Bingo! Azt megértem, hogy a jelentés alapján megváltoztatják a célárat. Azt is megértem ha beáll valami külső változás és messze még a jelentés. De amikor a kamatok kezdenek lenyugodni és 2 nap van a jelentésig hát…….., De hát ilyen ez a popszakma. Tuinál is sokszor átéltem ezt. Ez van.
„Many sell-side firms use price targets, but I think the practice (common on the sell-side) of having a price target 20% above today’s price and then constantly pushing it higher is rather a waste of energy.” The Smart Money Method 483405305
Fasza gyerekek az elemzők is! Mióta levitték az OMV célárát 40 euróra, azóta már 5 eurót emelkedett! Nagyon lehet hinni nekik, nagyon nagy szakemberek!
Nyilván más cégek, más iparág, más ország stb…. Számomra a lényeg azon van, hogy a növekedési ív tökéletes kivitelezésére (Rheinmetall) fogadok, vagy egy közepesen jó éves teljesítményre (Puma). A Novo Nordisk úgy jön a képbe, hogy nyilvánvalóan sok befeketető számára, a tökéletes növekedési ív kivitelezése eléggé elképzelhetőnek látszott ahhoz, hogy az árolyamot hype körüli szintekre tolja. Ez a szint, nyilvánvalóan, a Rheinmetall esetén is létezik, mivel egy 2030-ig tartó növekedést akar a piac ma beárazni. Nem mondom, hogy a mostani ár indokolatlan, de azt igen, hogy nagyon optimista. Én nagyobb esélyt látok a Puma közepesen jó 2025-ös teljesítményére, mint a Rheinmetall tökéletesen kivitelezett, 2030-ig tartó növekedési sztorijára. Mindazonáltal, szerintem már eléggé lerágtuk ezt a csontot.
Novot Rheinhoz hasonlítani azért nem ok mert Novonak vannak konkurensei a tengerentúlon. A fegyverkezési alapból EU cégek kaphatnak azaz komolyabban pár cég. Tehát itt a konkurencia lényegében nincs. Ráadásul az elkövetkező években gyakorlatilag a német állam garantálja neki a bevételt. Novonál ez sincs. Teljesen más a 2 cég helyzete. Almát a körtével.
OFF: természetesen utalással kifizet €-t a kincstár, bármilyen saját néven lévő, akár külföldi bankszámlára is (pl. Revolut). Készpénzbem viszont valóban nem lehet náluk €-t felvenni, csak befizetni.
Eurós részvények vitasarok