Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Firekiller
Firekiller vasárnap, 09:26
Előzmény: #4115  ORK
te most megint magaddal beszélgetsz... de miért?
Firekiller
Firekiller vasárnap, 09:24
Előzmény: #4114  Goldstein17
hát abban is szerencséd volt hogy volt pénzed mindenre akkor... de mit szóljon az aki csak akkor végzett az iskolaban... 
Magicmaan
Magicmaan vasárnap, 09:20
Előzmény: #4116  Magicmaan
Csak már újra kezdi a szokásos stílust.
szieszta vasárnap, 09:20
Előzmény: #4101  Firekiller

Sokat olvasgatom a FF topikot, látom, hogyan kínlódnak egyesek, megjósolni a megjósolhatatlant. Boole tolja  a LAC-ot, minden megugrásnál jön az örömködés, ugye megmondtam. Aztán a csoda grafikonjával kielemzi, hogy mi az az alsó szint, mikor kuka. Aztán kuka, de újra lát reményt. Egyszer számonkértem, nekem nem jött ki a beírásai alapján a csodás hozam. A válasza, egy korábbi pakkot adott el, nem azt, ami most mínuszos.
Három éve hasonló garfikont "publikált" a bitcoinról, ha az bejött volna, már milliós szinten állna. Ja, ő csak valószínűsít és a tévedés jogát fenntartja.  Csak az a fontos, hogy 51% jöjjön be. Megírja, mi várható, de ha nem arra halad a dolog, átértékel.
Ez hasonlít az eső előrejelzésre. Tíz napot sem látnak előre, de azért írnak valamit, meg készítenek éves előrejelzést is. Ha valami bejön, címlapsztori lesz, ha nem, nincs tétje, elkullognak és elkészítik a következő évit.
Jó barátom több évig élt Londonban, egy utánfutónyi könyve van a sikeres befektetési stratégiákról. Ott befektetési tanácsadóként dolgozott. Nem is olyan régen mondta, hogy odaadja  a könyveit, mert száz szónak is egy a vége, az íróik sokkal többet kerestek a könyv eladásával, mint ő a befektetéseivel. Ahogy az aranyásók gazdaggá tették a boltost, aki az aranyásáshoz szükséges felszerelést árulta.
Állítólag a kisbefektetők 70%-a veszteséges a tőzsdén, ők tartják el a 30%-ot.
Magicmaan
Magicmaan vasárnap, 09:19
Előzmény: #4112  ORK
Az írásának stílusát, szóhasználatot nem tudta megváltoztatni, így Nála nagyon könnyen felismerhető.. 
Legfőbb ismertetőjegy, hogy a mondatokat, posztokat (amikor nem idézet), akkor kisbetűvel kezdi és a legvégére ....-okat tesz nagyon sok esetben. Meg még számos egyéb ismertető.
De amúgy kit érdekel, ha normálisan fórumozik valaki és nem hergel, bomlaszt, kötözködik... stb.
ORK
ORK vasárnap, 09:19
Előzmény: #4082  Spiller
Azért az aranyos, mikor erre a bejegyzésedre valaki minuszt nyom.......hihetetlen emberek vannak
Goldstein17 vasárnap, 09:18
Előzmény: #4100  Firekiller

Én ezt tettem: 2014–15-ben minden pénzemet befektettem, és kihasználva a magas fizetésem miatti hitelképességem 100%-át, belvárosi lakásokat vásároltam. Akkor ezt egyáltalán nem éreztem szerencsejátéknak. Az Airbnb-k kialakítása volt a cél, úgy, hogy csak olyan lakásokat vettem, amelyekben én magam is szívesen laknék. Látszott, hogy ezek a lakások tartós bérbeadás mellett is finanszírozhatók, miközben a budapesti ingatlanok árazása régiós összehasonlításban is extrém kedvező volt.
2014-ben Budapesten még az V. kerületben is bőven lehetett jó lakásokat venni 250 ezer Ft/nm körüli árszinten. A legolcsóbb vételem 179 000 Ft /nm a Belső Erzsébetvárosban ez is egy gyönyörűlakásvolt amit egy amerikai testvérpár árult évekótakövetvea lakasárak zuhanását. Ugyanebben az időszakban Prága vagy Bécs már ennek többszörösén forgott, miközben Budapest turisztikai vonzereje és a belvárosi épületállomány karaktere nem maradt el ezektől a városoktól. Közben a hosszú távú bérleti hozamok sok esetben nettó 5–7% körül alakultak, az Airbnb pedig ennél jóval magasabb bevételi potenciált ígért. Ráadásul a hitelkamatok gyorsan estek, a turizmus pedig évről évre rekordokat döntött: 2010 és 2019 között a budapesti vendégéjszakák száma nagyjából megduplázódott.
Persze szerencsém is volt, mert akkoriban még korlátozottak voltak a lakáspiaci ismereteim. Igazából a választásnál leginkább csak a jó ízlésemre támaszkodhattam, ezt tényleg otthonról hoztam. :)
Emlékszem, amikor Minarik Márton próbált rábeszélni egy harmadik emeleti, lift nélküli Ó utcai lakásra, illetve egy körfolyosóra néző, kétbejáratos, 60 négyzetméteres lakásra, amit ketté lehetett volna osztani. Nagy szerencse, hogy ezeket elkerültem, most valószínűleg egészen más lenne a véleményem az Airbnb-ről. Abban a szegmensben alaposan megismerhettem volna a hányós angol turistákat.
ORK
ORK vasárnap, 09:17
Előzmény: #4095  bronz
TE most ezt tuddad hozzátenni?
ORK
ORK vasárnap, 09:15
Előzmény: #4108  Magicmaan
Seggbekuki batman visszatért? Aki euróért akart a BÉT-en kereskedni? :D
Magicmaan
Magicmaan vasárnap, 09:14
Előzmény: #4110  Firekiller
Ha arra figyeltél volna, hogy a hozzászólásaidat nagy betűvel kezded, és nem teszel a végére "..."-okat, meg a mondatok közé, akkor nem buktál volna le.
De elég összenézni HZsooolt és Firekiller neveid alatti hozzászólásaidat 🤭
Firekiller
Firekiller vasárnap, 09:05
Előzmény: #4108  Magicmaan
aha persze hogyne... amúgy ha már klónok, spillert miért nem törlik mikor evidens hogy zajec meg nudli klónja? 
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:59
egyébként 35 évesen 70 millióval fire menni ahogy a fridis csávó... konkrétan Budapest összes komolyabb lakástulajdonosa eladhatna a lakását, és tőkeáttétellel mehetne otpbe meg fire- be meg albérletbe...
Magicmaan
Magicmaan vasárnap, 08:50
Előzmény: #4106  Firekiller
Te vagy Hzsolt. :-)
Semmi gond amúgy, csináld csak.
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:50
szieszta mit gondolsz a lentebbi hozzászólásaimhoz ?
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:49
Előzmény: #4105  Magicmaan
igen lelkes nyomkövetője voltam /vagyok a fórumnak
Magicmaan
Magicmaan vasárnap, 08:48
Előzmény: #4104  Firekiller
Elég határozott vagy itt a régi nick-ekkel kapcsolatban, így 1.5 hetes regisztrációval, de végül is, lehet régóta olvasod a topikokat..
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:42
Előzmény: #4103  Magicmaan
nem értem a kérdést, melyik hozzászólásom nem megfelelő az ön számára?
Magicmaan
Magicmaan vasárnap, 08:38
Előzmény: #4102  Firekiller
Te kinek a klónja vagy amúgy? 
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:34
de van rossz példa is, placi aki ugyanígy kaszinózott arany meg ezüst bányászokkal, csinált 700%-os hozamot, előadta a 6. érzékét stb, de a dollár gyengülése/ft erősödése miatt meg a többi miatt már csak 300% haszna maradt....  a többit becumizta..
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:30
mintha most valaki 30 milliót tőkeáttétellel LAC-ot venne, ami hirtelen megtízszereződik. Majd utána fire. Ennyi, mindenki megteheti....

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek