A szóban forgó közös tartozásukat(elsíbólt nemzeti vagyont)soha a büdös életben nem fogják rendezni,hiszen ezek minden kormányzati ciklusban működő fehér galléros bűnszervezet összességében.
Szerintem a pénzügyek úgymond sose lesznek rendbetéve. Sem akarat, sem igazi kényszer nincs rá. Lesznek picit jobb és picit rosszabb időszakok, de el fogunk lavírozni valahogy.
Ma hallgattam egy beszélgetést egy jogásszal,volt bíró most ügyvéd. Azt mondta, hogy az igazságszolgáltatásban okozott károk kb két választási ciklus alatt orvosolhatók....., ha minden simán megy. Én még nem látom azt a helyzetet, hogy itt minden simán mehessen, ehhez egy 89-es állapot kellene, de egyelőre még az sem biztos,hogy jövőre szabad választás lesz.Qrva messze vagyunk a valódi konszolidációtól. A gazdaság és a pénzügyek rendbetétele sem lehet közelebb.
Ez az utolsó valószínűleg a 2/3 MP euforikus eset lásd PL. Annyi lesz a különbség, hogy PLben volt folytatás további erosodesre, de itthon tele lesz aknakkal a 2026 os ktgvetes és kérdéses, hogy az EU pénzek tudnak e olyan gyorsan jönni, hogy az aknakat hatástalanitsak 10mrd Euro azért nagy pénz nagyon. Van esély a 350es Euróra szerintem is. De nem sok.
Én nem kergetnék senkit sem devizába. Trump böfög egyet, és jön az 1.2-es EUR USD. Tessék, menjél USD-be 350-360-on, aztán lehet,h 320 két hét múlva, egy hülye miatt. Mondhatni van realitása..? Trump megválasztása után 1.12-ről lejött 1.015re az eur usd, most meg 1.15... bármi lehet. USD-be biztos nem mennék, akkor már inkább EUR. De én meg kamat emelést várok, akkor meg ismét erősödni fog a forint, teljesen függetlenül a dollártól. Tehát akár 300 ALÁ is benézhet a dollár, az EUR HUF meg 370-373-ig. Vagy Néhányan várják még a 350-et:)
Nem véletlenül folyik már az új munkásőrség kiképzése. Miért kellett huszonéves kormánytisztviselőknek (nő) kézigránát hajigálást gyakorolni?? Lesznek még itt cifra dolgok jövő tavaszig (meg még lehet utána is).
Lehet, hogy nem a polgárháború a legjobb megfogalmazás. Lehet, hogy jobb megfogalmazás a fegyveres konfliktus vagy a rendkívüli helyzet vagy a véres tüntetések. És egyáltalán nem biztos az, hogy egy ilyen állapot spontán jön létre. 2006 ősze is megesett, pedig szerintem közel sem voltak akkorák a tétek a háttérben,mint most.
"Értem, hogy te hedgeled" ---------------------------------------- nem, nem hedgelem jelenleg viszont volt idő, hogy forint helyett teljesen eurót és dollárt tartottam, így értettem a tökéletes hedge-t azok számára, akik tartanak a forint gyengülésétől, vagy arra számítanak, és akkor ebben egyet is értünk
Értem, hogy te hedgeled, de én szívesebben tartom egy részét már devizában. Ráadásul azért a befektetési paletta is sokkal tágabb. A hataresetet pedig a kötvény hozamokat, ott is elsősorban az államkötvények értettem. A dollárral szemben a 10 éves magyar előnye kb 2,5% az euroval szemben kb 4% . Ez kezd nekem hatareset lenni. Egyszerűen ez a felár nekem egyre kevésbé vonzó. Én többet várok el a magyar allampapirtol.
Magyar Állampapír tulajok