Csak nehogy a végén az legyen, hogy az usa viszi a pénzt az eunak meg marad az adósság. Nem vagyok otthon a témában de a múltkor egy német fórumban már arról is beszéltek, hogy a lengyelek esetleg dél-kóreai tankokat vesznek.
Egyetértek. Az LNG-vel és a fegyverekkel ki tudnák egyenlíteni a külkereskedelmi mérleget, akkor viszont mehetne az export is Amerikába. Amennyiben Trump tényleg tárgyalási taktikaként használja a vámokat. Szerintem látható eredményt pl. az amerikai autóipar feltámasztására nem fog tudni felmutatni a következő elnökválasztásokig sem, nemhogy a félidős választásokig.
Megint jelen! 17,5%-nál tartok, nagyon szépen megy szinte minden nap. Már többet teljesített, mint terveztem. Nem tudom mit várhatunk tőle osztiig, először van OMV-m.
Egész biztos, hogy amerika zsarolni fogja a Nato tagállamokat, hogy továbbra is amerikai fegyvereket vegyenek. De szerintem egy egészséges arányt el lehet majd érni. Harckocsik tekintetében mintha azt olvastam volna, hogy az amerikai abramsok rosszul teljesítettek ukrajnában, tehát indokolt lehet például német harckocsikat venni. Izraeli merkava is jó lehet, de szerintem fontos lenne a saját gyártás. Németeknek jó harcjárműveik is vannak, Marder, Lynx. Franciáknak jó önjáró tarackjaik. Szóval van itt minden, ha amerika nem akarja európát védelmezni, akkor inkább a saját iparuk termékeivel fogják megoldani. Egyébként harckocsiból, harcjárműből, meg kézifegyverekből nagy mennyiségre lesz szükség (régimódi "vas" eszközök). Meg drónok, elektronikák.
abszolút igaz: ezt mondom német barátaimnak is. Már akik így figyelik a piacot: bankárok biztosítosok. Az amerikai drónosokban én is látok fantáziát. Sőt, Trump defense megszorítása sem hiszem hogy az lesz amit a piac áraz. Én erős májusra számítok etéren.
Én az ilyen pszichológiai szintek letörését szeretem megvárni már ilyenkor, és megnézni, ott mi történik. És nagyon ritkán adok hozzá vesztes pozíciókhoz.
Ez igaz. Viszont a 40 meg a 22 között elég nagy a különbség. A 40-et sem Te találtad ki meg a 22-t sem. Beírtad mindkettőt. Köszönjük! Nekem, aki 26,.. vett az lenne jobb, ha felfelé menne. Saját elhatározásból vettem, értelmetlen ennek hangsúlyozása bárki részéről, hisz ez egyértelmű. Tőlem írhatnak be mások is más részvényekről véleményt, nem értem miért kifogásolják, hogy a Vonoviáról több szó esett.
Úgy érzem, hogy sokszor elbeszélünk egymás mellett. Az írásomban nem a 22,4€ volt a lényeg hanem arra akartam rávilágítani, hogy egy korrekciós esés nem a világ vége.
Én csupán a tényeket írtam le. Naponta többször linkelt be jó híreket, magas célátakat. Aztán ma előállt a 22,4-es technikai elemzéssel, miután 24-re esett a Vonovia. Én nem mondtam, hogy ez miatta történt és azt sem, hogy Ő ugratott be a vételre. Visszanézhető ki, mikor, mit írt. Nem kell ezért Todit isteníteni és engem sem kell sajnálni. Aki nem vett Vonoviát annak meg főleg nem kell ebbe beleszólnia!
Én a DBK-ban nem látom a sztorit, így első blikkre. 50%-ot ment hat hónap alatt, year-on-year net income -56%, net profit margin -55%, 17-es PE... nekem ez már hype territory.
Fiúk Ezt a csoportot miért nem nevezitek át Vonovia csoporttá? Visszamentem 10 oldalt és csak a Vonovia :)) Pedig én meg azt mondom DBK. DBK CBK oda-vissza váltás is jó lehet, mert mindig paritásba kerülnek.
Szerintem nagyon gáz dolog, a todit kárhoztatni, hogy nem indult meg felfelé a Vonovia. Egyrészt a tőzsde nem úgy működik, hogy beszállok egy részvénybe, és akkor aznap megindul felfelé és majd kiszállok, ha gazdag vagyok. A tőzsde fluktuál, néha naponta több százalékot is. Kifejezetten rossz gyakorlat, ha az itt kapott tippeket, meglátásokat valaki megpróbálja számon kérni azon, aki teljesen önzetlenül osztotta meg a befketett munkája eredményét. Nagyon hasznos tud lenni, ha valaki beletett munkát abba, hogy egy cég értékeltségét megvizsgálja, és ezt megosztja másokkal. Innentől mindenkinek a saját felelőssége, hogy megtegye a saját kutatását, megkeresse a saját beszállóját, és kiszállóját. Ha ilyen számonkérő lesz itt a hangulat, akkor mindenki százszor meg fogja gondolni, hogy bármilyen gondolatát megossza másokkal.
Eurós részvények vitasarok