Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bolton01 hétfő, 22:51
Előzmény: #4638  Bolton01

Franciaország:
Franciaországban a francia statisztikai hivatal (INSEE) és a francia Egyenlőtlenség-kutató Intézet (Observatoire des inégalités) adatai szerint a gazdagok közé kerüléshez szükséges nettó vagyon (az eszközök értéke mínusz a hitelek) és a havi jövedelem határai a következőképpen alakulnak:
1. Vagyoni felső rétegek (Nettó vagyon háztartásonként)A vagyoneloszlás Franciaországban nagyon hasonló a németországihoz, azaz a teljes magánvagyon közel felét a legfelső 10% birtokolja.
A legfelső 10% (Felső decilis): legalább 700 000 – 750 000 EUR nettó vagyon szükséges. Ezen a szinten szinte minden családnak van saját, többnyire tehermentes ingatlana, és jelentős pénzügyi befektetése.
A legfelső 5%: nagyjából 1 000 000 EUR feletti nettó vagyonnal érhető el.
A legfelső 1% (A szupergazdagok): legalább 3 100 000 – 3 500 000 EUR (kb. 3,5 millió dollár) nettó vagyon kell ahhoz, hogy valaki az elit legszűkebb körébe tartozzon.
Bolton01 hétfő, 22:48
Előzmény: #4638  Bolton01

Németországi helyzet:
Németországban a gazdagok közé való bekerülési küszöböt a Deutsche Bundesbank és a gazdaságkutató intézetek (például az IW Köln) nettó vagyon alapján határozzák meg. A nettó vagyon az összes eszköz (ingatlan, részvények, készpénz, autók) értéke, csökkentve a fennálló hitelekkel és adósságokkal.A legfrissebb statisztikai adatok alapján az alábbi összegekkel lehet bekerülni a különböző elit kategóriákba:
A legfelső 10% (Felső decilis)Általános belépési küszöb: legalább 500 000 EUR nettó vagyon háztartási szinten.Életkor szerinti eltérés: Mivel a vagyon felhalmozása időbe telik, a fiatalabbaknál alacsonyabb ez a határ. A 35 év alattiak körében már kb. 100 000 EUR nettó vagyonnal is a legfelső 10%-ba lehet kerülni. Ezzel szemben az 55–65 év közötti korosztályban már 1 millió EUR feletti vagyon kell ugyanehhez a szinthez.
A legfelső 5%Belépési küszöb: nagyjából 720 000 – 800 000 EUR nettó vagyon. Ezen a szinten a családok szinte kivétel nélkül saját, tehermentes ingatlannal és komolyabb értékpapír-portfólióval rendelkeznek.
A legfelső 1% (A szupergazdagok)Belépési küszöb: legalább 2,5 millió EUR (kb. 2,7 millió dollár) nettó vagyon.A vagyon megoszlása: Németországban kiemelkedően magas a vagyonkoncentráció. Míg a társadalom fele (a median vagyon) mindössze kb. 103 000 euróval rendelkezik, addig a legfelső 10% birtokolja a teljes német magánvagyon több mint 60 százalékát.
Bolton01 hétfő, 22:44
Előzmény: #4637  Sony123

https://statisztika.mnb.hu/sw/static/file/A_haztartasok_penzugyi_adatai_2023_HUN.pdf
https://kiszamolo.hu/mennyi-vagyona-van-a-magyaroknak/
Egy hivatalos és egy magyarázósabb oldal például. De ha elkezded Google AI-vel picit kutatni a témát, részletesebb adatokat is lehet kigyűjtetni, más országokra is, ha kíváncsi vagy.
Sony123 hétfő, 22:35
Előzmény: #4635  Bolton01
Most komolyan?? Nincsen link?
Bolton01 hétfő, 22:35
Előzmény: #4635  Bolton01

*rákeresel (jav, folyton bele"javít" a telóm)
Bolton01 hétfő, 22:33
Előzmény: #4632  Sony123

Ha rá kérésel hogy vagyoni decilisek, felső 10 %, felső 1% belépési küszöb, és kiadja az eredményeket. Van MNB, KSH, banki, stb, de kisebb szórással megegyeznek kb.
Ugyanezek lekérdezhetőek szinte minden országra, vannak részletes adatok.
Engem több dolog is ledöbbentett, érdekes adatok vannak. 
Sok ember nem gondolja, hogy valójában milyen magasan van anyagilag, pedig reálisabb képet tudna kialakítani a valós számok ismeretében az anyagi helyzetéről ....
szieszta hétfő, 22:09
Előzmény: #4627  Magicmaan
Ez a barátom is bekerült hozzájuk és ügyfeleket kellett szereznie. Ezért ugrottam be, segíthessek, ha  már belülről is úgy látta, szépen muzsikálnak. Nem látott bele, csak a reklámanyagokba. Mesélt ezt azt, de azt én is láttam, milyen fényűzés folyik ott, Győrben az egyik legdrágább irodaházban. Szerencsémre nem sok pénzt bíztam rájuk. Barátom azt mondta,  a főnöke naponta hozott annyi befektetni való pénzt, mint ők havonta.Olyan összeköttetései, ismerősei vannak, akik 10 millióért már le sem hajolnak.
agabor hétfő, 21:50
Előzmény: #4564  Lou70
8 millából több mint százat csinálni, ez igen!
Sony123 hétfő, 21:30
Előzmény: #4594  Bolton01
Nem gondoltam volna, hogy az 1%-ba tartozom, de úgy, hogy a lakásom árát nem számoltam. Tudnál küldeni egy linket, hogy hol olvastad? Egészbe az a szomorú, hogy akkor ennyi ember ennyire keveset keres!
.
Köszönöm
agabor hétfő, 21:29
Nekem van HOLD és VIG is. Mindkettő TBSZ-en, HOLD van Ft és Euro alapú is. Jelenleg kb. az a megoszlás, hogy 20% MÁK, 15%-15% VIG és HOLD, a többit én kezelem.
FR73 hétfő, 21:24
Előzmény: #4595  N0MAD
Úgy gondolom, hogy nem lesz széles körben bevezetett vagyonadó. Hogy ne köpje magát szembe a Tisza, majd kitalálnak egy kellően magas belépési küszöböt, max pár ezer háztartás lesz érintett.
agabor hétfő, 21:23
Előzmény: #4624  szieszta
Sok-sok évig voltam a Buda-Cash ügyfele. Volt velük sikerdíjas portfólió-kezelési szerződésem is, de olyan is, amikor csak brókerem volt, és én hoztam a döntéseket. Elégedett voltam a hozamaikkal. A bedőlésnél is csak abból adódott veszteség, hogy a pénz egy része egy befektetési alapban volt, amit befagyasztott az MNB, és mivel megvolt, a BEVA nem térítette, de mire el lehetett adni, nem ért semmit. 
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 21:20
Előzmény: #4612  Freszelés
Köszi!
agabor: Köszi Neked is!
Szerencsére csak kisarányú pannonianyp-s rész ilyen. 
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 21:15
Előzmény: #4624  szieszta
Nekem két barátom is ott dolgozott, nagyon durva dolgok mentek ott, meséltek elég sokat 🙃 bár Ők nem tudtak róla, csak utólag kaptak információkat.
Szóval mindehol van kockázat ezért nem szabad egy lapra feltenni mindent.
Szerencsére akkor elég jól megúsztad 😬
agabor hétfő, 21:15
Előzmény: #4611  Magicmaan
Az MNB honlapján megnézheted, hogy mibe fektették a pénzedet.
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 21:12
Előzmény: #4623  Firekiller
47 vagyok 😃
szieszta hétfő, 21:12
Előzmény: #4611  Magicmaan

Engem jóbarátom beszélt rá a budacash befektetésre, pontosan egy évvel az összeomlásuk előtt. A forintos éppen lejárt, kaptam 3%-os kamatot, a 3 éves eurós ragadt bent. A BEVA végül is visszafizette a 90%-át.
Ha jól emlékszem, 14 évig átlag 17%-os hozamot hoztak össze , mivel elég jó volt, mindenki visszaforgatta, ezért tudtak szépen huncutkodni az eredményekkel.
Firekiller
Firekiller hétfő, 21:12
Előzmény: #4622  Magicmaan
dehát mindjárt 60 éves vagy és nyugdíjas hamarosan amúgy is..
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 21:10
Előzmény: #4616  Bolton01
Nem tudom megmondani... talán a megszokás, a rutin, az állandóság. Ez egy komfortzóna lett.
Ebből nehéz kilépni.. pedig szerintem ezzel az alappal már nem lenne nagy probléma.
Nincs a baráti körben sem senki, aki FIRE lenne, akkor lehet könnyebb lenne.
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 21:07
Előzmény: #4620  Lou70
Igen... nekem van pannonianyp is, hát ott látom.. 😃

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek