Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 szerda, 07:26
Előzmény: #39714  Nandi
Az is jó válasz ha nem tudod . Akkor annak megfelelően veszel fel pozíciót. Túlélsz.. Egyébként az egyik modell szerint —> 3700 / kisebb valószínűséget adnak / a másik szerint  középtávon aranyrally . Itt ami zavaró , hogy nem tudhatjuk mekkora shortállányon ülnek . Reméljük kitart a jó hangulat , de az látszik; hogy talán Ázsia áraz a legreálisabban mindent . Mi meg sokszor ennek áldozata vagyunk / BÉT/ .. Egyébként ahogy én llátom Trump semmi mást nem tesz csak egész jól menedzseli a helyzetet. Elkeni.. Még mindenki a háborúval van elfoglalva , kezd kialakulni egy magán hitel válság ..
szieszta szerda, 06:49

Azt nem tudom, hogy kik állnak emögött a cég mögött, de állítólag meg van, kik hajtották fel, aztán lökték mélybe az ezüst árát.
https://kriptoakademia.com/2026/03/24/az-egyik-legnagyobb-kriptos-osszeomlast-eloidezo-ceg-donthette-be-az-ezust-arfolyamat
Hasonló történet a nagyon megbízható arany piacán is előfordulhat(ott), főleg úgy, hogy tudjuk, a tether kft 110 tonna aranyat vásárolt fel egy év alatt a semmit nem érő, maguk által gyártott tether digitális jelből. A hab a tortán, hogy amcsi államkötvényeket is ebből vásároltak, nem is keveset.
Ez hihetetlenül okos üzleti modell, varázsolnak elő tethert, abból vesznek amcsi állampapírt. Aztán arra hivatkozva, hogy az amarikai állam áll a tetherjük mögött, bármire beválthatják. Közben a kutya nem ellenőrzi, hogy tényleg milyen fedezet van a digitális jel lábnyoma mögött, mert a rendszerük átláthatatlan és anonim.Ha véletlenül nagyobb ellenőrzést kapnak, szedik sátorfájukat és már költöznek is más adóparadicsomba. A SEC már nem meri vizsgálni, először is trumpli miatt, másodsorban, ha bebizonyosodna, hogy az államkötvényeik mögött csak ez a szar van, senkinek nem kellene a dollárjuk, mert az csak egy értéktelen tethert ér.
Amit a tether fkt csinál, az legalizált pénzhamisítás és nincsenek egyedül. Már számtalan stabilcoin fut, hasonló üzleti modellel.  Állítólag az USD1 mögött trump áll, ezzel tudná kiütni a FED-et a trónról. Majd trump nyomtatja a dollárt, mint valamikor a királyok. Csak annyi különbséggel, hogy ők nemesfémből verették, ezek meg semmit nem érő virtuális érméket varázsolnak elő, a semmiből.
MrSomm szerda, 05:59
Előzmény: #39711  Placi82
Igy latom megint meg vagy sertodve. Ez nem egy jo dolog, nem tesz jot az embernek. Azt mar elengedtem, hogy megertsem. Meg kell tanulni, hogy vannak emberek, tortenesek, amiket nem lehet megerteni.
Sokadszor jatszod el, hogy Te mindent tudsz, mindenkinel okosabb es olvasottabb vagy, aztan csak utalgatsz a zsidokra, meg hatterhatalmakra. De amikor valaki belekerdez, akkor megsertodsz. Majd leirod, hogy Te mar mindent tudsz es majd bebizonyosodik idovel, hogy igazad van. Majd par nap mulva ismet leirod, hogy Te megmondtad elore, hogy ez lesz. Unalmas.
Mindenki a vilagveget varja, csak kozben a tozsde nem azt arazza. En jobban hiszek a piacnak es peobalok nyugodt maradni, nem ossze-vissza ugralni. De ha Nektek jobb a zsidokkal es tudjuk kik fele utalgatasokkal mindent megmagyarazni, az a Ti donteseket. Tovabbi sok sikert kivanok mindenkinek. Reszemrol ezt a topikot befejeztem. Es nem sertodesbol, de semmi ertelmet nem latom annak ami itt megy.
97raglop
97raglop szerda, 05:40
Előzmény: #39716  Beze
Na de meddig maradnak a zöld gyertyák 😁?
Beze
Beze kedd, 22:05
Arany: 9 napi piros gyertya után a 10. végre zöld.
Nandi kedd, 21:11
Előzmény: #39713  Placi82
Én várom a jövőképed, de megoldást nem igazán tudok. :-)
De eléggé elgondolkozok azokon, amiket írsz.
Nandi kedd, 21:10
Előzmény: #39693  Bpali2
Na most vagyok. Nem tudom hogyan fog hatni  ez az egész az SP, aranyra... Őszintén lövésem sincs. Szerintem a világ még fel sem fogja, hogy mennyire durva a helyzet és igazából a konzerveket meg a WC papírt kellene lassan felhalmozni. De lehet csak én látom tragikusan a helyzetet.
Ha abból indulok ki, hogy ez a helyzet nem fog megoldódni 1-2 héten belül, legalább is semmi nem utal jelenleg erre, akkor a durva scenarionak nagy esélyt adok. De piszok vola lehet itt. 
Placi82 kedd, 19:40
Előzmény: #39712  Placi82
Na de innen teszem amit tennem kell. 
Majd jövök még... Majd olvaslak Pali, Nándi írjatok... Üdv 
Placi82 kedd, 19:35
Előzmény: #39709  Bpali2
Én már újra reseteltem...Mar visszakeresem az elvesztett nem realizált hozam profit  pénzt 1 hónapon belül..... Garantálom..😉
Nem éppen egy máskor, a múltban megtortent  tipikus háborús gazdasági eseményt láttunk, ami régen lett volna ... Ez zavart meg..
.Ez az iráni háborús reakció nem klasszikus geopolitikai arany rally volt, hanem inkább likvidációs esemény...... 
Khmmm🤬
Placi82 kedd, 19:29
Előzmény: #39707  Bpali2
Hagyd, magas a ló. 
Tudod Afganisztant is mily csodásan győzte le az USA hatalmas  hadserege, hosszú hosszú évek alatt..... 
Ja nem! 
Biztos azért mert Afganisztan erősebb mint Irán. 
Ja nem... 🤣
Ki vonultak  káoszt hagyták maguk után. Ennyi. Az USA nak ez a Venezuelai rezsim váltás megy. Megpuccsolni  kis bankoztarsosagok elnokeit,, akiket  nem az USA elit korrumpal. Mert akit az USA a neolib elit korrumpal azok a " jó diktatorok és hadurak." ... Történelem. 
Hozzak vagy 20 példát..??? 
Ott van 1989 Panama csatorna biztosítása és ezért Panama bombázása, és elnök buktatasa és sok m10 más eset arrafelé. 
Ez való az USA nak. Ez megy. 
Oroszok Kína,, Irán ellen kiderül hogy mind katonailag mind Gazdaságilag meztelen a király ... 
Meddig birja az USA a 10YBond 4.38 %as kamatot ennél az adossagtomegnel,? és ha elszabadul az infláció? a műtrágya és a petrokémiai anyagok esetén ami korolottunk van mindenben is, és az energiahordozok ára is, akkor meg kamatot is fog emelni az USA... Bele is döglik. 
Itt régen nem Iránrol és Oroszokrol van szó, egyik se fenyegette USA t. Hanem a petrodollár és a  világ deviza tartalékban elsőbbbseget élvező dollár hegemonia fenntartása a cél.... Meg Izrael über alles érdekei 
Megha több miliő ember is döglik bele.... 
De hát ugyanezen nagytőkenek  nem volt probléma koncentrációs táborban megolni tobb 10.000 Búr Dél Afrikai holland nő és gyerek  telepest se....anno a Búr háborúban... Csak mert a farmjaik alatt volt a világ aranykészlet nagy része és, és kellett Londonnak.... 
De Somm és többiek ezt biztos tudják.. 
A dolgokat globálisan, és osszefuggeseikben kell vizsgalni... 
Most megmondom ha USA bemegy Iranban olyan dolog fog történni hogy USA elveszti hegemonia szerepét, és Izrael pedig olyan bajba kerül mint 1973 ban, de itt már nem jön az USA, kötve hiszem, hogy J.D.Vance meg egy hazárd játékba belemegy Izrael lobbi érdekében...... Nem fog..... 
Direkt nem Trumpot irrtam,  joslat😉
Bpali2 kedd, 19:15
Sp500 esik bankok szépen emelkednek ….
Bpali2 kedd, 19:13
Nandinak is feltettem egy egyszerű kérdést azt se kép se hang .. Legtöbben itt kb semmit nem értenek , pedig a “ pénzt korrekcióban keressük “. Sokan azt hitték tudnak valamit mert ültek aranyba , OTP be évekig egy bika piacon . Most derül ki , hogy kb eddig se értették mire is emelkedettt csodálatos eszközük .  Múltkor kicsit eszmét futattam , hogy a kicsik kb 2 szeres bukóba ülnek 2 nap . Nagyok sokkal előrébb tartanak ezért nem szabad nekünk ugrabigrálni. Soros Gyuri bácsi meg az amerikai bankok szerint  az a lényeg folyamatosan mozogjon a tőke . Tökéletes ez a volatilitás ami itt naponta megy , akár nemesfémekbe is . Elért az arany is egy olyan árfolyamot amivel már jól ellehet játszógatni . TA tökéletes ürügy . Ezüst én annyi történt , hogy gyakorlatilag a sok kis spekuláns kisbüfit kivették a képből a marginemeléssel . De az igazi nagy játélkosok / nagy spekák / benne maradtak . Ezért életveszélyes . Papírállományt jó részét leépítették, de a fizikai ezüst az Ő kezükben maradt . Plusz egy jelentős shortállomány . Arany hasonló. Persze a narratíva szépen be lett adagolva . Ha háború akkor megy az egekbe . Fel is húzták a sok papírral . Hagy egyék a kicsik. Közben szépen felépítettek egy shortállományt .  Olajat shortolják hogy ne szálljon még jobban el . 
Bpali2 kedd, 18:59
Előzmény: #39707  Bpali2
Tankerek kapitányai 
Bpali2 kedd, 18:58
Azért Lacit se kell lehülyézni . Persze az USA hadserege a legerősebb papíron . / valószínűleg a gyakorlatban is az lenne egy “ hagyományos “ háborúban ./Na de ! Szépen ezt úgy szokták megfogalmazni , hogy vajon rendelkezik -e a megfelelő képességekkel illetve emberi és anyagi erőforrásokkal ; hogy a feladatot el tudja eredményesen végezni . Az nettó baromság , hogy valaki 40 éve erre készül . Mire is ?
Pont az ukrán- orosz háború mutatta meg , hogy már nagyon más egy mai háború , mint akár 10 éve is lett volna . Bármilyen rossz is belátni, de ebben a típusú hadviselésben még az USA is újonc lesz .  Tízen x ezer katonát mozgatni , úgy hogy Kína közvetíti Iránnak élőben , az oroszok meg képzik ki a drónkezelőket . Nem egyszerű történet lesz azt elérni , hogy a tabletek kapitányai el merjenek indulni . Nem véletlen adott Trump 5 napot meg folyamatosan küldi a csapatokat . Ezt Kína is érdeklődve fogja figyelni Taiwan miatt ..
Placi82 kedd, 18:22
Amúgy maganvéleményem, hogy a RENDSZER fenntartása mindenáron való finanszírozása fontosabb lesz majd bizonyos köröknek mint az infláció elszabadulasa...
No de majd meglátjuk....
Off
Placi82 kedd, 16:50
Előzmény: #39704  MrSomm
Kozgaz következmények leírását jövőbeni geopolitikai események eseten. De felejtjük el... Majuskosarra nem pályázom😉. Az nem deal.
Megoldom, ahogy eddig.. 
MrSomm kedd, 16:32
Előzmény: #39702  MrSomm
* majuskosarat
MrSomm kedd, 16:32
Előzmény: #39702  MrSomm
* majuskosarat
MrSomm kedd, 16:23
Előzmény: #39700  Placi82
Mit varsz, majusi kosarat cserebe?
Placi82 kedd, 16:11
Előzmény: #39700  Placi82
Shadow banking rá keressen rá... Úgy szoktam írni sokszor. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek