Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi szerda, 18:34
Előzmény: #5957  Borisz
Csak nehogy a végén az legyen, hogy az usa viszi a pénzt az eunak meg marad az adósság.
Nem vagyok otthon a témában de a múltkor egy német fórumban már arról is beszéltek, hogy a lengyelek esetleg dél-kóreai tankokat vesznek.
buythedip szerda, 18:31
Előzmény: #5957  Borisz
Egyetértek. Az LNG-vel és a fegyverekkel ki tudnák egyenlíteni a külkereskedelmi mérleget, akkor viszont mehetne az export is Amerikába. Amennyiben Trump tényleg tárgyalási taktikaként használja a vámokat.
Szerintem látható eredményt pl. az amerikai autóipar feltámasztására nem fog tudni felmutatni a következő elnökválasztásokig sem, nemhogy a félidős választásokig.
Valiz
Valiz szerda, 18:28
Előzmény: #5956  buythedip
Megint jelen! 17,5%-nál tartok, nagyon szépen megy szinte minden nap. Már többet teljesített, mint terveztem. Nem tudom mit várhatunk tőle osztiig, először van OMV-m.
Borisz szerda, 18:25
Előzmény: #5953  todi
Egész biztos, hogy amerika zsarolni fogja a Nato tagállamokat, hogy továbbra is amerikai fegyvereket vegyenek. De szerintem egy egészséges arányt el lehet majd érni. Harckocsik tekintetében mintha azt olvastam volna, hogy az amerikai abramsok rosszul teljesítettek ukrajnában, tehát indokolt lehet például német harckocsikat venni. Izraeli merkava is jó lehet, de szerintem fontos lenne a saját gyártás. Németeknek jó harcjárműveik is vannak, Marder, Lynx. Franciáknak jó önjáró tarackjaik. Szóval van itt minden, ha amerika nem akarja európát védelmezni, akkor inkább a saját iparuk termékeivel fogják megoldani. Egyébként harckocsiból, harcjárműből, meg kézifegyverekből nagy mennyiségre lesz szükség (régimódi "vas" eszközök). Meg drónok, elektronikák.
buythedip szerda, 18:15
Az OMV teljesít jól ma, gratulálok azoknak, akik vettek.
buythedip szerda, 18:05
Trump azonnal autó vámjaira a P911 letörte az 50-et, 42-45 a következő állomás.
A többi autós jobban bírja.
Szabolcsi57 szerda, 17:48
Előzmény: #5953  todi
abszolút igaz: ezt mondom német barátaimnak is. Már akik így figyelik a piacot: bankárok biztosítosok. Az amerikai drónosokban én is látok fantáziát. Sőt, Trump defense megszorítása sem hiszem hogy az lesz amit a piac áraz. Én erős májusra számítok etéren.
todi szerda, 17:43
Előzmény: #5952  Szabolcsi57
Az eu fegyverkezésből nem biztos, hogy az usa védelmi cégeit mellőzni lehet.https://www.cnbc.com/2025/03/26/european-defense-spending-where-will-the-money-go.html
Szabolcsi57 szerda, 17:27
Előzmény: #5943  ludmilla8
német brókerem is említette is kint, én sem értem, ugy látom eső trendben van. Én az új Rheinmetall-t, SAAb-ot keresem :) (ki nem).
buythedip szerda, 17:24
Előzmény: #5949  banderasz77
Én az ilyen pszichológiai szintek letörését szeretem megvárni már ilyenkor, és megnézni, ott mi történik.
És nagyon ritkán adok hozzá vesztes pozíciókhoz.
oldrider szerda, 16:46
Előzmény: #5948  todi
Ez igaz. Viszont a 40 meg a 22 között elég nagy a különbség. A 40-et sem Te találtad ki meg a 22-t sem. Beírtad mindkettőt. Köszönjük! Nekem, aki 26,.. vett az lenne jobb, ha felfelé menne. Saját elhatározásból vettem, értelmetlen ennek hangsúlyozása bárki részéről, hisz ez egyértelmű. Tőlem írhatnak be mások is más részvényekről véleményt, nem értem miért kifogásolják, hogy a Vonoviáról több szó esett.

banderasz77 szerda, 16:30
Ma behigítom a Douglast szerintem 10.3-10.4 körül szerintetek? 1/2 3 óta oldalazgat.
todi szerda, 16:13
Előzmény: #5946  oldrider
Úgy érzem, hogy sokszor elbeszélünk egymás mellett.  Az írásomban nem a 22,4€ volt a lényeg hanem arra akartam rávilágítani, hogy egy korrekciós esés nem a világ vége. 
todi szerda, 16:04
Azért nincsenek más részvények mert nem írsz ide róluk. Szívesen meghallgatom az érveidet bármilyen euros céggel kapcsolatban.
oldrider szerda, 15:52
Előzmény: #5939  simonzoli13
Én  csupán a tényeket írtam le. Naponta többször linkelt be jó híreket, magas célátakat. Aztán ma előállt a 22,4-es technikai elemzéssel, miután 24-re esett a Vonovia. Én nem mondtam, hogy ez miatta történt és azt sem, hogy Ő ugratott be a vételre. Visszanézhető ki, mikor, mit írt. Nem kell ezért Todit isteníteni és  engem sem kell  sajnálni. Aki nem vett Vonoviát annak meg főleg nem kell ebbe beleszólnia!
SeDo szerda, 15:49
Én a DBK-ban nem látom a sztorit, így első blikkre. 50%-ot ment hat hónap alatt, year-on-year net income -56%, net profit margin -55%, 17-es PE... nekem ez már hype territory.
Goldstein17 szerda, 15:38
Előzmény: #5942  SeDo
Teljesen egyetértek és én is köszönöm, hogy felhívtátok erre a cégre a figyelmem. Pont valami ilyesmit kerestem.
ludmilla8 szerda, 15:37
Előzmény: #5932  todi
Fiúk Ezt a csoportot miért nem nevezitek át Vonovia csoporttá? Visszamentem 10 oldalt és csak a Vonovia  :)) Pedig én meg azt mondom DBK.  DBK CBK oda-vissza váltás is jó lehet, mert mindig paritásba kerülnek.
SeDo szerda, 15:28
Szerintem nagyon gáz dolog, a todit kárhoztatni, hogy nem indult meg felfelé a Vonovia. Egyrészt a tőzsde nem úgy működik, hogy beszállok egy részvénybe, és akkor aznap megindul felfelé és majd kiszállok, ha gazdag vagyok. A tőzsde fluktuál, néha naponta több százalékot is. Kifejezetten rossz gyakorlat, ha az itt kapott tippeket, meglátásokat valaki megpróbálja számon kérni azon, aki teljesen önzetlenül osztotta meg a befketett munkája eredményét. Nagyon hasznos tud lenni, ha valaki beletett munkát abba, hogy egy cég értékeltségét megvizsgálja, és ezt megosztja másokkal. Innentől mindenkinek a saját felelőssége, hogy megtegye a saját kutatását, megkeresse a saját beszállóját, és kiszállóját. Ha ilyen számonkérő lesz itt a hangulat, akkor mindenki százszor meg fogja gondolni, hogy bármilyen gondolatát megossza másokkal.
TheSnake2020 szerda, 15:11
Napos átfogó szép lenne VNA. Nálam semmi pánik....szerintem is jó lesz . Sőt mint írtam a hetes rés betoltese kifejezetten Bull már.  Honaposan. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek