Portfolio Portfolio
5
5
1
2016. február 22. | 22:26
#1

Fideszesek fakadtak ki: halálgyárakká válhatnak a kórházaink  

ugrás a cikkhez
Az oktatásról kérdezett kormánypárti képviselőket a 24.hu riportere az Országgyűlésben, azonban két fideszes honatya név nélkül az egészségügyről fogalmazott meg durva kritikát. A portálnak név nélkül két fideszes politikus is nyilatkozott a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=227591
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
május 16. | 10:45
#868
május 13. | 19:32
előzmény: #865  _Macika_
#867
Folytatjuk! csak a fizess...szánalom
május 13. | 07:40
#865
A főváros négy sürgősségi centrumából csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült beteget a hétvégén. Ennyi ügyeleti lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát.A sürgősségi ellátás problémáit megoldották, az ügy le is került a napirendről – mondta néhány nappal ezelőtt Kásler Miklós, az Ember Erőforrások Minisztériumának vezetője. Ehhez képest csütörtök óta a négy budapesti sürgősségi centrum közül hol az egyik, hol a másik mondta le a sokszorosan sérült, életveszélyes állapotú betegek fogadását. Ebben az időszakban csak a Péterfy baleseti intézete működött zökkenőmentesen. A 444.hu szúrta ki szombaton, hogy a Honvédkórház lemondta az ügyeletet a teljes hétvégére. Úgy tudjuk azért, mert nincs elég orvos, szakdolgozó az intézményben. Emiatt a meglévő 40 intenzív ágyukból, mindössze 21 „működik”, ez pedig nem elég.
.
 A Honvédkórház után szombat éjszaka már a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi úton működő traumatológiája is jelezte: oda se vigyenek több politraumatizált beteget a mentők. Az intenzív ágyaik megteltek. Ezután a Szent János kórház jelentette, hogy lemondja a további ügyeletet, mert akkora már több mint fél tucat sürgős műtétre szoruló sérültje volt.Egy átlagos napon legalább 30 úgynevezett politraumatizált sérülthöz riasztják a mentőket. Azt nem tudni, hogy ezen a hétvégén mennyi súlyos sérülés történt, de szakemberek szerint ennyi ügyeleti lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát.
.
Alapesetben a traumás sérülteket a négy centrumba kell vinniük a mentőknek: ezekben az intézményekben összesen 52 intenzív ágy van a feladatra. Ezek közül szombat reggelre már csak öt volt szabad, napközben pedig már ezek is "elfogytak." Pedig Kásler Miklós alig egy hete a Mandiner sürgősségi ellátással kapcsolatos kérdésére, az év eleji átszervezésre utalva még azt mondta: beváltotta az ígéretét, január elsején elindult a sürgősségi betegellátás új rendszere. 
.
„Nem is talál rajta senki fogást, le is került a napirendről a kérdés.”
.
Lapunk kérdésére a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya is elismerte, hogy voltak ellátási gondok. Azt írta a tárca: "az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház sürgősségi-baleseti ellátása folyamatos. A hétvégére – szombatra és vasárnapra - a III. progresszivitási szintű betegek ellátását mondta le a kórház, amelynek az az oka, hogy a Baleseti Sebészeti Osztály több orvosa is megbetegedett. A sürgősségi betegellátás az intézményben folyamatos, a szombaton 144 sürgősségi esetet láttak el. A III. progresszivitási szintű politraumát szenvedett betegek ellátása más kórházakban biztosított ez idő alatt."
április 16. | 07:53
#863
Munkaerőhiány a kórházakban: bérműtősök, bérnővérek felvételére kényszerülnek.
.
Egyre több kórház kényszerül bérnővérek, -műtősnők, -műtősfiúk foglalkoztatására, főként a fővárosban, továbbra sem enyhül ugyanis az ápolóhiány - írta a Magyar Nemzet keddi számában. Sásdi Antal, az egyik legnagyobb fővárosi kórház, a Péterfy főigazgatója a lapnak elmondta: a hozzájuk tartozó traumatológiai intézetben, a budapesti szinten kiemelt ellátóhelynek számító Fiumei úti "balesetiben" 12 műtő van, amit úgy tudnak működtetni, hogy egy munkaerő-közvetítő cégtől nyolc-nyolc aneszteziológiai asszisztenst, műtősnőt, illetve műtősfiút foglalkoztatnak bérmunkában, de ezzel is csak 14-re tudták feltornázni például a műtősfiúk számát a szükséges 22 helyett. 
április 02. | 11:55
előzmény: #861  _Macika_
#862
most már az orvosok véleménye is.
február 11. | 15:25
előzmény: #856  _Macika_
#859
Nem fognak fogkövet leszedni?  :)
február 11. | 14:39
előzmény: #857  _Macika_
#858

125 milliárdot meg Tao-ból látványsportokra!
.
„Az egészségügyben is mocorog már valami” – mondja a stadionépítés Paganinije.
K i l e n c  hosszú esztendőnyi kormányzás után valami mocorog.
február 10. | 16:07
#857
A kormány döntése értelmében 200 milliárd forintot költünk egészségügyi fejlesztésekre beleértve a budapesti centrumkórházak fejlesztését is - mondja a kormányfő.
február 10. | 15:51
#856
február 09. | 16:43
Törölt hozzászólás!
#855
február 09. | 16:22
Törölt hozzászólás!
#853
február 08. | 09:00
előzmény: #848  pampa
#851
A "nemzet csótánya" fel se fogta, hogy feljelentette a siófoki közkórház VIP részlegét? :)
február 07. | 11:43
előzmény: #846  pampa
#850
Megint butaságot írsz, ez kb az a szint mintha azt írnád, hogy lőrinc négy év alatt százmilliárdos lett, tehát minden magyar állampolgár szintén százmilliárdos kellett hogy legyen.
február 07. | 11:38
előzmény: #845  _Macika_
#849
nem cáfol semmit, te egy speciális dolgot másoltál be, ami szép magyar siker
NEM népegészség  téma, ami itt van
nem is értem mi a fenének állok veled szóba, úgy is szétterelsz mindent,  mellébeszélsz
február 07. | 11:38
előzmény: #845  _Macika_
#848
"A rocker közösségi oldalán dicsérte az őt kezelő orvosokat és a kórházat.
"A térdem - itt Siófokon - nagyon profi kezekbe került. Szuper ellátás! Itt mindenki engem ápol-kezel-altat-ellát, egy szuperül felszerelt kórházban. Nekem úgy tűnt ez a XXI. század. Itt csak gyógyulni lehet. Aki még egyszer az egészségügyi ellátásról hülyeségeket ír, azt komolyan mondom nyakon vágom - írta a posztban Nagy Feró."
február 07. | 11:35
előzmény: #844  pampa
#847
Akkor minden fasza, már csak a feleségem kell hogy bejusson a szakorvoshoz, ahol ma 05:50-kor állt az sztk elé, 7-kor pedig megszerezte az 1. sorszámot, de még kinn ül a váróban.
február 07. | 11:35
előzmény: #845  _Macika_
#846
de van!
.
 cáfolja a címet! !!!!!!!!!
február 07. | 11:32
előzmény: #844  pampa
#845
semmi köze a topikhoz
február 07. | 11:30
előzmény: #841  _Macika_
#844
"A két és fél éves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetésén Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével – számolt be honlapján a Semmelweis Egyetem. Az operációt január 25-én, az egyetem munkatársainak közreműködésével végezték el. Azóta a kislányok jól vannak és már elhagyhatták a klinikát.
Mint arról lapunk korábban beszámolt, a bangladesi ikerpár a fejénél van összenőve, ezért szétválasztásukat csak összetett és kockázatos operációkkal, valamint komoly tapasztalattal rendelkező szakembergárda közreműködésével lehet megvalósítani. Ismert, a szétválasztó műtétsorozat első fázisát – az agyi szállítóér-hálózat fő szakaszainak tudományos áttörést jelentő, érfalon belüli szétválasztását – 2018-ban végezték el Hudák István, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány munkatársának vezetésével, Bangladesben.
A műtétsorozatot a világon egyedül egy magyar orvoscsapat – Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely – vállalta, ezért az első beavatkozások után Budapestre hozták Rabiát és Rukiát, hogy az itthoni, orvosszakmai szempontból jóval ideálisabb körülmények között folytathassák az operációkat."
február 07. | 11:28
Törölt hozzászólás!
#843
február 07. | 08:08
#841
  • 07:23 | Olyan interjú jelent meg, ami lerántja a leplet a magyar állami egészségügyről

  • Az interjú több eleme jól illusztrálja a mai magyar állami egészségügy működését. Gyakorlatilag nyílt beismerése annak, hogy az illetékes döntéshozók nem foglalkoznak az ellátórendszer egyik legégetőbb problémájával, a kórházak adósságának újratermelődésével. Az adatok talán rendelkezésre állnak, de azzal nem foglalkoznak rendszerszinten. A jelek szerint a probléma megoldásának még a nulladik feltétele sem teljesült, ugyanis nincs egy szakértői bizottság, melyben az illetékes szervek működnének együtt az adósság feltérképezése céljából. 
    Sokatmondó az a megállapítás is, hogy egyes állami intézményeknek az okoz gondot, hogy nyáron már működtethetnek klímát, aminek azonban plusz, előre be nem tervezett költsége van. 

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE