Akkor OTP vs Appenin, értékeltség és törvényes működés most, másikban jönnek a lemingek, stockholm szindrómások psychéje, meg a hordába tömörülés. Na akkor vargamisi féle különadós pánikkor az OTP 12,800 aljat ütött, én 3,200 EPS becslésemre emlékszem, ami 4x p/eps rátát adott, így ebben a helyzetben nem lehet beszélni appenin alúlértékeltségéről, mert megszokott. A közgyűlés abszúrd gyaloggaloppos humor volt annak aki nem részvényes. Ha a szit törvényben lefektetve a 90% kifizetési arány, akkor a nemfizetés, ami 0%, illetve a 90%-nál kevesebb 2 másik eleve törvényileg végrehajthatatlan volt. Miért gondolom Appenin értékelését 1/3-al OTP alá? Csányit nem fenyítette be senki, egy párszor volt arra utaló jelek jelentés előtt pár héttel, hogy a beszállók tudják a számokat, de egy 28,000-res árfolyamnál mit számít, hogy 18,000-nél Tóni szomszédja mit tudott, meg mit nem. Appeninnél súlyosan sérül a transzparencia, duplán, CEO kézi vezérlésben, a sakktáblán parasztot mozgató lépéselőnyben, kisrészvényesnek kuss a neve, Shooting Staros nap után "terv szerint" neki csak a bánat jut. Covid2 ami jönni fog, nuku osztalék ami kell majd olcsó ingatlan vásárlásra, saját cége közben meg vesz, így jogos a részvényesek félelme, hogy az a 120 náluk nagyobb biztonságban lett volna.. Bennfentes részvény mennyiség zéró, OTP-nél ott a Singapore alap, dinasztia váltást megelőző nap combos, betámasztó150 mrd-os srv kihírdetés, együtt szotyolázás a nagyfőnökkel a lelátón stb.
Máma jelent meg a Portfolio hasábjain az alábbi cikk. https://www.portfolio.hu/bank/20250521/20-eve-nem-volt-ilyen-az-otp-nel-most-erdemes-kiszallni-762525 Nem tudom szignatúra előfizetés hiányában elolvasni, csak amennyit mutatnak az első mondatokból. Kérdésem: szerintetek valóban óvatos kritikus szakaszba érkesztünk, és vigyázni kell, hátha most majd korrigál megint 25 százalékot? Mer az ugye 28k-ról 21k-ra zuhanást jelentene. Ennyi még gonbócból is sok.
Akkor OTP vs ANY összehasonlítás az Investingen föllelhető ratiok alapján, illetve a Gyj. számait felhasználva. OTP P/EPS ráta 7,31x, ANY 9,86x, ezt kell megbolondítani a 15 és 30% bevételnövekedéssel év/év, ez fejből, csekély eltérés lehet. Azt feltételezve, hogy a bevételnövekedés nem rontja a jövedelmezőséget, 100 HUF nettóprofitnak megfelelő rv-t vásárolva 3 éves távon ANY-ben 219 HUF, OTP-ben 152 HUF felhalmozódott profitnál járnánk. Prémium az árazásban 40% az ANY javára, profitnövekedésben is 40, így tökmindegy a 2 közül melyik van, köszöntem, hogy segíthettem, később jön az APPENIN.
A gagyiban RSI kamú újra, és újra, ez is 21,500 --->22,200-ig tartott OTP-met Ríkterre cserélem faxnyak😁OTP az vérnyúl, szigorúan bünteti azt a sértést, amikor ótvarra cserélik. Héten volt olyan nap amikor a BUX shortcerti -52%-ban zárt, a belterjes topicban persze ez nem volt említve.
Újra írni akarok az appeninről, Ríkterben 3-ból 3 beírást vittem sikerre, utolsó a csattogós lepkés volt, most azt hanyagolom amíg nincs valami érdekes, mennyi az appenin EPS? Anélkül találgatás lenne.
nem kell tartani az osztalékfizetés napjáig. A megfeleltetés napja után el lehet adni. Akkor szokott leesni az osztalék értéke a részvény árából a tőzsdén is, emiatt.
OTP Szakmai topic