Nekem is van. Adott már jó tanácsokat, amikre nem is gondoltam volna, de olyat is, amiben -30% vagy még rosszabb az “eredményem”. Sok olyan cikk van, ami nagy jövőbeli emelkedéseket ígér a címben, aztán a grafikonból kiderül, hogy most már éppen nyereséget kellene realizálni, mert már túl vagyunk a nagy emelkedésen. Az ezt olvasó félig tájékozott befektető, aki ilyenkor túl későn vásárol, éppenhogy segít a nagy halaknak a kaszálásban, mert gondolom, az igazi nagy halak nem ilyen olcsón kapják a tanácsokat. Szóval az óvatosság sosem árt.
Nordex "Q2 jelentésig (07.28) 20 fölé várom." Teljesítve. :) A múlt heti emelkedés óta inkább csak csökkent és oldalazott, de már 19 alá is alig nézett be. Látszott, hogy van benne erő. Tegnap 5% emelkedéssel 20,14-en zárt.
Igen, ez is biztos benne van a pakliban, de van ilyen területen dolgozó közeli családtagom és barátom is, akiktől szoktam is információkat kapni, viszont az is kiderült az évek során, hogy az ő információik se olyan kiemelkedően jó minőségűek. Igazából az egyetlen valóban biztos befektetési tipp, amiben érdemes rájuk támaszkodnom, hogy annak a banknak a papírjaiba érdemes-e befektetnem, ahol dolgoznak…
“Ugyanez van a privátbanki szolgáltatással is.” Én azóta hagyok figyelmen kívül minden ilyen típusú befektetési tippet, mióta az egyik barátomra IPO-nál rámelegítették a Waberer’s-et 5100-ért (Erste). Ugyan én a fő számlámmal a K&H-nál vagyok, de amikor felhív az ügyintézőm, akkor - udvariasan, de - mielőbb el szoktam köszönni tőle, mert a figyelem éppen jólesik :), viszont a befektetési tippjeik elég közhelyesek és sablonosak.
Nagyon igaz! És az is, hogy sokan kapnak részvényt munkájuk elismeréseként, prémium fejében. MOL, OTP, Richter stb. és számtalan külföldi cég dolgozói jelentős mennyiségeket kapnak, nem a tőzsdén veszik. Ők nem fizetnek ezért. Nem a sokévi megtajarításukat teszik kockára.
Nekem van vállalati részvényem. +800% öt év alatt.Sajnos korlátozott a mennyiség. Az etedeti vállalati részvény a tőzsdén szóta +kb. 20,%. Vannak érdekes jelenségek a tőzsdén.
"Azt amúgy nem értem, miért nem tudják hozni az alapkezelők ezt a szintet..." --- Mert sokkal nagyobb összeget mozgatnak meg és muszáj jobban diverzifikálniuk a portfóliót.
Eurós részvények vitasarok