Portfolio
4
5
1
2016. február 22. | 22:26
#1

Fideszesek fakadtak ki: halálgyárakká válhatnak a kórházaink  

ugrás a cikkhez
Az oktatásról kérdezett kormánypárti képviselőket a 24.hu riportere az Országgyűlésben, azonban két fideszes honatya név nélkül az egészségügyről fogalmazott meg durva kritikát. A portálnak név nélkül két fideszes politikus is nyilatkozott a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=227591
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
szerda, 13:35
előzmény: #721  NagyBarnaMacika
#722
Tehát nálunk majdnem duplaannyi, mint a no go franciáknál, akik hanyatlanak és nálunk könyörögnek a sikerreceptért.
szerda, 13:12
#721
Harmadikok vagyunk az unió halállistáján
Az Eurostat friss felmérése szerint 2015-ben az EU-ban elhunytak 38 százaléka érte meg a 70-85 éves kort, negyedük viszont 70 éves kora előtt meghalt – írja a hvg.hu.
1,9 millió ember halálát keringési betegségek okozták, 1,3 millió pedig a rák valamelyik fajtájában hunyt el.
Dánia, Franciaország, Hollandia és az Egyesült Királyság kivételével az uniós országokban a keringési problémák voltak a leggyakoribb halálozási okok.
A legnagyobb halálozási ráta Bulgáriában van, ott 1600 haláleset jut 100 ezer lakosra, a második helyen Románia áll, a harmadik pedig Magyarország.
Hazánkban 100 ezer lakosra 1500 haláleset jut.
Az uniós átlag 1036 fő, Franciaoroszágban pedig 859 halálozás jut 100 ezer főre.
március 12. | 08:01
előzmény: #719  gambadoro
#720
"tehát ha emelik a béreket nem lesznek leterheltek?
mi az összefüggés?" .   
Utoljára Agatha Christie adott fel hasonló nehézségü feladványt 
március 11. | 18:46
előzmény: #717  NagyBarnaMacika
#719
tehát ha emelik a béreket nem lesznek leterheltek?
mi az összefüggés?
inkább szakszemélyzetet és ADMINISZTRÁTOROKAT kellene felvenni
hogy az orvos ne heti 20 órát adminisztráljon
ja és gondolom a hálapénzt nem teszik el nyilván
március 11. | 18:38
#717
A Magyar Orvosi Kamarától kért segítséget a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház, hogy sürgősen orvost találjanak
A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban – a rendelőintézetekkel együtt – 17 orvos és 26 szakdolgozó hiányzik a kórház álláshirdetései szerint, többségüket azonnali kezdéssel vennék fel
– derült ki az RTL Klub riportjából.
A tévécsatorna körképéből kiderült: bármelyik kórház honlapját böngészték, mindenhol kerestek orvost, sok helyen legalább tízet.
A Magyar Orvosi Kamara elnökének becslése szerint csaknem 5000 orvos hiányzik Magyarországról.
Ónódi-Szűcs István egészségügyi államtitkár korábban arról beszélt, hogy évek óta egyre kevesebb orvos megy el az országból.
A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) szerint ugyanakkor a magyar orvosok – főként a sürgősségi osztályokon dolgozók – nagyon leterheltek az orvoshiány miatt. Szerintük csak az lehet a megoldás a fennálló problémára, ha tovább emelik a béreket.
február 27. | 11:26
#716
Elege lett az egészségügyben dolgozóknak - sztrájk jöhet
Két egészségügyi érdekvédő szervezet, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) futárral küldte el hétfőn a sztrájk tárgyalások kezdeményezéséről szóló levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek - írta a Népszava.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elege_lett_az_egeszsegugyben_dolgozoknak_sztrajk_johet.657611.html
február 23. | 21:33
előzmény: #713  Vazsmegyei
#715
Mindont magukeva tesznek nagyun eszel koll lenni annak akinek vmilye van a csupasz valagan kivul
február 23. | 21:08
előzmény: #712  kadarviktor
#714
Ja mehetsz vissza régebbre is! 5000 év az semmi  a Föld korához képest!
február 23. | 21:06
előzmény: #711  settevoltesette
#713
Bár a próféta beszélne belőled! Tarolva lehetsz, ha a jóslatodat megvalósítják!
február 23. | 20:55
előzmény: #711  settevoltesette
#712
le biza
mocskos banda
orbán menjen vissza indiába
mészáros meg annak ami
proli gázszerelő
február 23. | 20:50
előzmény: #710  kadarviktor
#711
Ha Orbanek nyernek akko mindent letarulnak ami mog maradt
február 23. | 20:47
előzmény: #708  NagyBarnaMacika
#710
Orbán takarodj!!!
február 23. | 20:36
előzmény: #708  NagyBarnaMacika
#709
Hát ez szomorú! Mit kellene tenni, hogy ne Nyugat-Európát gyógyítsák a magyar orvosok?Ha nincs orvos, kit kell megfizetni? Ki tehet róla, ha az orvosok egy része nem gyógyítani szeretne, hanem jól élni? Mit ér ma egy hippokratészi orvosi eskü? Mire is kötelez?
-
 Ahh! Felesleges kérdések! Kit érdekel?
február 23. | 20:00
#708
Kedves Betegek, kedves Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése emailben tájékoztatta.A Szülészeti- Nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.A Sátoraljaújhelyi és Sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.
A Kórház Vezetősége
--------------
A portál emlékeztet rá, épp éve derült ki, hogy a kormány 2,5 milliárd forint közpénzből Sátoraljaújhelyen megépítené a világ leghosszabb üveghídját, amiről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy vélte, jó ötlet.
Alig két hete pedig Balog Zoltántól, az emberi erőforrás tárca miniszterétől kérdezték írásban ellenzéki képviselők, hogy hány egészségügyi dolgozó, orvos és szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyből. A miniszter helyett válaszoló Rétvári Bence államtitkár az aggodalmat kampányfogásnak minősítette, a kérdést pedig egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozásának. Azért végül azt is elárulta, nincs olyan jogszabály, ami megyénként meghatározná a szükséges egészségügyi intézményi létszámot. Az MTI kérdésére pedig növekvő orvoslétszámról és csökkenő elvándorlásról beszélt.
Nyáron médiahírek szerint több kórházi osztály is bezárt az országban, a kórházfenntartó ezeket a bezárásokat akkor a szükséges karbantartás elvégzésével indokolta. Azonban nem csak a kórházakból hiányoznak a magyar orvosok olyan létszámban, ami már az ellátást lehetetleníti el. A minap a házi gyerekorvosok képviselői kongatták meg sokadszorra a vészharangot az eltűnő gyerek háziorvosi ellátás miatt, emellett legalább 300 körzetben a felnőtteknek sincs háziorvosa, mert a körzeti praxis tartósan betöltetlen.
február 21. | 11:25
#707
A Bajcsy-Zsilinszky kórházban átmenetileg egy teherautóban működő mobil CT-vel tudják vizsgálni a betegeket. A Hvg.hu azt írja: hóesésben, egy csúszós rámpán hurcolják fel a rákos betegeket a kórház udvarán álló kamionba. 

A Hvg.hu riportjában az olvasható, hogy a hideg, téli időben, latyakban, hóesésben egy idős asszonyt csak több betegszállító tudott nagy lendületet véve, együttes erővel felgurítani a kamion bejáratáig.A Hvg.hu kórházi forrása szerint az intenzíves, illetve lélegeztetett betegeket nem tudják a saját betegágyukon felgurítani a rámpán, mert nem férnek el, és nem lehet megfordulni se velük. A legsúlyosabb állapotú betegeket ezért át kell fektetni először egy betegszállító kocsira, azon kell feltolni a kamionra, majd arról még egyszer mozgatva átemelni őket a vizsgálóasztalra.A mobil CT beállítására azért volt szükség, mert a kórháznak lejárt a szerződése a CT- és MR-vizsgálatokat eddig végző céggel, a pályáztatás elcsúszása miatt viszont az új szolgáltató még nem kezdte el a munkát. Az épületben jelenleg átalakítás és felújítás zajlik. A járóbetegeket ezért a XIII. kerületi CT- és MR-vizsgálóba irányították át, a kórház udvarán álló CT-kamionban a fekvőbetegeket vizsgálják.Az új CT- és MR-központot a kórházban érdekes módon egy olyan cég fogja üzemeltetni, amely korábban alig foglalkozott egészségügyi tevékenységgel: a Kraft HD Zrt. fő profilja konfekcionált textiláruk gyártása, „ruházat kivételével”. A Hvg.hu azt írja, hogy 2016-ban a Terrorelhárítási Központ egyenruha-beszerzési tenderén a győztes a Kraft HD Zrt. jogelőd cége, az ugyanilyen néven futó Kraft HD Kft. volt a Milipol Zrt.-vel közösen.
február 13. | 11:34
előzmény: #703  elemes
#706
ebből is látszik, hogy ez de facto EU modell:)
február 13. | 11:34
előzmény: #702  elemes
#705
ezt kb. azok az érdekcsoportok találták ki akik halálra keresik magukat a mai rendszerben... 
február 13. | 11:06
előzmény: #692  settevoltesette
#703
a fidesz most nagyjából azon az úton van mint görögország 2008 előtt.
.
eu támogatások leszívása és szétlopása.
.
gazdasági teljesítmény hazugságokkal és eladósodással való felturbózása.
.
a gazdagodás forrásai az oligarchák fedezetlen hitelei (pont abban a konstrukcióban, mint 90 előtt amikor az állami tulajdonú bankok államai utasításra kényszerhitelezték a semmit nem csináló cégeket), ezek a fedezetlen hitelek rövid időn belül állami konszolidációs kenyszerrel fenyegetnek, vagyis az ESA szerinti államadóssági mutatókhoz simán hozzá kell számolni az állami tulajdonú bankok projekthiteleit. így megintcsak 80% fölött vagyunk.
február 13. | 11:02
előzmény: #701  pitcairn2
#702
az egészségügyre kb tucatnyi lényeges vonatkozásban nem alkalmazhatóak a piaci fogalmak.
február 13. | 09:44
előzmény: #698  NagyBarnaMacika
#701
állami rendszertől nem kéne piaci minőséget és hatékonyságot várni

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE