéseket és az ok-okozatokat.
Nincs is mit hozzátennem. Komolyan mondom . Nem csak  igazad van már most is, bár sokan nem látják ezt meg főleg ami EU ra vár , de a többi is stimmel. 
Hanem igazad is lesz !!!
Befektetesrol nem írok semmi részletesen  ,mert a 2022 májusa  óta tartó nemesfém  részvényeim portfóliója  a csúcs óta 5400$/uncia  arany ár óta kb leharmadolodott +a dollár gyengülés kombinacioja. Lassan már inkább a fele . Meg szerencse hogy ez nem betett valós tőke , hanem felhalmozott virtuális ,ki nem vett nyereség égett el .. így azért jobb érzés 😉 Forintban számolva szarul néz ki. Plusz még van DKJ , régről forintos  PMAP , és EUR és CHF számla 
Spiller 2026. 05. 02. 22:54
Kb a mostani befektetesi portfoliom.
- 25% reszveny kb 60% deviza 40 %huf
Bif, 4ig,  novo, sap, vonovia, Super micro comp,  btc etf réz es btc
- 48% allampapir tobb a valtozo kamatozasu es 7% fix, van 6,5% is-Ezek helyett vettem devizat.
- 28% deviza eur kevesebb usd  kp.
Spiller 2026. 05. 02. 21:49
Előzmény: #705  Endre1968
varga szerintem nem fog ugrálni, marad a mostani kamat, feláll az új kormány mint a jó fallosz, jönnek az új adók. 
Nagy kérdés Lecserélik a mostanit már erre az évre vonatkozóan vagy ez megy tovább.
Ha változik az adózás és a szabályok  akkor 3-6 hónap amíg kiderül milyen hatással lesz az inflációra. Szerintem emelkedik az infla majd. 
Spiller 2026. 05. 02. 21:06
Előzmény: #705  Endre1968
A meglevo fix allampapirok lejaratig  velhetoen megmaradnak 7%osak,nagy bizalomvesztés lenne ha modositanak  , nagy kérdés a kamatok fognak e adozni. Valamelyuk tiszas mar befujta, dragan finanszirozott az allamadossag. A masik az ido elotti visszavalthatosag es annak koltsege.
Endre1968 2026. 05. 02. 19:23
Hozzáértők: mi várható, hogy látjátok, megmarad a 7%-os fixmáp, vagy csökkeni fog a kamat?
Spiller 2026. 05. 02. 17:57
Bajnai. Nincs itt semmi látnivaló a ugye. Londoni szekhely es magantoke alap tanacsado. Vs elszamoltatas es 2db black rockos a tistaban. 
https://index.hu/gazdasag/2026/05/02/bajnai-gordon-uzlet-felvasarlas-tozsde-campbell-lutyens-lazard/
Spiller 2026. 04. 28. 19:25
Előzmény: #697  Spiller
éééés már is itt van. Petrodollár
"Az Egyesült Arab Emírségek kilép a Kőolajexportáló Országok Szervezetéből (OPEC), valamint az OPEC+ -ból is - közölte kedden az emírségek energiaügyi minisztere."
Újabb súlyos csapás érte a kőolajexportot - Infostart.hu
Spiller 2026. 04. 27. 16:34
Megérzésből eladtam csökkentettem pár részvényt ETF-et.  Növeltem a casht. Meglátjuk.
Ethereumot eladtam, BTC-t csökkentettem 25%-al. Réz ETF-et is 25%al.. múlt héten eladtam eutelsat 100%-át.

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek