Igen, van olyan ember, aki szeret. Akkor te most árnyék lettél? B. De én nem szeretek árnyékra vetődni. Nem is fogok. Mert sajnos Magyarországon ma is borús idő van.
Mikor esik már le nálad, hogy a kutyát sem érdekel a kamu szöveget, ami azzal kezdődik, hogy a TISZA kiszivárogtatott valamit (általában INDEX vagy hasonlók) és után a haláli unalmasan több oldalon elemzed a semmit? nagycsoportos óvodások szinvonala.
Hála Isten, nem tartozom a vízfejűek közé! Még szerencse, hogy az izgalom nálam más testrészemen jelenik meg, ellentétben nálad. Hát nem tudom, nem irigylem a nejedet vagy párodat. Bár azon sem csodálkoznék, ha egyedülálló lennél. A gondolatod amúgy átjött, szerintem másoknak is. Szerintem te is egy művész lehetsz, a Lesz@rom-művészet kiváló képviselője. Talán még Kossuth-díjat is kaptál. Gratulálok. Csak így tovább. És a haza fényre derül....
Ha valami egyoldalúan zavar téged a vajdázás agyhalottozás NERezés nem, akkor az azt jelenti az agyad kapacitásának csak egy kis területét hozod izgalomba. Amúgy nem értem miért ne lehetne a nevén nevezni a dolgokat. A kommunikáció lényege az, hogy át tudd vinni a gondolataidat az információt. Mellesleg nem gyűlölök senkit soha nem is éreztem ezt senkivel kapcsolatban max sz@rba sem veszem.
Tudsz te másképp is beszélni vagy csak ez megy: komcsi, ballibsi, komcsi, ballibsi, komcsi, ballibsi, komcsi, ballibsi, komcsi, ballibsi, komcsi, ballibsi,...................?????? Ez már betegség, öregem. Fordulj orvoshoz. Süt a gyűlölet belőled.
Elmondom az én verzióm.1. Magyarországot a multik továbbra is gyarmati területnek nézik, karteleznek magasan tartják a kamatokat az árakat ( egyszerű, meg kell nézni a multik mérlegét és látszik a szokásosnál magasabb nyereség) szolgáltatásokban is kevesebbet kapsz drágábban mint a nyugati országokban. Ha ezt nézzük akkor ez egyfajta szabadságharc és ezt orbán tudja és nyomja. Csak mielőtt a szektoradóra kennéd a tyúk és tojás esete van. Elöször megnézték a multik itteni és nyugati haszonkulcsait is jelentősen több volt ezt követően jött a lefölözés. 2. LOP mindent lopnak. A NER jelentse legyen az nemzeti érzületű befektetői kör. Ennek van előzménye amikor a komcsi vörösbárók és azok kádárfiókái ki akarták véreztetni ezeket. Le tudnám vezetni de ez egy hosszabb dolog. Ha valaki kap egy 4mrd-os megbízást akkor a ballibsi meghatározás szerint lopott 4 mrd-ot. Miközben teljesíteni kell a feladatot. Lásd mészáros cége.. építettek egy kisebb felüljárót kihagyták belőle a vasalatot és vissza kellett bontaniuk újra kellett csinálni. Itt jöhet a propaganda: igen de 3xos áron csinálják. a, EU ellenőrök folyamatosan vizsgálják a ballibsik folyamatosan feljelentik a projekteket és még is átmennek a szűrőn. B, nem csak neresek pályázhatnak hanem bármelyik eus cég lásd strabag. A strabi épp mostanában tért el a technológiától olcósítás célzatával és még átadás előtt berepedt az útja több helyen (folyóparton épített ) . Azt mondta jóaz csak sietnie kellett és nem tömörödött meg az anyag. A határidőt ő vállalta és nem emelt kifogást amikor ment a pályázat. Tehát ha 3x os áron pályázik mészi akkor a konkurens eus cégek 2x es áron boldogak lehetnek. Tehát a NER-esek lehetőséget kapnak de teljesíteniük kell. 2/b lop lop és mégtöbb lop. ha mindent ellopnak és azért épülnek dolgok a lakosságnak vállalkozásoknak ott a rezsi és kamattámogatás van 100T feletti arany, 13.havi nyugdíj visszavettek közműveket repülőteret 15% lineáris az szja és sokan kapnak szja mentességet és van 3000féle támogatás (amitől kiütést kapok) Stabilizálták a pénzügyeket a hitelportfóliót. Nem a nyugatiaknak hanem a lakosságnak fizetnek több kamatot. 2/c lop lop lop. Fel kell tenni a kérdést 1990óta melyik kormányzás alatt nem volt kiépülve egy kedvezményezett kör? mszpszdsz? vagy akár karigeri mostani regnálása? Magyarpéter csupasz seggel ment neki a kampánynak és sokan támogatták..utána kezdett csurogni az egyéb pénz. Ha kormányra kerül akkor nem kell kamatostól visszafizetni ezeket a szivességeket. Nagy ervinből mi lesz? Takarodjon a NER fizessenek a gazdagok és közben nem fog kiépülni a saját klientúra? Amúgy külföldön ugyanez csak diszkréten kezelik. Németeknél Kohl épp a strabag miatt bukott be ha jól rémlik, osztrákoknál is benne volt a strabag a politikai ügyekben. Egy cégméret felett csak az állami beruházások tarthatnak életben. 3. Jó e vagy sem ez a rendszer? ez mindenkinek más. 10 magyar ember 10féle képp rakna össze egy kormányt és egy kormányprogramot. Elmondtam párszor. Nem nem jól van ez így. A parasztot meg kellett volna tanítani nyugati piacgazdasági módon élni. Amikor kimegy dolgozni németbeee akkor egyből alkalmazkodik érdekes módon. Ott bevállal olyan dolgokat amiket itt mereven elutasít. Én teljesen átalakítottam volna a nemzetgazdaságot más más súlypontokkal. Újat sem kell kitalálni egy osztrák felépítmény teljesen megfelelne. 4. MP vel nekem van pár gondom. ugorjuk át a jellem a tudás és hasonló részeket. Egy választás a programokról szól, az nem megy puszira választunk, majd meglátjátok. " ha megnyertük a választást mindent lehet" Egy programnak két oldala van kapsz és adsz. Az adók ennyi meg ennyik lesznek cserébe a másik oldalon ezt meg amazt a változtatásokat szerkezeti átalakításokat akarjuk elvégezni. Ha elhozzuk eus pénzt akkor még ez meg az meg amaz is lehet. Nem pedig az internetes troll stílus. Nem beszélve a "szakértőiről" akik régebben sem voltak nagy karakterek és ha poziban voltak akkor is csak a megszorításig láttak. Itt már sok embernek van pénze egy üzleti terve egy hozamgörbéje.. valamennyit fizetnének is ha kedvező változások előszelét látnák. De MP csak egy reményt ad el és még szivárványokat sem fest. Ez kb mint a vallás, legyél jó és adózz a papoknak és majd ott van a mennyek kapuja majd meglátod. Ha akarsz változást te változtál? images (241×209)
Szerencsés lettél az avatarodban. :) mákos vagy mint a bejgli. Igen ez van. vagy mákos vagy, vagy pedig NERes. Hiszen megmondták másképp nem lehet, ha jutsz előre de egyik sem vagy akkor a NEResek elveszik a céget. Kár kamuzni.
Valaki világosítson már fel. A Fidesz szavazók szerint minden rendben van az országgal, jól élünk, az országnak is van pénze, tele a kassza, nincs ellopva semmi (max. egy pár milliárd de az befelér), nem a felvett hitelekből él az ország egyik napról a másikra. (legalábbis feltételezem, hogy egy Fidesz szavazó azért a Fideszre szavaz, mert rendben vannak ezek - arra gondolni se merek, hogy valaki a felsoroltak ellenkezőjét gondolja és mégis a Fideszre szavaz). Mondja már meg nekem valaki, hogyha minden rendben, akkor MP miért akarna mindent megadóztatni? Úgy, hogy jönnek az EU pénzek is majd. Ez tényleg érdekelne. Mi indoka lenne arra, hogy egyből egy negatív politikával indítson, ha nincs rákényszerítve?
Kicsit politikamentesen elemezgessük ezt a magyarpéteres szösszenetet. Feltételezzük igaz. Csak felmerül pár kérdés. És megfogalmazódik pár gondolatkísérlet. 1. A jelenlegi magyar költségvetés kb 38.000mrd Ft. A cikk szerint 3700mrd Ft többletbevételt hozna az MP féle különadó és sarc. Ez durván 10%. 2. A fenti 10%-ért cserébe megéri ügyeskedésre kényszeríteni a vagyonosabb réteget? Azt a réteget aki alkalmas a növekedésre a jelenlegi világgazdasági helyzetben? Behozni a képletbe a társadalmi és gazdasági bizalmatlanságot bizonytalanságot? Miközben elvileg kapnánk azonnal 10-12mrd eur nekünk járó pénzt az euból. És a költségvetési hiány 30%-át a lakosság finanszírozza. 3. Ha a NER ellop mindent és MP-ék lennének a hófehérkék és az okos költségvetési gazdálkodás mintapéldányai akkor a fenti 10% -on felül maradna a költségvetésben + EU-s pénzek garantálnák a fellendülést. 4. Mi van ha nem is gondolják komolyan a kormányváltást? A várható 2025ös költségvetési hiány mondjuk 4% Mi van ha csupán az a cél ezt a hiányt ijesztegetéssel növeljék és így a hitelminősítők benyomjanak minket a bóvliba..és akkor már jöhetnek ők. 5. mi van ha MP a fidesz embere. MZP-hez hasonlóan valahogy mindig jönnek a hibák és majd egy hajszállal lemaradnak. Orbán láthatja túlnőtt fejére nőtt a nemzeti elit ezért kell egy jó indok amivel korlátozhatja ezt a kört. Több haszna is lenne ennek a fidesz részéről. A bujtatott ellenfelei bejelentkeznek MP-nél és adja magát egy lista. 6. Én most azt látom fidesz 50% felett nyer. Mihazánk besegít. Orbán félrelép de jelentősen átalakítják átrendezik a sorokat. Ez csak egy gondolatkísérletek. Ezért kellenek mert sokak FIRE álma elszállhat mint lepkefing.
Így-így- A telekszomszéd megkérdezte mikor a lakásokat csináltam, hogy Kinek csinálom? Munkásoknak akarom kiadni? Mondom: Nem, akárkinek aki idejön.. Na de ez egy gyártelep..mi lesz ha nem jönnek? Mondom: nem tudom, ez nem jutott eszembe...Én meg vagyok győződve, hogy működni fog és fel sem merül ennek az ellenkezője. Működni, fog mert működnie kell. Most megvannak a lakások.....A válasz is megjött: Szerencsém volt ezzel az épülettel! Mindenki maga döntse el, hogy szerencse volt-e vagy munka és kockázatvállalás.
En matulabacsisan elmindom amit tudok es kell vagy sem. Lehet nem jo vagy mas de lehet fejleszteni mert nekem mukodik. Max ennyi az eziranyu kuldetesem es egyben teszt es tarsadalmi elemzes a számomra.
Amit ORK írt, az tényleg működik, mindig ki lehet fogni jó vételeket. Itt van például ez a raktárként szolgáló melléképület: https://maps.app.goo.gl/P77dxSM6AGUcpPdHA Az ingatlanos 30-ért hirdeti: https://ingatlan.com/34998858 A tulaj 18-ért: https://ingatlan.com/35089212 Én ezt például alaposabban megnézném, van-e jogi akadálya annak, hogy ebből lakásokat csináljunk (pl. közmű, átminősítés). Ha nincs, akkor 18 millióért 134 négyzetméternyi, lakásként használható területhez lehet jutni. Nagyon sok embernek nem a pénze, hanem a fantáziája és a kockázatvállalása hiányzik ahhoz, hogy hasonló projektekből pénzt csináljon. De ha te egy ilyenből pénzt csinálsz, akkor szerinte dögölj meg... 😂
Spiller sok értelmes dolgot ír ide, de a legtöbben nem értik. De ők nem csak Spillert nem szokták érteni, hanem az életet, vagy annak részeként a gazdaságot sem. Jó példa erre Pistike, aki azzal próbálta igazolni a mai fiatalok előrejutásának lehetetlenségét, hogy "Ülsz kezdő közgazdászként egy nettó 400 ezer forintos állásban...". 😂 Még azt sem érti, hogy ez az életút a hozzá hasonló embereké, nem a miénk. Ő ezt bírja elképzelni, szerinte máshogy nem lehet. Ha neked más utad van és ezért más eredményeid vannak, akkor megvádol azzal, hogy hazudsz. Ha nem ilyen életutat jársz, rövid időn belül észreveszed, hogy egy egész ország jön veled szembe az autópályán. Te látod, hogy amiről beszélsz, az működik, a többiek pedig ezt folyamatosan kétségbe vonják. Hiába mondod, hogy te magad működteted, te magad csinálod, ők jobban tudják, nekik ne magyarázz, ne nézd őket hülyének. Egy idő után leszoksz arról, hogy őket próbáld meggyőzni. Elmondod, mi van, lesz egy-két százalék, aki érti, a többi viszont soha nem fogja. De nem baj, rájuk is szükség van, ők is nélkülözhetetlen elemei a játéknak. Sőt, gyakran ők finanszírozzák a vásárlásaikkal az egészet. 😂
Ja ja Covid.. meg szökni kellett mellékutcákon. A költségeket béreket fizetni kellett nulla bevétel mellett..a lezárt projektet is lutri volt kifizetik e...késve de fizettek. Kollégáknak mondtam nem kell bejárni mondták de bejönnek..szereztem pár száz maszkot...mindenki vihetett amennyi kellett családnak is. az átrendezések papír rendezések időszaka volt ez. "végre" volt rá idő. átnéztem működést, növeltem a hatékonyságot. Szerencsére a hiteltörlesztéseket felfüggeszttették a bankokkal. Senki nem tudta meddig tart beszéltek 2. 3. hullámokról. A covid időszakában sok ellátási lánc cég sérült és semmi nem lett a régi. "Nehéz idők.. de álljuk a sarat." 2008 is vicces volt. Az én életemben 2 háború volt már a határunkon és 2-3 válság.
Én próbálok úgy venni bármit akár ingatlant is, ha olcsónak gondolom és van szabad pénzem akkor megveszem, próbálok értéket hozzáadott értéket belerakni és ha a hosszútávú terveimmel nem esik egybe akkor haszonnal eladom. Ha valami rövid távon duplázza az árát akkor zokszó nélkül eladom, nem zavar ha utána feljebb megy hiszen amikor döntöttem nem volt ez látható. Utólag soha nem kérdőjelezem meg a döntésemet. Azért mert tudom amikor döntöttem 20-30 szempontot figyelembe vettem és amikor visszanézek egy onnan már látható végeredményből indulok kis és már nem emlékszem az akkori 20-30 szempontra. Az ingatlan árakat én innen már nem látom, hogy feljebb menne. Volt mit behozni az ingatlan árakon de a mostani ár 10-20%a a mániás felár...ez fog elolvadni az elképzelésem szerint.. a további töpörödés akkor várható ha kemény válság van dőlnek a hitelek és a létükben fenyegetve érzik magukat az emberek. Először mindig a nyaralók kezdik. "ááá uccsenem kell, csak viszi a pénz és jó ha 30-60napot lent vagyunk amúgy is utazunk sokat.. " Most jól élnek az emberek a mostani színvonalat nem adnák fel könnyen ez az alapkészlet. Van munkahelyük jó fizetés tudnak félretenni is van lakás autó akár 2 is, gyerekek taníttatva különórák, utaznak külföldre..welness hétvégék.. jó telefonok internet.. odafigyelve tudatosan vásárolnak. Ehhez fognak ragaszkodni körmük szakadtáig. A nyaraló vagy a befektetésre vett lakás fog reppenni.. a gyereknek vették majdra de ha tarthatatlan az alapkészlet akkor dobják a piacra. 1,4m ér vették négyzetméterét akkor nehezen dobják el ez alatt , de muszáj lesz. Amikor jól megy mindenki azt gondolja mindig így lesz. OTP már soha nem lesz 8k. Leng az inga az élet nagy mókamester.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)