Ne akarj alapkezelő lenni. Az 5% is eléggé nehezen kivitelezhető. Ha azt vesszük , hogy szabad cashnek is kell mindig lennie. Inkább jól válaszd meg a papírokat és a belépőket. Szerintem 5-6 nál többet nem célszerű, ha aktívan figyeled. Ha időlegesen valamelyik korrigál tudsz sortot nyitni, a pozid védelmére. Ha valami gáz, sok papírnál problémáid lehetnek. Csak nézel ki fejedből, hogy melyiket kéne eladni és valamit biztosan nem fogsz tudni időben eladni. A crack ellen meg semmi se véd, minden esik.
Ha azt nézed ingatlan , állampapír arany , ezüst , etf , indexek …, ezeken felül USa tőzsde , Német piac meg mondjuk a BÉT - azon belül osztalékrészvények , növekedèsi részvények , spekulatív papírok😂. Necces még a 10 százalék is az OTPnek.. ..
Éppen máma olvasgattam hasznos börzei jótanácsokat, és erről azt tanácsolták, hogy egyféle papírból a teljes tőke kettő százalékánál nagyobb értékben ne tartsunk egyszerre. Én ezt korábban nem is hallottam, és nekem is van ennél jóval nagyobb kitettségem is - mondjuk nem pont OTP, de lehetne akár.
Természetesen minden OTP papirom meg van. De féléves időtávon nem tudom eldönteni, hogy OTP vs. MTEL vs. Nyomda megy nagyobbat. MTEL-nél elmaradhat a díjemelés, de alulértékelt a papír EPS-t 246 ft-ra várom idén. OTP EPS 2025-ben 4293 ft-ra várom 2026-ban +10%-ot fog nőni. Nyomda 8620 ft - 7040 ft ra lezúgott, választási év van dőlni fog a cash, Stumpf Professzor is vette.
OTP Szakmai topic