A vámokat az autósok esetében 2x-es, a Porsche esetében 10x-es szorzóval vedd figyelembe. 2023 Revenue: 11.97B USA 9.55B China 8.78B Europe 5.78B Rest of World 4.88B Germany (A Tradingview már kiléptette őket az EU-ból ezekszerint). Tehát egyharmad csak Európa, majdnem egyharmad USA, és kicsit kevesebb Kína. Gondolom a 2024 adatokat is összerakják a mai jelentés után pár nappal.
Autósokkal az a baj, hogy ha az előbb írt táblázatit használom akkor: -Eu alap: nem érinti -Kamatok: - adósság finanszírozás: - - termék eladás hitel lizing: - -Infláció: optimista vagyok emés így nem érinti -Vámok: - -Konkurencia: - Ez összesen -4 pont. Gyanítom, hogy nem ez lesz a legmagasabb pontszám.
Fehér ember nem felejt! - Emlékszem. Figyeltem is, csak nem tudtam dönteni, hogy BASF-et vagy Wackert vegyek. Végül egyiket sem, hanem Douglast, TUI-t, Deliveryt vettem. Már csak a Douglas van meg, mert nem szeretném bukóval eladni. Gratulálok, ha mégis vettél Wackert! (A Vonóba viszont rendesen bele helyeztem - a bizalmam!) 😀
Visszakerestem. Január 19-én írtam ebben a fórumban: “Wacker Chemieről ezt írtam itt november 12-én: “ Amit most figyelek az a Wacker Chemie. Elemzői célár átlag 115 euro. Jelenleg 76 euron áll.72-ig biztosan lenéz, ott már lehet veszek belőle egy nyitó pakkot de valójában 64 euróig várom le. Ott rendesen bevásárolok belőle. Fundásan ok a cég és 2025-től várom a fordulópontot felfelé pénzügyileg.” Ma lenézett 63-ra. Csak időközben már máshol vagyok invesztálva.”
Fehér ember nem felejt! - Emlékszem. Néztem is, csak nem tudtam eldönteni, hogy BASF-et vagy Wackert vegyek. Aztán egyiket sem, hanem TUI-t, Deliveryt, meg Douglast vettem. Közülük már csak a Douglas van meg, mert nem adom el bukóban.
Egy javaslat a követett vagy tartott európai részvények szűrésére: Papíron csinálj egy táblázatot a következő fejlécekkel: -EU fejlesztési keret -Kamatok: ezen belül: - adósság finanszírozás - termék eladása hitelre lizingre -Infláció -Vámok -Konkurencia Ezekbe a rovatokba tegyél + jelet ha előnyös a cégnek és - jelet ha hátrányos. Ha nem érinti akkor hagyd üresen. A végén add össze a pontokat: + = 1, - = -1. Ezután a kegmagasabb pontszámú részvényekre koncentrálj csak és fundásan illetve TA nézd meg, hogy mennyire alul- vagy felülértékelt.
A mostani előrejelzéssel számoltam egy DCF-t és az érték: 20-21€. A középérték EBit várakozással számoltam. Oszalék: idénre vártak 81 centet jövőre az eredeti ebittel 86 centet. Idén lesz 61 cent jövőre meg?
Ahogy írod és hidd el nem kell ide közgazdász diploma ázik nem is értenek hozzá hanem szerencse és bátorság pénz azt mehet Itt magyarban ha csak 10 nagyon módos belevenne egy őrmesterbe ahol közkéz nulla nagytulajok nem tudnák hova tenni
Egyre nagyobb tömegek tudnak ilyen fintech appokon keresztül tradelni, akik még nem égették meg magukat a tőzsdén. Körülbelül annyi a stratégiájuk, hogy amiről úgy az utcán beszélnek (coinok, tesla, nvidia, AI stb.), azokba belevesznek, és a wallstreetbets-hez hasonlóan, meg is tudják tolni ezeknek a papíroknak az árfolyamát, ha milliónyian vannak. Szerintem, ha valaki egész nap a netet kutatja az alulértékelt cégekért, "kicsit" túlgondolja a mostani piacot. (Magamat is ideértve)
Eurós részvények vitasarok