Akkor OTP vs ANY összehasonlítás az Investingen föllelhető ratiok alapján, illetve a Gyj. számait felhasználva. OTP P/EPS ráta 7,31x, ANY 9,86x, ezt kell megbolondítani a 15 és 30% bevételnövekedéssel év/év, ez fejből, csekély eltérés lehet. Azt feltételezve, hogy a bevételnövekedés nem rontja a jövedelmezőséget, 100 HUF nettóprofitnak megfelelő rv-t vásárolva 3 éves távon ANY-ben 219 HUF, OTP-ben 152 HUF felhalmozódott profitnál járnánk. Prémium az árazásban 40% az ANY javára, profitnövekedésben is 40, így tökmindegy a 2 közül melyik van, köszöntem, hogy segíthettem, később jön az APPENIN.
A gagyiban RSI kamú újra, és újra, ez is 21,500 --->22,200-ig tartott OTP-met Ríkterre cserélem faxnyak😁OTP az vérnyúl, szigorúan bünteti azt a sértést, amikor ótvarra cserélik. Héten volt olyan nap amikor a BUX shortcerti -52%-ban zárt, a belterjes topicban persze ez nem volt említve.
Újra írni akarok az appeninről, Ríkterben 3-ból 3 beírást vittem sikerre, utolsó a csattogós lepkés volt, most azt hanyagolom amíg nincs valami érdekes, mennyi az appenin EPS? Anélkül találgatás lenne.
nem kell tartani az osztalékfizetés napjáig. A megfeleltetés napja után el lehet adni. Akkor szokott leesni az osztalék értéke a részvény árából a tőzsdén is, emiatt.
Persze, június 3.-án kerül a számlára, mivel 2.-án kerül a bankhoz. De az rv. ára annyival szokott esni amennyi az osztalék, de ezt hamar ledolgozza nem érdemes eladni.
A témához kapcsolódóan - szintén kezdőként - szeretném tudni, hogy meddig kell tartani a részvényt, vagy erre vonatkozóan már nincs kötelezettség? Tehát június 2-án fizetik az osztalékot, akár 3-án már el is lehet adni?
Kedves Topik-társak! Tudna valaki segíteni egy "kezdőnek"? Nem találom mikor (milyen dátummal) forog utoljára osztalékkal az OTP részvény.Van erre valahol info a többi részvény esetén is? Segítségeteket előre is köszönöm!
a "béna" Ríkteren már 110% a hozamom - ne vegye senki, csak aki pénzt szeretne keresni
aki nem szeretne pénzt keresni az semmiképpen ne vegye - vigyázat!!! - pénzt lehet vele keresni
nem vagyok jó iróniából, de megpróbáltam, plusz a fenti az nem egy befektetési tanács - a tőzsdén bármi megtörténhet - a legbiztonságosabb befektetés az állampapír
Nem tudok hozzászólni az appeninhez, mert beírtam "last minit", így nem is olvastam vissza a Shooting Star-os napot követő beírásokat, de a topiclakó részvényesek sem, a lemingek továbbra is stockholszindrómásan csüngnek a gátlástalanul pénzéhesek beírásait várva, vagy azt hiszik bandába szerveződve irányítani tudják az árfolyamot. Csoda nem történhetett, sima beültetés volt. "Csak a záró számít" alapon 16:45-öt kivárva, általában akkor dől el kik voltak többen a napizók közül, short, vagy long irány, a gyertyát elnézve eladásról kellett dönteni. A profikat is meglepte ez a húzás, leforduláskor 850 korábbi sávaljon tömték vissza a puttonyba, kérdés maradt-e alávétre? 775 átlaggal lehet ott pakkja még annak is, aki 1,000 fölött kiszórta. Azokat sajnálom csak, akiket megszédített az osztalék % és hosszabb távú befektetésben gondolkodtak, ők nem is fórumoztak, esetleg a crash után tévedtek be értetlenül szemlélve az árfolyamveszteségüket, ami a remélt hozam többszöröse. Olvastam olyat is, hogy "szelvényvágás után is ide került volna az árfolyam", de a matekból valahogy ez a előtte 120 HUF - adó a zsebbe kimaradt.
A Bank of America PBv értéke 1, a Citibanké 0.65. Az OTP-é most 1.2. Nem kellene nagyon túlárazni a papírt, mert annak nem lesz jó vége. Én végigéltem a 2021-22-es zakót. Nem szeretnék megint bukni. Ha ismered a vezetőséget nyugodtan mond meg nekik.
Kínaiak megcáfolták a tárgyalást, ők addig nem amíg a vám nincs visszavonva, ennek ellenére zárt ellenállásra. Teslánál a xart megvették, Intelnél meg beadták. Emelkedő háromszög a charton, ami követésre érdemes. http://keptarhely.eu/images/2025/04/25/v01/20250425v01zz21uc.png
most megnéztem, hogy a RICSI (Ríkter) TL certiken az elmúlt 12 hónapban 95%-os hozamnál tartok - nálam ez most felfelé húzza a portfólió hozamot - még nem adtam el belőle - 12k körül tervezem a kiszállót, akkor kb 230% lesz a hozam (a kötési ár változása miatt viszont ez a hozam havonta 6%ponttal csökken)
mindenki másképp perverz
továbbra is nagyon szívesen olvasom az írásidat, mert úgy gondolom, hogy egy zseniális elme vagy
Akkor utoljára egy last minit appenin. A topicban vagy ferdítenek, vagy nem jutnak el egy levonható következtetés végéig, sebaj itt vagyok én. Kérdés mennyit lehet keresni ezen a sárgatúrós mészárláson? Outstanding 47 371 419 db rv, bejelentési küszöb 2,368,570 db, küszöb alatt/fölött 1 db-al ennyi mozgástér a bejelentési kötelezettségig, ez egy 200 HUF-os parasztshortnál közel 1/2 mrd nyerő, de ezt nem hiszem, hogy megkockáztatták, szétaprózva történt a dolog, mennyire lesz alapos a vizsgálat, megtalálják-e a kanyhalosokat? A másik, kurzort a Shootingos gyertyára húzod, 100-ra állítod az oldalak listázását keresed a gyanús momentumokat onnantól, volt-e aki a vészjósló gyertya ellenére is felbeszélt és utána eltűnt, szánj rá 1 óra hosszát, több nem kell, főleg az 5 legaktívabb fórumozók érdekeljenek.
Akkor a Ríkter, a leátlagoló, így alacsonyan vett Appenin kell mellé, hogy a portfolio 2 számjegyű + mutasson 😁. Sületlenségek a topicban továbbra is, tegnap öröm, 20 üröm után. Pár 100 darabbal induló nyitó utáni forgalmak, rég volt olyan jó hír ami piacbefolyásoló, az, hogy USA-ban bevezetett kasszasiker forgalmazását az EU-ban átengedi a Ríkternek, nem az. USA bevezetés menete az, a szabadalmat megvevő nyújtja be az FDA-nek, ez a hír 13:00-kor meg is jelenhet az AbbVie honlapján, a csengő előtti gyorsjelentéseket is akkor teszik közzé. Kérdés, hogy 3 évig újra jegelik-e, mint a Vraylarnál is történt? Meg kellett várni az USA gyártók bevezetését, 3 hónaponta felülvizsgálat, mindig újabb adatot bekérve halogatták a döntést, akkor már tavasztól vártam full Ríkterben, szeptember közepén történt meg, fúrcsa mód hetekig lefogták az árfolyamot 4,400 körül ha jól emlékszem. A bevétel felfutása újabb 3 évig tartott. Amíg nincs szerződés, azt nem semmire kötik, csak reménykedni lehet, de nagyon necces, mert 2018 után csökkenő trendbe kerül a royaltie, addigra kellene egy emelkedő bevétel pályára kerülő másik, ez a jó hírre borítások azt mutatják, hogy vanb(nak) akik nem hisznek benne, én sem.
Visszatérve az appeninre, lehet van 10 éve is amikor egy aranytojást tojó tyúk ingatlant kijátszottak a cégből, akkor keltette fel az érdeklődésemet és most. Nyakvonal 850 körül, alatta él a duplacsúcs, figyelni kell még oldalazásra, nem-e Inverted Flag formálódik? Ez a kettő ami így hirtelen eszembe jut, szignifikánsan 850 fölött lehet reménykedni egy ezresnél kiúgrásban. A story szándékos árfolyamletörő, szavazni kell az óberhén meghatározott osztalék összegéről, ha valaki nem ért egyet az összeggel, vagy nem is akarja, hogy legyen nemmel szavaz. Logikailag sem állja meg a helyét ez az ugyanarról 2x, de nem olvastam a közzétételt, mert nem érdekel, eddig még nem találkoztam ilyennel, a CEO-nak ellent kellett volna állnia és javasolni a nem akarónak, hogy fogjon 1 milcsit és menjen be a HVG, Világgazdaság szerkesztőségébe és fizessen a storyért, mint ahogy a SET és Futuros felbeszélő storyk is fizetett hirdetések voltak.
En pedig vettem es szep nyerovel mar el is adtam. Ti azt hiszitek, hogy megveszem a papirokat es csak nezegetem oket? Pl a Rabat mar tobbszor adtam-vettem a tobbihez hasonloan. Az ormi utolso megrantasanal is szep haszonnal adtam es 400 alatt pedig vettem. Mi a problema ezzel? Dolgozom van bevetelem, nem ebbol elek.
OTP Szakmai topic