Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 csütörtök, 09:26
Előzmény: #45114  Freeshark
Így van. A fizikai arany vásárlásának egyetlen értelmes oka az lehet, ha az ember szeretne egy végső tartalékot egy teljes összeomlás esetére. Nagyapám államosítás idején elásott aranyát a halála után, 50 évvel később ástuk ki, ott volt a megadott helyen.
kjanek
kjanek csütörtök, 09:24
Előzmény: #45112  tihamer
"Vajon hová fog vándorolni ez a több ezer milliárd HUF ?" Majd legkésőbb 4-5 év múlva megtudod. Mindig vannak lehetőségek és amint adódik egy jobb, aki teheti lépni fog.
N0MAD csütörtök, 09:23
Előzmény: #45112  tihamer
"Akkoor ide is ha már telehinted vele a fórumokat:
Vajon hová fog vándorolni ez a több ezer milliárd HUF ?"
ami akkor már jó eséllyel több milliárd EUR lesz. Oda ahova az EUR menni szokott.
kkv14 csütörtök, 09:23
Előzmény: #45109  Goldstein17
Súlytalan ellenzék, hatalmas többség, az Unio maximális támogatása. Fékek ellensúlyok , jogállam rendben. Kell ennél több? Európai űgyészség örködik, mitől lenne bárkinek teljhatalma?. .Mitől félsz?
balentum
balentum csütörtök, 09:22
Előzmény: #45113  Freeshark
Az ETF V+E költsége drága, az egyedi rv olcsóbb.
És a rv nyereség után nincs szochó ha jól tudom.
kjanek
kjanek csütörtök, 09:21
Előzmény: #45088  Hathor
"Amilyen a párt, olyanok a hívei is." 16 éven keresztül pontosan ezt láttam a fideszesektől, pláne a NER-esektől! Kit érdekel, hogy egyre szarabb helyzetbe került az ország, a lényeg az, hogy a saját zsebünk legyen tele. Ezerrel ment a rongyrázás meg a luxizás, most meg megy a sírdogálás.
Freeshark csütörtök, 09:20
Előzmény: #45111  tihamer
Az állampapír az kiváló passzív jövedelem negyedévente, az arany hozamával nem lehet összehasonlítani ami simán negatív lehet ráadásul el kell adni ha hasznot akarsz.
Az írásod tartalma összefüggéstelen információ tartalom....
Freeshark csütörtök, 09:18
Előzmény: #45111  tihamer
A fizikai arany az egyik legrosszabb befektetés hiszen semmi hozamot nem termel és magas a vételi eladási különbség - az etf sokkal jobb főleg mert stabil alapkezelő áll mögötte rendszeres az árjegyzés ráadásul limitáron lehet venni, mire beviszed a fizikai aranyat már sok %-al elmozdul az ára.
Olyan indexek és részvények vannak az USA és hazai tőzsdén amelyeknek a jövőképe sokkal jobb mint az arany és a hazai ingatlan.
tihamer
tihamer csütörtök, 09:01
Előzmény: #45101  ktamask
"
.
"Az hogy a kamatokat már nem tudod visszapakolni hasonló kamatszintre (6,5-7), téged, ez zavar?
.
Engem igen, nagyon is❗
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a hatása 4-5 év múlva, mikor is lejárnak ezen sorozatoknak az ideje.
A tőke keresni fogja a biztonságos és maximális hozamot.
Vajon hová fog vándorolni ez a több ezer milliárd HUF ?
tihamer
tihamer csütörtök, 08:55
Előzmény: #45093  slash
"Volt 10-15 jó év ha keményen dolgoztál megszedted magad innentől fejlődés nuku.  Itt az új világ. A túlélés egyetlen útja az alkalmazkodás." 
.
Pedig muszáj fejlődni, különben halott vagy. Ha csak kisebb mértékben is mint eddig .Én pl maximum nem lakásokat veszek, hanem "csak" garázsokat. Nekem az újonnan induló ~5-4-3 %-os MÁP kamatok már kevesek.
Ugyhogy a friss pénzeket ingatlanba, illetve fizikai aranyba fektetem.
A fizikai arany vásárlásában gondolkozom, mivel most a nagy emelkedés (54 millió HUF / kg) utáni esésben erősebb forintban viszonylagosan olcsón (41 millió HUF / kg) lehetne venni. Tudom béke lesz meg megindul az olaj is( 🙂😃😂), de én hosszú távon gondolkozom a fiat pénzek folyamatos higitása miatt.
Befektetési Ingatlanokat tartom.
A magyar államkötvény (fix 5-4-3 %) már nem túl vonzó. Ennyit HUF-ban a fizikai arany is hoz évente.
📈
tihamer
tihamer csütörtök, 08:40
Előzmény: #45084  Hathor
Szvsz az elmúlt 16 év magyarországi gazdaságpolitikája a  felső decilisnek kedvezett. 
A következő időszak (4-8 év ?) gazdaságpolitikája az alsó 9 decilisnek fog jobban kedvezni.
Mindenesetre meglátjuk.
Te hogy látod ?
Goldstein17 csütörtök, 08:27
Előzmény: #45108  kkv14
Egyelőre minden stimmel, ezt másképp nem nagyon lehet csinálni es erre a feladatra tökéletesen alkalmas Magyar Peter,  de az előző rendszer lebontasa után nehéz lesz önként lemondaniuk a teljhatalomról. Figyelni kell,  mert könnyen rossz irányba fordulhatnak a dolgok es ez most tényleg csak az új kormányon múlik. 
kkv14 csütörtök, 08:16
Előzmény: #45100  Goldstein17
Beírhatja , hiszek, reménykedem, remélem nem kell csalódnom…. - te írod ! 
Hatalmon vannak !  Tehát valami nem stimmel!
Sugimoto csütörtök, 08:06
Tegnapelőtt volt itt téma, hogy a bankoktól visszavásárolt az Államkincstár 7%-os FixMÁP-ot. Ezt a lakosságnak miért nem adja el a bank, ha neki nem kell? Most néztem az OTP internetbankot, és csak új állampapírt árulnak. Ha tartanak régit, azt hol lehet venni tőlük?
forster0123 csütörtök, 08:04
Előzmény: #45103  forster0123
Van köztük olyan is, aki a Q8-as Audi helyett 2 hónapja az asszony A3-asával járkál.
forster0123 csütörtök, 08:02
Már beírta…
Mondjuk Orbán is, csak ő más előjellel valahova Rákosi meg Szálasi közé.
forster0123 csütörtök, 07:59
Előzmény: #45096  Freeshark
Semmi extra, csak igazi fideszes.
Arra azért kiváncsi lennék, hogy a privát életében, baráti, haveri, rokoni körben is ugyanígy nyomja-e még a fideszpropagandát?
Mert én azt látom a saját ismerősi körömben, hogy a korábbi nagy véresszájú fideszesek most nagyon lapítanak.
ktamask csütörtök, 07:45

Legyen így.
ktamask csütörtök, 07:44
Előzmény: #45068  Hathor

Ez most panaszkodás, vagy pozitív gondolatok?
Neked az erős HUF miatt nem jó a Tisza?
Ha váltanod kell Ft-ot akármire, neked nem előnyös a jelenlegi Tisza okozta HUF erő?
És ülsz a fix 6,5-7%-ba.
Az, hogy a kamatokat már nem tudod visszapakolni hasonló kamatszintre (6,5-7), téged, ez zavar?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek