Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Igen Balázs Bence csinált a legújabb 13 F ekről egy videót. CHTR ből DPZ ből Tán khc ből is léptek Buffették. Luluval nem tudom mi van!! Úgy esik h nem merek most belevenni! Hiába "egyre olcsóbb". Nike nál is gond van nem jön az a fordulat már jó ideje amit ígért az új ceo. De ott bátorabb vagyok. 40 nél vétel szagom lesz... :D Csettinzom AI-dmirálissal épp a 7 végén cseteltem a kajás szektorról , KHC, GIS, MKC, Hormel, DPZ-t is idetettem ... ejj hát sok a baj szektor szinten -... Egyk pl a GLP-1 és nem merném a junk fooddal hedgelni a NVO pozimat! :D Sok az óccó saját márkás cucc is ...gyengül az árazási erő csökken a fogyasztás nagyon riszki a szektor most... fordulat meg frász tudja lesz -e (itt van az h a csárt szép mert sokat esik de a szori halál remények nélkül CHTR is ilyen csak telekomban) így én ezt kerülöm Value trap szag és high risk fax tudja reward. :D
VFC jelent holnap, 25%-ot esett 18 kereskedési nap alatt korrekció nélkül. Több mint egy éve megvan, és osztalékot fizet, meglátjuk. Kraft Heinz 200MA alatt van másfél éve, és most van esélye fölékerülni, megindulhat felfelé. Rivn - ezt bánom hogy tartom, semmilyen támasz nem tartja meg, ötödik hete megy lefelé.
SMR: Igen jó lesz, ha majd működni fog. Jelenleg tesztreaktorok vannak. Úgy tudom, pillanatnyilag két fő leküzdenivaló van: - technikai: a szabályozott láncreakció elindítása és üzemszerű fenntartása - jogi: engedélyek megszerzése. Jelenleg több cég dolgozik SMR-en, pl. Oklo, NuScale. Részvényeik rendkívül volatilak.
RC-t én is vettem csütörtökön amikor úgy nézett ki mintha fordulna,hát már tudom korai volt:) Vagy is kis nyerővel még ma s tudtam volna dobni nyitás után csak nem néztem. SOUN-t tök jól eladtam két hete amikor felrántották 10ig,a beverésbe dupla annyit vissza vettem,ezzel is ráértem volna. OPEN ugyan ez, azt 6 alatt adtam,de azt még gyorsabban vissza vettem. SMR-t 14,5-ért adtam 23.án prebe,másfél hete azt hittem megint meglódul vissza vettem. másfélszer akkora a virtuális bukó mint amit előtte eltettem ezekkel nyerőt. hát igen,nagy rizikójú papírok:))
Aztán más pozitívot nem kaptak mostanság RCAT esik / PGY szintúgy beverték a kitörést / SOUN ez se akarja az up-ot / ADBT meg nem is nézem :) Tán HPQ ami pluszban ment ki múlt héten … nem kedvez a klíma a nagy rizikójú kispapiroknak, de majd fordulunk!!!
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).