😁 Ne stresszeld a népet!!😉 Ami itt folyik most, arra nincsenek szavak. Én is csak kapkodom a fejem ezen ami itt megy választás napjának 20.órájától. Olyan mintha nem is a földön lennék Szerencsére egyre jobban szakadok ki innen. Ez a gyülöletes máglya ország nem nekem valo Kb mindenhol mosolyog a világ, itt van csak ekkora fostenger, amit a pártok és a nép művel, nem az én világom. Itt is sok a kötekedő, elég is belőlük is. Én nem fogom ezt a posványt nézni. Szabad világ van (szerte a világban). Elmész oda, visszanézel ide, nem érted mi folyik a gyűlölet országában!!
Itt a példa rá, érdemes építőipari szakemberként végignézned: https://youtu.be/1acDiY2gElE?si=XOdF1N4z6BdUzYTM Melós ez szégyen, és nem az a baj, hogy felújították, hanem a minőség is csapni való és ennyi pénzből az egész Gellért-hegyet sétányokkal parkkal együtt rendbe lehetett volna hozni :(
saját területemről tudok beszámolni. Ha állami, önkori cégnek kellett szerver akkor párszor hallottam, hogy "jaj, az az összeg már közbeszerzési értékhatár felett van, nem lehetne több részletben megvenni alkatrészenként? Ha közbeszerzésen vesszük akkor az a bolti ár ötszöröse..." Na valahogy így gondolkodjunk a költségekről. Autópályát meg támogatásokat én is csak a hírekből tudom, de ez meg közvetlen info. Ha meg a bizalom nagyobb és le lehet vinni a kamatokat egykét százalékkal vagy mondjuk a lengyelekéhez közel azt tippeld meg mennyi kiadáscsökkenés évente (mégha nem is azonnal jelentkezik az egész) Azt hogy mennyi polginak lett "vendégház" támogatású háza eus forrásból ami öt év után magánházzá lényegül papíron is az csak hab a tortán, az összes éppen ötszáz milla támogatás alatti ezaz üzemekkel együtt amiken láttam kint a táblát hogy eu forrás. Meg a focicsapatoknak menő TAO pénzek a cégektől amik nem a költségvetésben landoltak. Azért ez nem kevés. De meglátjuk.
Biztos ebben is van valami. Nálunk az autópályák fele munkabérből se 2-3x annyiért épülnek. Akkor jogos a túlszámlázás. Oda is alugatat, hidat építünk, ahol sík talaj van. És még sorolhatnám: lombkorona sétány. :D
aszongyak a nalam okosabbak a korrupcio a tulszamlazas es az ertelmetlen folos beruhazasok oly mertewket oltottetk kishazakban hogy ha ezek leallnak abbol fedezheto minden ugy vagyok vele mint a bunvadaszok epizodban a helyi yard mondta en hivoember vagyok mindent elhiszek :) de ennek van valos alapja ? stolz -ot ovasom evek ota meg a szinpad es ami mogotte van topik ota okos rafkosnak tartom da ha o ir ilyet hogy mibü ? akkor gondolkodom
Családi pótlék 2x. Medián bérig szja csökkentés. Amiről nem beszéltek 1. Családi adókedvezmény, marad a 200%, vagy visszapattan 100%-ra? Itt nincs tippem. 2. 2-3-több gyermekes anyák SZJA kedvezménye (0% ugye jelenleg), szerintem ők kedvezményes %ba fognak tartozni, de nem 0%ba. Ha valahol adok, valamiből el is kell vennem alapon gondolkodtam. Olyan nincs, hogy csak adok, vagy ha igen, miből? Csak az EU forrásokra nem foghatom rá, meg arra, hogy nem tapsolok el 5-10MRD-okat kérdőívekre, mert ezek több 10-100MRD-os bevételkiesések, szerintem. Majd jönnek szépen sorjában úgyis a hírek, kár előre spekulálnunk, kb.
A lejárati szerkezetet is kell nézni, ami a leírásodból szépen kitűnik. Nekem is van 2027/Q1, amt ugye a magas 2024-es pmáp kamatból vettem. Bizony lehet, hogy át lesz forgatva fixmáppa, főleg ha azt látom, nem kell majd a tőke 2027-ben.
Magyar Állampapír tulajok