48,9 milliárd ft, azért baj, mert ez kb. -1800 ft az árfolyamban. Nem 41.000 ft lesz, hanem 39.200 ft. Kb. Magyarországon már odajutunk, hogy nem érdemes bankot fenntartani.
Majdnem megdícsértem a ballonkabátost, hogy szakmailag sikerült nulláról, 0,1-re lépnie, a szomszédra aki 8,400 OTP-nél nem vett ajánlásomra, azt terjesztettem, hogy nem sikerült nulláról 0,1-re, most meg már egyszerűen júhfejnek csúfolom😁 Szóval volt ott egy 888 célár, nem érte el, 700 körül meggyanúsította a szekta, hogy "esésben érdekelt?", ez eddig pipa lenne a parasztshortja szempontjából. De amikor megjelenik itt magát gyuripapának kiadó, posztolok is róla, hogy már 2017-ben szellemileg rottyon volt, az sem biztos, hogy él, meg valaki bitorolja a nevét. Ennek a Kálámbónak a hörpintős tokamaestró jön ki a mágusra, így ez újra nulla, ja az meg a másik, a Ríkter topicban megdícsérte Gyulust, a mindeféle xart, 1 hetes chartot, meg sem nyította, azon feltüntetett támaszt már letörte, a nagyérdemű képébe toló örök vesztest.
GoProban kiegészítők az új 360 fokos kamerákhoz, nem erre veszik, valami másért, Biogenben konferencián 3. fázis eredmény bemutatás, sok van neki abban, Ríkterre nem cserélném, ha stukit tartanának a fejemhez sem. Akkor srv OTP, vesszőparipám volt, nem kitömni EU-s bankvételkor a 10-12x P/EPS rátán forgóknak a részvényeseit 30% ráígéréssel, hanem venni sajátot, azzal veszel + EPS és osztalékot még itt is 7-8x rátán, ettől még keleten vásárlás sem nagyon lehet jobb, de ott még van értelme. Akkor a 4IG srv, árfelhajtó hatás itt is van, de ezen kívűl csak negatívumok, míg OTP-ben srv-nél a maradók nettóprofit-osztalék része dúsúl, 4IG xarkupacban fordítva, még több 1 rv-re jutó adósság, még több 1 rv-re jutó veszteség. 4IG kapitalizációját tekintve agyaglábú óriás, figyelemre méltó beírás volt talán az ÉPDU-ban, ilyenekkel úgy lehet keresni, ha nyertél felé sem nézel, mint én 2 hétre eltűntettem a GoProt eladás után, ne is lássam és lecsillapodott, zuhanás utáni mozgásra jöttem vissza. A story OTT1-re hajaz, először a kolumbiai meló, akkor még kussoltam, de amikor jött a kínai drónüzlet, belefújtam a trombitába és Torgyán Józsi féle chilei cseresznyeimporttal gúnyoltam a hiszékeny loserokat😁. Itt is szándéknyilatkozatok sora, jelenthetne is valamit, ha lenne szakirányú képzés, mindenhez értő mérnökökkel amik hoznák a hozzáadott értéket, OTT1-ben idevágó story a CNC megmunkálóközpont vétel volt, egyik szakmám, de ész, hogy hihető is legyen, álláshírdetés a honlapon CADCam programíró mérnök és 1 fő kezelő nem találtam. A bukás meg úgy következett be, hogy a könyvvizsgáló belenézett a forgóeszközbe, látta üres a trezor, akár nyitva is lehetne hagyni, ingyen, mérleghamisításos melót nem vállalt, visszadobta, meg fel is nyomta őket az MNB-nél.
Ha Karácsony előtt megjön a bejelentés, hogy az N7 átjátszása állami tulajdonból megtörtént, az nem fogja még legalább egy ezressel megdobni az árfolyamot? Úgy is kérdezhetném, hogy mostantól délnek fog tartani, vagy majd csak az N7 bekebelezés után fordul leszállóba?
Én 2700 fölött dobtam, zsebre raktam a nyerőt. Néha a kevesebb több. GO PRO-ban segítenél azt póbálom megérteni, hogy a 3 dolcsi hogyan jöhet össze. Légyszíves.
Záró után jövök egy logikai levezetéssel srv tekintetében OTP vs 4IG, elég meghökkentő következtetésre jutottam, dödöllén kívűl, ezt lehet nem fogja érteni más sem.
Tegnap kivárva a csúcsot záró környékén csak ránéztem már a 4IG-re, írtam is, de visszatöröltem, na akkor 2. nekifutás. Növekvő forgalommal begyorsuló emelkedés, ilyenkor nehéz okosnak lenni. Volt ott egy Hanging Man gyertya, arra én biztosan adom és túl korán. Amire figyelni kell az ilyen esetekben a réssel nyitás, ez elsőre nem jött be hétfőn, 2.ra tegnap igen, ott is a 3. réses a For Gap alakzatra kellett volna adni, ma. Tőzsdepsycho magyarázat, a nap későbbi szakaszában adó betesz indiben vételre akkora darabszámot, amiből az algoritmus réses nyitást számol, szándék ellentétes, ez altatja a figyelmet, sőt még kapzsi balekokat vonz, én is megszívtam 1x ezt az FHB-ban, így megtanultam egy életre. Gyertyakombinációt nevezhetjük kúlcsforduló, vagy Engulfing Patternak is. Hetesen kint a BB szalagokból, visszatér közéjük, ha nagy átlagot nézek, meg a bolondok rallyját megelőzően is volt, alsó-fölső beszűkűlés nélkül nincs következő emelkedő hullám, de mi lenne az a funda, ami ezt alátámasztja? Emlékeim szerint volt itt tulajdonszerzés egy izraeli műholdas cégben, az kuka? Mert síri csend róla, józan észnek ellent mond, hogy most az amerikai gyöngyszemben szerzésre nem esés, hanem emelkedés jött. De többi vétel is olyan, hogy nem lehet feltételezni áron alult, hitelből, itt szembe kell állítani az évi törlesztőt a nettóprofitsorral, ez siralmas képet mutathat, ezen a hátszél sem sokat segíthet, sőt jövő április után lehet inkább szembefúj majd. Az Mtel rallyban azért az a inflációvető díjszámítás, amivel megtámogatták a 4IG-t is benne volt. Kijózanodásra számítok közép távon, csúcs itt már alacsonyabban lehet, én kiszállóra használnám.
ha ilyen sokat írsz rólam, a végén még híres leszek :-) írtam utána, hogy a lefordulási ár előrejelzése sikerült szuperül - aztán hogy nem lett belőle igazi lefelé korrekció, mert megvették, az már egy másik dolog
Vettem ma is OTP-t. OTP, Akko, Vertikal, BET között morfondíroztam. Vertikálba látom a csésze fülét továbbra is, az esni fog szerintem. Akko-nál a legvalószínűbb az oldalazó enyhén csökkenő mozgás. Az OTP-nél emelkedő háromszög van, kitörés valószínűségével. BET-nél is gyengülő oldalazás.
a nevem még mindig stacstac, de Neked lehet csak simán stac is (a 2006. év előtti regem az volt)
gondolom nekem írtad - továbbra sem haragszom, hogy tacsi-nak szólítasz és nem tisztelsz meg azzal, hogy a nevemet használod - semmi baj
tudod nagy lúzer vagyok én - olyan ember, aki sokszor saját magának és a pénzének is az ellensége - viszont boldog vagyok, amikor másoknak segíteni tudok, vagy csak egyszerűen szólok másokhoz egy-két kedves szót - fantasztikus érzés - (bocs ha most ismétlés jön) év végén például a kukásoknak szoktam adni 70-80kg Stühmer szaloncukrot
szerencsére az idei évben nem vagyok mínuszban itt a tőzsdén, habár a tavalyi hozamot valszeg nem tudom idén hozni, de aki véletlenül hasonló pozit tartott idén, mint én, az pluszban van - sokféle út létezik ugyanannak a célnak az eléréséhez
tényleg igazán kedves ember vagy - további jó beszólásokat és mások sértegetését kívánok Neked - mindenki csinálja azt, ami élteti
Mindegy, tudom ki ő, ő vette fel gyuripapa azonosságát is, úgy, hogy lehet nem is él, már akkor gondoltam rá amikor posztoltam itt. A MOL topicban mintha 2 nickről egyszerre beszélne föl meg le, ez olyan pingvines, az egyik mindig nyer. Akkor korrekt volt, nem a napimaxal cukkolt, mert a nyitó lejjebb volt, ez kizárja a mentális fárasztásos aljasságot, 3 beírásból 3 teletalálat, ennek a közelében sem járt senki. ÉPDUFER-t sikerre vitte? Bingó az is, ami nem, már cézárnak hitte magát és a Megakránban majd visszaad a nyerőből, már akkor úgy éreztem, hogy beszippantotta a tőzsde és ez már nem biztos, hogy bejön újra, az már kényszeres vásárlás volt, velem is megesik, de már nagyon ritkán.
Figyelitek ezt a tacsit? 1080 csúcsról tétlenül végignéz a csúcson egy Shooting Start, vicus nick írta a tutit, nyitóban már adni kellett volna, másnap 2 napja megy a tömés, osztalék nem lesz, 830 nagypénteki zárókor írom a 650 aljat, erre itt veri a nyálát, akkor kettőnket nem vett figyelembe, csak az én chartomon keresett volna 22%-ot, vicusén 35 lefelé, ha 1000, meg 830-ra visszatérést számolom úgy nagyobb % jönne ki. Be kellene nézni a szektába, mit rittyentett oda😁 https://coub.com/view/1b0cnz
Akkor USA kispapírok, holnap lesz 3 hete, onnan tudom, hogy 2 hétre kivettem a watchlistből az investing és tradingviewon is, ne is lássam, GoPro elment 2,80 $-on, pénteken 2,10 $-on rámöntötték a pánikkor, ezt higítanom kell a későbbiekben, TILRAY-ban elriasztott a bevételnövekedés alacsony %-a év/év adtam a jelentés napján, első Zynerba után lehet kipróbálom magam 3.-nak az Aurora Cannabisban is, chartot már nyitottam, fundának még nem néztem utána. Árfolyam mozgás az OTP-nek a 10x, itt 4% is nagynak számít, nem kevesebb egy 5x áttétű certifikáténál sem, GoPro-ban júliusban állt +80%-on is a premarket, szóval nem lehet kevesebbet keresni. Ami a költséget illeti, nincs heti bázisármódosítás, sem kiütési ár, ha a piac ellened megy, még ha rövid távon is, áprilisi Trump vámos pánikkor 4 OTP certinek volt finitó, hiába lett a 18,800-as OTP 4 hónap múlva 30, már nélküled. Ez volt eddig amit egy átlag portfolio fórumozó is megért, van amit nem, még az ezüst topicban sem, legalábbis én nem találtam ráutaló jelet. Példa 2020 Covid pánik, repcsik a földön, senki sehova, ég tiszta csillagok látszanak, olaj nem kell, Oklahomai Cushing terminál félő, hogy csordultig telik. Havonta van görgetés a WTI határidős poziban, akkoriban vagy 20x posztoltam az egyikkel kapcsolatban ami 18$ környékről követő nap 23$-on nyitott, ezt "contango"nak nevezik. A certifikátra gyakorolt 30% bukta hatása abban jelentkezik, határidő 30% föl, 9-kor nyitó certi árfolyam előző napi záró környékén, vagyis nem mozdul, ez azért van így, mert mindenféle származtatott termék mögött határidős jegyzés áll, márpedig ha az a átkötés 30%-ba kerül, az ERSTE, vagy ETF kibocsátója nem adhatja neked, hanem rádterheli ezt a költséget. Egy példával illusztrálva, 20 $ WTI árfolyamról van pozid, rollover előtti nap 18$ záró, nyitó 23$, aki nem ért hozzá meglátva örül is a 20$ +15% 23$ nyitónak, felszorozva a tőkeáttéttel persze még ráadásnak, jön a hidegzuhany, WTI már 23$ certi árfolyam megsehova, tovább vive a logikát, 20 $ szálltál be, 18$-on 2$ bukóban ért a rollover, 2 $ bukós megmaradt úgy, hogy az árfolyam már 23$!!!!!!!!!!!, vagyis a tényleges bukód már áll 2$ árfolyamveszteség + 5$ contango. Ezelőtt vagy 10 évvel a gázban valami nagyon ritkán előforduló esetben a rollover napján lefelé!!!!! nyitás jött, na akkor ezt is példával. 3$-on szállsz be gázba, tételezzük föl rollover előtti záró is 3$, nyitó 2,7$, vagyis 3-on vetted, árfolyam overezik 2,7-re, emelkedés után amikor újra 3$ neked 30 cent nyerőd van, nem pedig nyúlszaldód!!! Én sem akartam ezt elhinni, de az ERSTE oldalán leellenőriztem a longcerti a határidő lefelé nyitás ellenére sem volt - ban. Ezek a mozgások lekorlátozzák a TA használatát is, olyan mint a szelvényvágás után a kupon leeséskor, én olyankor pár hétig mindig csak a követő mozgást, illetve a rést tölti-nemtölti. Még annyit a gázról, hogy én azt valószínűsítem, hogy a vételi szerződések nagy része fix áron, adott időtartamra köttetnek, a maradék megy az árutőzsdére, ezért a sokszor WTI-vel, 5 éves átlaggal, heti készletadattal szembemenő mozgások.
OTP Szakmai topic