S92: Impairment losses on inventories and provisions for restructuring have caused the inverter manufacturer SMA Solar to incur a loss in the millions. The consolidated result fell to just under minus 118 million euros, as the company announced on Thursday when presenting its annual report in Niestetal, Hesse. SMA emphasized that this was a one-off burden. In 2023, the company had still made a profit of around €226 million. SMA had already published figures on day-to-day business at the beginning of March, as well as its expectations for 2025. These have now been confirmed.
A külkerereskedelmi mérleg "másik oldalát" is számold, egy csomó pénz folyik be az USA-ba.l (pl. szolgáltatások, internet, USD használat, kártyás cégek stb.).
Egyelőre 25 százalék az osztalékadó? Nem több ? Én valahol azt olvastam, hogy még egyházi hozzájárulási adót (8-9 százalék) is kell fizetni! Vagy mindennel együtt van a 25 százalék??? Az sem kevés, de legalább nem közel, 35 százalék..
A két osztrák biztosító félelmetes. 23 és 7 Euros átlaggal már nagyon rá kell ülnöm a kezemre. Az OMV-nél viszont a 50-55 Euro simán benn lehet. Ott türelmesen várok.
A német SPD a koalíciós tárgyalások során rengeteg adóemelést akar érvényesíteni. Ami ebből minket érint az az osztalék és tőke nyereségadó felemelése 25-ről 30%-ra.
szerintem - ahogy korabban irtam mar - ez meg nem az osztalek rally az OMV-nel. Rengeteg pozitiv sztori hajtja az arfolyamot, es csak emlekeztetoul: €56-ra emeltek a celarfolyamot nemreg, tartasrol vetelre minositessel. Ez meg mindig kozel 20% emelkedesi potencial, plusz a €4.75 oszti, ami szerintem majd majusban fog csak beepulni az arfolyamba. En minimum €52-54-ra varom osztivagasig az OMV-t, de akar ennel tobb is benne lehet.
A biztosítók értékelésében nem vagyok otthon ezért én távol tartom magam tőlük. Annak idején ezért nem szálltam be a Munich-re-be sem. Pedig kellett volna.
Az elmúlt 2-3 hónapban osztrák biztosítók (vig, uniqa) részvényeit vettem, szépen mennek/mentek, szerintem szelvényvágásig emelkednek (vagy nem). A jelentések, középtávú stratégiák megismerhetők.
Eurós részvények vitasarok