Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Snap jelent ma este. 13% növekedést várnak bevételben, 1.35->1.53B kis veszteséget, 7 cent per részvény Érdekes, hogy a növekedést várják és 67%-ot esett egy év alatt az árfolyam. Valójában 77%-ot, de már feljebb van, ott volt a kapituláció. Ebből is látszik, hogy a szoftveres cégek plusz a gyerekeket védő szabályozás kockázata fontosabb, mint a növekedés.
Netflixben csúnya nap van készülőben (A korábbiakhoz, a békés hullámzáshoz képest) ..ha nem húzzák fel a végére... a forgalom mindenképp magas lesz! (Hírt még nem látok Investingen)
META nemrég jelentett és beadták rendesen. Okos módon jelentés előtt dobtam pluszban :). Most olyan 600 $ körül jár, fogalmam sincs, lehet benne még egy kis le, de talán jó beszálló lehet mostanában... Lehet én is visszaveszem 590 körül
Jelentések: DUOL tegnap -13%-ban is volt After hours, most premarketben jobb. De tegnap se vesztette el az április 9 aljat. Minden vonatkozásban jó a jelentés, még a felhasználószám is nő. PFE nem igazán mozog, de a jelentés jó FISV esett vagy 9-10%-ot, bevétel és profit is csökkent, így legalább van miért esnie PYPL -12% csökkenő profit és növekvő bevétel, de a Q2 előrejelzések csúnyák
IB-n minden van. De net short pozíció elméleti max. vesztesége végtelen. CFD számlán is tudod, de ott a swap drága naponta. Put opcióval is tudod, pl. NVDA május 22 $200 put ára $9.
Dobtam a cuccot 26 dolláron, nyitáskor még sikerült eladnom. Aztán olvastam Burry teljesen kiszállt belőle, mert neki nem tetszett a dolog. Kár… Esetleg tudna segíteni valaki? Hogy tudom shortolni a Palantir vagy az Nvidiat? Interactive Brokeren tudok ilyet?
Valahol a $20-30 range-ben vettem sok-sok éve, és eladtam, mert nem csinált semmit, csak esett. Most meg majdnem 300. Van Wabtec részvényem viszont, 2019ben kaptam GE részvényesként, az a mai napig megvan. Szerintem el se lehet adni.
Ezzel az a baj, hogy a GME mémrészvény, és új részvénykibocsájtással venné. 2 éve 300 ezer részvény volt, most 440 ezer van. 1 milliárd új részvénykibocsjátással tudnák megvenni, és nem valószínű. De az ebaynek jót tett ma.
https://invst.ly/1h2xdq GE és az ok amiért nem veszek 270 felett. Nem siet nagyon lefelé de ha töri ezt a támaszt akkor meg gondolom nagy tér van tán alatta? :) Ha nem töri akkor gondolom így 270 alatt lehet gyűjtögetni akit érdekel a legnagyobb USA hadi -polgári légi hajtóműves cég. Korábbi profitreal lehetett a nagy esés oka. a jövő meg ugye funda hírek inkább (gondolom) :)
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).