Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi péntek, 12:02
Előzmény: #14054  5000
Tudatos vásárlás: a bátyám most váltott merciről BYD-ra és teljesen ida van tőle, hogy ár-érték arányban mennyivel jobb. Azt mondja, hogy a vezethetőség, úttartás stb semmivel sem rosszabb mint a mercié. És ő ért hozzá.
buythedip péntek, 11:50
Előzmény: #14038  5000
Nézem, de nem merem. Rönót inkább, és nem csak a logo miatt :)
Spiller péntek, 11:42
sokan európai autóznak, nem értem
1. energia egyre drágább a gyártáshoz és szállításhoz
2. 50% piacot eldobtak a kínai és orosz embargókkal, a nagy cimbi usa is vámokat vet ki meg elszippantja a nagy cégeket.
3. az autó már nem státuszszimbólum, osztrákok tele vannak Daciakkal kínai gumikkal szerelve. Emberek érzik a közelgő válság szagát.
4. A gyártáshoz beszállított anyagok is egyre drágábbak ráadásul bizalmi válság van ezekkel a kínai cégekkel. 
5. a kínai autók olcsóbbak, hosszú garanciaidővel, jelentős innovációval.
6. régen Vettél Pl Audit Mercit 20évig 500e-1millió kilométerig használhattad. Most hordhatod a szerizbe ezeket milliós javítási költségek mellett. 
7. minden autóval kapcsolatos dolog egyre drágább: üzemanyag, úthasználat, biztosítás.  Az autós fejőstehén terelik a közösségi közlekedés felé.  
amúgy is építik a börtönödet, minden megy a totális ellenőrzés felé. Beszédfelismerés, AI, Önvezető autó azért kell, hogy pl autópályán nem az van csak úgy autózgatsz hanem a robot átveszi a vezetést, vársz és amikor jön egy autós konvoj akkor hozzájuk csatlakozik 5cm-es követési távolsággal vonatoztok. Készpénzmentes élet, virtuális kripto pénz. A kommunikátoroddal fizetsz (okostelefon)  vagy a bőrödbe rakott chippel. Annyi pénzt használhatsz amennyi kreditet kapsz jól kell viselkedned és korlátozott környezetszennyezésed lehet. Pl OTP app már kiírja a vásárlásaid  összesen mekkora a karbonterhelés a környezetre.   
buythedip péntek, 11:11
Előzmény: #14052  Capi
Az önvezetés jó ötlet, ahogy a kínaiak vezetnek, annál csak jobb lehet :)
5000 péntek, 10:57
Előzmény: #14055  Zoltanovitsch
Miért nem Stellantis?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 10:43
Ejj srácok pedig most kezdtem el gondolkodni EU s autógyártókon... :) 
Tegnap ráengedtem az AI-t a 3 nagy németre, VW, Merc. BMW. Háát még várok figyelek ... de függetlenül attól h én aztán tényleg nem tudok helyesen árazni üzemi eredményeket, azt gondolom a csártok és árazások nem fedik teljesen a gond (Üzemi eredmények számok eladások global piaci helyzet és igen a kínai nyomás) mértékét. (Tahát nagyobb árazási diszkontot "várok el" ezektől  amit szerintem NEM ad meg a piac és továbbra is tartom:  sztem szeretik és állandóan megveszik a befektetők szerintem "túl hamar"...tehát kmaradok hagyom hadd menjen) Így távol maradok de figyelek .. :) 
5000 péntek, 10:40
Előzmény: #14053  todi
Mondjuk tudatosabb EU-s autóvásárlás.
todi péntek, 08:19
Előzmény: #14052  Capi
Igen. Lövésem sincs mi tudná megállítani ezt a kefelé vezető spirált.
Egyik alapelvem: nem veszek olyan papírt aminek Kínával kell konkurálni.
Capi
Capi péntek, 07:44
Előzmény: #14051  todi
Kínában további csökkenés lesz az EU és USA autó márkák esetében.
A kínai a kínait veszi, mert
1.Olcsó
2.Megbízható
3.Kínai design a menő.
4.Gyors akkucsere amit az eu usa gyártók még nem kínálnak.
5.Engedélyezett az önvezetés és ezt rengeteg kínai márka már teljesíti.
todi péntek, 06:57
EY: A Volkswagen, a Mercedes-Benz és a BMW eladásai 4,3 százalékkal csökkentek az első negyedévben az előző évhez képest, míg a 19 legnagyobb gyártó együttesen 1,7 százalékos növekedést könyvelhetett el; a német gyártók üzemi nyeresége 23,3 százalékkal csökkent, míg az amerikai gyártók 82,9 százalékkal növelték. Constantin Gall, az EY szakértője az amerikai növekedés okaként többek között a piacvédelmet és a vám-visszatérítéseket említi; Kínában a három német gyártó eladásai 16 százalékkal csökkentek.
oldrider csütörtök, 19:23
Előzmény: #14049  todi
Mint ahogyan a Vonovia tulajdonosoknak is!
todi csütörtök, 18:10
Előzmény: #14045  oldrider
“Mietpreisbremse”, ez azt jelenti, hogy a már meglévő bérleti szerződéseket 3 év alatt maximum 15%-kal lehet emelni. Új szerződésekre nem vonatkozik. Ezért aztán ha egy frankfurti bérlő kap egy jobb munkát pl Berlinben akkor sokszor nem fogadja el mert ott már jelentősen megugorhat a bérleti díja. Ez tehát gátolja a német munkaerő mobilitást ahogy ezt már több vezető közgazdász is jelezte. Gyakorlatilag a bérlők hozzá vannak láncolva a lakásaikhoz.
Másrészt ez is visszafogja a lakásépítéseket és így méginkább fokozódik a lakáshiány.
A Vonovia évi 4-4,2% emelését nem érinti mert kb 4,3%-ra jön ki a korlát.
Persze Mietpreisbremse nélkül a cég árfolyama valószínűleg rögtön 40€ fölé ugrana.
Az AfD anno elítélte a Mietpreisbremsét de kérdés, hogy hatalomrakerüléskor ezt eltörölnék-e.
Jelenleg 2029-ig van meghosszabbítva de rengeteg kárt okoz a német gazdaságnak.
TheSnake2020 csütörtök, 17:57
No van egy belső nap, illetve a dividend gap kb az esés fibo 50, akit érdekel a technika is.Vonovia természetesen. 
oldrider csütörtök, 16:28
Előzmény: #14046  TheSnake2020
Köszi! Való igaz! Eddig fogalmam sem volt róla, hogy törvény szabályozza mennyiért adhatják ki a lakásokat Németországban. 
TheSnake2020 csütörtök, 16:22
Előzmény: #14045  oldrider
Nézz utána.  Az egész berlakas szektor elég összetett.  Nem ilyen egyszerű.  Ez benne pont az egyik rizikó,  mint ahogy te is most már tudod. 
oldrider csütörtök, 15:58
Előzmény: #14044  TheSnake2020
Nem adhatják ki piaci áron a lakásaikat? Megmondja az állam, hogy mennyiért adhatják ki? Másoknak is megmondja vagy a Vonoviára külön törvények vonatkoznak? Akkor mi értelme van a hitelből való bővülésnek? Hitel magas kamatra, aztán kiadni olcsóbban, mint mások, ez furcsa stratégia.
TheSnake2020 csütörtök, 14:16
Előzmény: #14043  oldrider
Törvény szabályozza.  Nem mindet.  
oldrider csütörtök, 14:13
Előzmény: #14042  todi
Hát eléggé hülyék akkor, ha az átlag 12-14, ők meg 8,5-ért adják ki a lakásaikat! Tehát meg is van az egyik ok amiért a nagyok szabadulnak a részvényeiktől!
todi csütörtök, 12:10
Előzmény: #14040  matatakakiba
Németeknél a lakáshiány a frekventált nagyvárosok körzetében van. A Vonoviának éppen ez a fő erőssége. Ha kint élsz akkor ellenőrizheted.
A Vonovia bérleti díja átlagosan 8,5€.
A német átlag 12-14€.
Ezen az árszinten bőven van rá kereslet.
A chinatown effektussal nem értem mit akarsz mondani? Hogy nem kell a bérlakás 8,5€ áron pl Berlinben?
5000 csütörtök, 12:09
Előzmény: #14040  matatakakiba
Szerintem meg a kereslet csak nőni fog a városokban, főleg például Berlinben.
Urbanizáció, jobb megélhetések stb.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek