Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz szerda, 22:03
Előzmény: #13179  todi
Úgy gondolom, a németeknél különösen nagy lesz az energiaínség és a kereslet az energetikai infrastruktúra fejlesztésére. 
Igen, valszeg be van már árazva minden, amire mai ésszel számítani lehet. Én viszont akkora energiaválságot vizionálok, amire mai ésszel senki nem tud ma számítani. Lesz ott még sokminden beleárazva szerintem.
Amúgy az általad vitatott mondatomat inkább irodalmi túlzásként írtam így le, nem gondoltam, hogy bárki tényleg szó szerint fogja venni.
todi szerda, 21:49
Előzmény: #13177  Borisz
“Siemens Energy: Szerintem bármikor bármilyen árfolyamon is vétel.”
Ez most komoly? Egy cég sincs ami bármi áron jó vétel.
Amit írsz energiafejlesztések stb ezek szerinted nincsenek már beárazva? RHM pont ezzel küzd szerintem. Beáraztak már mindent amit lehetett.
5000 szerda, 21:42
Előzmény: #13162  buythedip
Szerencsére ennek vége
Borisz szerda, 21:22
Előzmény: #13171  Seri
Nem bírom ki, hogy ne írjak pár mondatot a posztodhoz komment gyanánt.
1) Válságállóság: én aranyra és ezüstre mindenképpen szeretnék támaszkodni, ezen kívül pedig jelenleg arra hajlok, hogy meg kéne jelennem egyes amerikai részvényekben. 
Európai részvénypiac gyenge, válságban nem is fog szerintem erősödni, csak tovább gyengülni. 
EUR-ért XETRÁN a túlméretezett RHM pozíciómon kívül szinte csak ETF-eket tartok. 
Amerikai piacon elgondolásom szerint energia-infrastruktúra, bányászat, védelem terén néznék körül egyedi részvényekbe
n. 
BÉT jelenleg egy választási száguldásból tolat picit visszafelé, én nem látom, hogy válságálló lenne, ez még majd elválik. 
Én Veled ellentétben pont ma a Telekom pozim több mint felét eladtam. Én érzésem szerint eléggé túl lett húzva az árfolyam az utóbbi egy hónapban, szerintem szelvényvágás után esni kéne neki, és még az srv meg az msci se fogja nagyon tovább rakétázni. Nyári uborkaszezonban remélem visszavenni.
Richterben most kezdek pozit építgetni, eléggé későn, hát nem vagyok egy korán érő típus sajnos.
OTP-ben látok fantáziát, de csak akkor bővítek, ha méltóztatik leesni egy alacsonyabb szintig.
2) All in: Ne sajnáld, hogy nem tetted bele az összes pénzed se MTelekomba, se OTP-be. Ha beletetted volna, és bezuhan, akkor lenne igazán mit sajnálni. A nagy poziméret nagy veszély. Legjobb példa erre a hibára én vagyok a RHM óriáskitettséggel. 
3) Siemens Energy: Szerintem bármikor bármilyen árfolyamon is vétel. Energetikai hálózatok szabályozása és optimalizálása, ilyesmik, ez az energiaszegény Európában szerintem nagy betűkkel lesz írva mostanában. Én annak idején 80-100 EUR között már húztam a számat, hogy hát ez már szörnyen túl van húzva, a vonat el ment, nem szabad már beszállni. Ahhoz képest ma már 175-180 körül jár. Lehet hogy kéne vennem.
4) Graphisoft Park: Nagy és pénzes bérlői vannak, pl. SAP, Microsoft, ezek ki fogják fizetni a bérleti díjat, bármennyi lesz is. 
A déli lakóterületfejlesztésről nem tudok semmit, de úgy emlékszem, mintha talán a Lázár ott vett volna a nyolcéves gyerekének lakást annak idején. Mindenesetre értelmezésem szerint a fejlesztés értékesítése vélhetően egyszeri bevétel volt, tehát én inkább az irodaházak bérlési kihasználtságát, fluktuációját, ilyesmiket nézegetnék meg, valamint az északi gázgyári terület talajszennyezettségének helyzetét és megoldási esélyét. 
5) EUR pakkok eladása: Én Veled ellentétben nem csökkentem a kitettségemet EUR eszközökben, és ennek pedig két oka van. Az RHM-et ki kell ülnöm, ez önmagában nagy tétel. Ezen kívül sok ETF-em van XETRÁ-ról. Cash inkább csak annyi van szabadon hagyva, hogy aranyba ezüstbe egy beszállót késlekedés nélkül lehetővé tegyen, de nem túl nagy összegben.
6) Forint gyengülés: Ez nem biztos, hogy bekövetkezik. Szerintem júniusban nem lesz országleminősítés. Viszont az uniós pénzek hazahozatala legalább kommunikációs szinten optimizmust fog gerjeszteni. MNB kamatok nem csökkennek egy darabig. Összességében én szeptemberig-októberig nem igazán hiszek jelentős forint gyengülésben.
Oszt majd hogy mi lesz a valóság, azt meg majd úgyis meglátjuk :-)
todi szerda, 20:53
Előzmény: #13175  buythedip
Az éves jelentésben egyértelműen nem kesz kérhető idén (akkor lehetne kérni ha a közgyűléskor a részvényárfolyam max 10%-kal lenne alacsonyabb a NAV-nál ami ugye 46€ felett van).
Idén akkor lehet több a részvényszám ha a Deutsche Wohnen részvényekből még át akarnak váltani Vonovia részvényre. A június vége óta megjelent plussz részvények is ebből adódtak.
buythedip szerda, 20:47
Előzmény: #13173  todi
Akkor nem lesz júniusban új részvény kibocsátás, vagy egész évben nem lesz?
todi szerda, 20:44
Előzmény: #13161  5000
Azért nem vesz még részvényeket mert az LTV-t még csökkenteni kell. 40% körül már biztonságosan megteheti.
todi szerda, 20:42
Előzmény: #13162  buythedip
Részvényben idén nem lesz kérhető az osztalék ( a shortosok nagy bánatára).
Seri szerda, 20:35
Előzmény: #13170  zsoltee77
Jézusom, nagyon sajnálom. 😟 Hogy a manóba "vagy még mindig itt"? Mármint nem rossz értelemben kérdezem. De azok után.....brutál mekkora kitartás van benned, bennetek oldriderrel együtt
Seri szerda, 20:32
Előzmény: #13159  buythedip
Én olyan részvényeket nézek most amik válság állóbbak, mivel nem tudni mi lesz az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.
 MTelekom pakkomat bővítettem. Ez legalább nagyon jó ötlet volt. Figyeltem a mozgását a Hormuzi szoros és minden más miatt és azt állapítottam meg, hogy nagyon stabil, továbbá az osztalék is jó. Ha hihetek az információknak amiket eddig magamba gyűjtöttem, a közmű cégek a legellenállóbbak válság esetén. Eddig bejött. Természetesen tudom, hogy ha baj lesz, akkor minden szakad... azt sajnálom, hogy nem tettem bele (vagy OTP-be) az összes pénzem, helyette eurót váltottam év elején 😅
 Amiket figyelek:
- Deutsche Bank - ebbe ugyebár már belevásároltam, azt gondoltam, hogy fordul és longra áll, de nem így lett emiatt bukó. Az még nem is zavarna, hogy nem sikerült eltalálnom az alját, de az már igen, hogy a mai jó jelentésre borzasztó volt a reakció. Hát kiszállni már nem igen fogok, csak ha nagyon muszáj, de a mai nap után bővíteni sem fogok 😅
- Novo Nordisk - Mivel világszintű vezető pozíciót tölt be a diabétesz- és elhízás-gyógyszerek piacán, magas netto nyereséghányad és erős fundamentumok (cash flow) jellemzi, így azt gondolom, hogy ha jó szinten lesz, érdemesnek látom beszállni.
- Siemens Energy és Schneider Electric - Németország nagyszabású klíma- és energiapolitikája miatt. Mindkettő volt, de a Siemens Energyt eladtam az utóbbi három nap esése miatt (későn szálltam be és nem akartam, hogy a befektetett tőkém égjen). A Schneider Electric még meg van, de már az is szinte 0 haszonnal. Őket hosszútávra terveztem, de úgy érzem egyelőre jobb, ha kipattanok a Schneiderből is.
- iShares Global Aerospace ETF és a HANetf : az  USA–Irán háború és a NATO fegyverkezés miatt, de lehet hogy jobb lenne itt egyedi részvényeket nézni, amiket nézek is (Rheinmetall, Renk, CSG) , de összességében ütik a hadiipart is, így tartok tőlük. A CSG ráadásul IPO-s
- GSPARK - még nem néztem utána, de tán ma jelent meg a hír, hogy 1,85 euró osztalékot fizet. Ez magyar, de mivel nekem euróm van ami befektetésre vár, így ezzel is szemezgetek az osztalék miatt. (ngatlanos sztori)
Azonban arra is gondoltam már, hogy a jelen geopolitikai helyeztek miatt eladok minden eurós pakkomat, kivéve a DBK-t és a CEBS ETF-et a bukó miatt és várakozó állásba teszem magam, míg nem gyengül a forint és vissza nem tudom válltani minél kisebb bukóval az eurómat. Ha jön a baj és esik minden, akkor visszaszállok az OTP-be, mint akkoriban 2024-ben. Életem legrosszabb döntése volt eladni tavaly novemberben, azóta is iszom kőkeményen a levét. Az MTelekom és az OTP fórum nagyon aktív, ami nekem kifejezetten nagy segítség. 
Zoltanovitsch meg van győződve arról, hogy ő a leggyengébb a befektetések terén, de én überelem őt is 😅, ezért van bennem erősen az hogy go vissza a BÉT-re (akkor minden fantasztikus volt nekem, éreztem a ritmust 😊)
A cudar mindenit, de hosszúra sikerül 🤣 bocsi mindenkitől
zsoltee77
zsoltee77 szerda, 19:18
Előzmény: #13164  Seri
Nem olyan vészes az 5m bukó, ráadásul nem vesztett ügy. Én buktam már több részvényen 10m-t is darabonként úgy, hogy az már sose jön vissza. :/ :D
buythedip szerda, 18:04
P911
  • Germany sports car maker's Q1 revenue fell 5.2% yr/yr, missing analyst expectations
  • Q1 operating profit dropped 21.9% yr/yr as deliveries declined
Outlook
  • Porsche AG confirms 2026 sales revenue forecast of €35 bln to €36 bln
  • Company expects 2026 operating return on sales of 5.5% to 7.5%
  • Company sees 2026 Automotive BEV share between 24% and 26%
Result Drivers
  • DELIVERIES DROP - Co said a 14.7% yr/yr decline in vehicle deliveries was a key factor in lower revenue and profit
  • DISCIPLINED PRICING AND PRODUCT MIX - Co said disciplined pricing and a strong product mix helped limit revenue decline compared to the drop in deliveries
  • COST AND CASHFLOW DISCIPLINE - Co said improved net cashflow was due to higher operating cash inflow, disciplined working capital management, and reduced investment outflows
Company press release:Key Details
MetricBeat/MissActualConsensus Estimate
Q1 RevenueMissEUR 8.40 blnEUR 8.75 bln (4 Analysts)
Q1 Operating ProfitEUR 595 mln
Analyst Coverage
  • The current average analyst rating on the shares is "hold" and the breakdown of recommendations is 5 "strong buy" or "buy", 11 "hold" and 8 "sell" or "strong sell"
  • The average consensus recommendation for the auto & truck manufacturers peer group is "buy."
  • Wall Street's median 12-month price target for Dr Ing hc F Porsche AG is €41.00, about 0.4% above its April 28 closing price of €40.82
  • The stock recently traded at 21 times the next 12-month earnings vs. a P/E of 20 three months ago
oldrider szerda, 17:08
Előzmény: #13164  Seri
Igen, sajnos jól.
TheSnake2020 szerda, 17:05
Előzmény: #13165  Seri
Én kb 6 hónapja veszem és tradelem.  Mint korábban is írtam az a célom,  hogy 5-6 hónapos osztrák bérleti díj portfóliót felepitsek kb. 5-6k Euro értékben.  Nem kapkodok,  a VNA chartja szörnyű,  de a funda erős szerintem is. 500 darabbal kezdtem,  a tradek egy része részvényben és most jön az osztalék.  Az 500 darabra kb. 20% lesz a hozamom erre az évre az osztalékkal együtt.  Ha ez a hónapos gyertya fehér,  akkor holnap zarasban lehet , hogy veszek még pár száz darabot,  mert lehet, hogy megvolt az alja. Mondjuk mehetünk le még 20 alá továbbra is, de a politikai kockázat szerintem nagyobb , mint a gazdasági.  Nemsokára jelent, egy jó jelentés esetén biztos betolti a 24,5 körül hagyott rést. Az alsó res ma betoltve,  ha jól láttam.  Kell holnap egy fehér gyertya.  Napos.  
Seri szerda, 16:50
Előzmény: #13159  buythedip
Amint gép előtt leszek válaszolok, a busz eléggé pattog össze vissza, kezd hanyingetem lenni 😅 
Seri szerda, 16:49
Előzmény: #13155  TheSnake2020
Az osztalék olyan sok lenne, hogy megéri bukóban ülni benne?
Bocsánatot ha hülyeséget kérdezek, de nem értem a vonovia gondolatmeneteteket és mindig pislogok amikor csupa szépet írtok róla miközben az árfolyama nem akar meginduln8
Seri szerda, 16:45
Előzmény: #13153  oldrider
Most jól értem a vonovián eddig 5 millió bukód van?😱 
Seri szerda, 16:44
Előzmény: #13157  xy2003
Reggel betettem még egy adagot vételre, aztán pikk pakk vettem jócskán a záró ár alatt. Na mondom, valami k...ra nem stimmel. 
Olvastam Aldo reggeli hozzászólását, hogy mennyivel lentebb nyit, gyorsan el is adtam kicsivel magasabb áron 😅 maradt az eredeti pakk, ahogy elnézem hosszú távra 😅
Ilyet nem ba....szott Európa, ami ezzel a bankkal történik egy jó jelentés után 
buythedip szerda, 16:08
Előzmény: #13161  5000
A részvényeket kibocsátja, mert abban kérik sokan az osztalékot. Folyamatosan nő a share count.
5000 szerda, 15:25
Előzmény: #13154  todi
Számomra továbbra sem logikus, hogy a bejövő pénzből miért nem részvényeket vesz a cég, hiszen azzal pont ingatlanokat venne fél áron.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek