Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
banderasz77 szerda, 15:09
Előzmény: #5938  Goldstein17
Nálam az 25.16-os beszerzés, ott annyira nem aggódom. Viszont a duglast higítanom kell, az 11.46-os. Kérdés mikor.
simonzoli13 szerda, 15:05
Előzmény: #5925  oldrider
Igazad van teljesen, ezzel együtt a felelősség a miénk a döntésünkért . Annak azért kegyetlen örülök, hogy nem vettem bele a Douglasba, kb. 20 körül, a topikban olvasgatva írtak róla, csak azért nem vettem, mivel nem volt szabad pénzem.....Előtte nem is tudtam, hogy létezik, ahogy a Vonoviát sem ismertem. Ez van, enyém a felelősség, de tény, hogy gyarló az ember, azonnal mást hibáztat és menekül a felelősség elöl. 
Goldstein17 szerda, 14:57
Előzmény: #5928  todi
24.43-on megdupláztam a csomagom.
Tibi0002 szerda, 14:56
Továbbra is azt javaslom mindenkinek, hogy (1) inkább hosszútávon gondolkodjatok, mintsem abban, hogy 1-2 óra alatt hogyan és miért mozog úgy a részvény, ahogy mozog;
rövidtávra ott van az államkötvény.
(2) és a saját elemzésetek legyen az elsődleges, ne másoké.
buythedip szerda, 14:51
Előzmény: #5931  todi
Én épp egy növekedési részvényekről szóló könyvet olvasok (Mark Mervini: Trade like a stock market wizard), pont amiatt, mert én sem kedvelem a growth kategóriát.
Nemhogy növekedést vár el revenue/earning vonatkozásban, hanem növekedő növekedést.
Mire ez megvan, a chart már az égben jár, és elég ha a növekedés lassul ahhoz hogy ledőljön.
De az is lehet hogy ha az ember ért ahhoz, amiről a cég szól, reálisan fel tudja becsülni a várható növekedést.
Én nem értek semmihez.
banderasz77 szerda, 14:45
Előzmény: #5934  Valiz
Nem még. Kijött ez a csoda semlegesre minősítő hír 2-3 órája, erre gyorsul az esés.
Valiz
Valiz szerda, 14:41
Előzmény: #5921  banderasz77
Megvetted már? Remélem még nem,  már 10,36-ot is látok.
oldrider szerda, 14:16
Előzmény: #5926  Dave110
A matáv is!
todi szerda, 14:04
Előzmény: #5930  Dave110
Rejtett kiugrási lehetőség van a Vonoviában: Klímacélok, energiakorszerűsítés, építés stb. Rolf Buch az elemzői konferencién múlt héten utalt rá, hogy egy 35mrd euros csomagról már tudnak csak még a részletek nem világosak. Azt is elmondta, hogy ilyen méretű munkákra nem sok cég képes már Németországban és a Vonovia az egyik a kevesek közül.
Ha egy ilyen munka beszalad és az ingatlan árak is emelkedésnek indulnak akkor lehet még itt is pozitív meglepetés.
Persze ez az esetleges plussz. Az alapvetés az amit korábban leírtam.
todi szerda, 13:58
Előzmény: #5930  Dave110
Hát nem egy Rheinmetall sem egy Nvidia.
Bár nekem soha nem volt növekedési részvényem. Bár értem őket és sokszor a magas értékeltséget is igazolva látom a számok alapjá de valahogy nem az én lelki világom. Lehet, hogy öreg vagyok hozzá.
A tőkekivonás át pl Rheinba az én fejemben is megfordult már és persze az is frusztráló ,hogy miközben "minden" megy ez esik. Józan ésszel viszont felfogom, hogy mi miért van és elfogadom.
Nyugodtabb vagyok benne mint a legtöbb német cégben lennék. Biztos árbevétel és nyomott ingatlan árak. Innen nem igazán látom okát a további ingatlanár esésnek. Az, hogy a német statisztikai hivatal is így látja, az meg mégjobban megnyugtat.
Dave110 szerda, 13:39
Előzmény: #5929  todi
Poén volt oda olyan szép csatornát lehetne berajzolni. De én nem pánikoltam. Én 16 nak is örülnék, mert ott igazán jó biztos befektetés lenne, még rosszabb kamat mellett is. Furcsa hogy 25 alá levitték, én nem gondoltam volna. Minden más szarrá van hypolva, lehet fomo miatt innen is kivonták a tőkét, mivel a vonovia azért lassabban emelkedik, nincsenek benne nagy kiugrások.
todi szerda, 13:13
Előzmény: #5927  Dave110
Ezt a chart 8-ra mutat fejtsd már ki TA alapon, légyszíves!
todi szerda, 13:12
Mint írtam az ideális célzóna fibo 38,2-61,8%. a Célzóna tetejét ha megnézed januárban elérte ráadásul egy tökéletes 3 hullámos szerkezettel. Ezzel tulajdonképpen már véget is érhetett volna akár a korrekció.
Uténa kezdett egy emelkedést amibe én belevettem 29,3-nál, gondolva, hogy korrekció letudva.
Szóval nem az történt, hogy mást mondtam és csináltam. Ha megnézed talán én vagyok itt a legmagasabban benn és mégsem én pánikolok. Miért nem? Mert mint elmondtam bár nézem a grafikont de csak fundásan alulértékelt papírba szállok be. Márpedig a Vonovia értékeltsége nem változott nálam a pénzügyi jelentés után sem. Továbbra is 35-38 euro között látom a fair értékét. Függetlenül a GS vagy más elemzőtől.Én a saját számításaimnak hiszek abban pedig a számok nem változtak.
Nézzük objektívan nagyon leegyszerűsítve mit kapsz a pénzedért: évi 4-5% nettó euro osztalékot  és a legutóbbi számok alapján részvényenként 45,3 euro értékű tartozásmentes ingatlant No. frekventált helyein. Tehát majdnem féláron fektettél ingatlanba és munka nélkül (nem neked kell kiadni stb) hoz tisztán 4-5% hozamot. Attól , hogy esik a részvényár a mögöttes ingatlanérték már stabilizálódni sőt emelkedni kezdett (2022 eleje óta azelmúlt Q4 volt az első negyedév ahol emelkedett az EPRA NTA, a további ingatlanárakról pedig lásd a tegnap felrakott német statisztikai hivatali jelentést).
Dave110 szerda, 13:07
Előzmény: #5923  todi
Ha nem ismerném a céget, a teljes chart kb 8 ra mutat. :)
Dave110 szerda, 12:51
Miért nem vesztek otp t, az két éve sosem esik csak felfelé megy.
oldrider szerda, 12:45
Én hozzá nem értőként objektív leszek! Ha Te azt írod le itt naponta többször, hogy a Vonovia le fog menni 22,4-re, akkor eddig senki nem vett volna. Te eddig naponta többször a 30-40 eurós árazásról írtál! Természetesen mindenki aki vett, saját maga döntött, saját felelősségére! De nem tartom etikusnak, hogy most elkezdesz itt - pont Te - a 22,4 eurós ár természetességéről irkálni! Technika ide vagy oda!
banderasz77 szerda, 12:43
Ma ment eddig +0,26EUR--t.
todi szerda, 12:36
Nagyon érdekes , hogy pszichológiailag mennyire el tudunk szakadni az objektivitástól ha érintettek vagyunk mondjuk egy részvényben. Itt a fórumban de a német Vonovia fórumokban is egyfajta pánik hangulat kezd kialakulni vagy már ki is alakult. Ez az amit sokan belül éreznek.Viszont ha érzelemmentesen ránézünk a Vonovia chartra anélkül , hogy tudnánk melyik céget nézzük és nem ismerjük a fundát se akkor mit látunk a grafikonon? Itt most főleg azokhoz szólok akik értenek a TA -hoz.
https://invst.ly/19p-nn
Azt látjuk, hogy egy részvény emelkedett egy szépet majd szépen elkezdte az emelkedést korrekciózni egy csatornában majd a korrekció vége felé lefelé töri a csatornát  ahogy meg van írva a nagykönyvben.
A korrekció időben és méretben abszolút nem eltúlzott. Az ideális célzóna fibo 38,2-61,8%.
Ha nagyobb idősíkon ez az emelkedés az első hullám volt akkor fibo 61,8%-ig (22,4 euro) várnám optimálisan vissza. 
A grafikon alapján tehát teljesen rendben folyik az árfolyammozgás de nyugodtan javítson ki aki technikailag másképp látja.
banderasz77 szerda, 12:05
Előzmény: #5920  Valiz
Kb. én is itt állok, szerintem higítom ugyan azzal a volumennel.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek