Nézz bele a ksh havi táblázatba 2021 januártól. Az import árindex, az ipari árindex, a mg árindex, az építőipar árindex felfelé haladt az elmúlt hónapokban. Ezek mind a fogyasztói árindexre hatnak előbb-utóbb. Október óta látszik, hogy felfelé megy minden. Meglepne, ha mondjuk a február majd visszaesne 4% alá.
Nézd, 2026-ban választások lesznek, én nem aggódok az alacsony infla miatt egészen 2026 végéig. Ha a DKJ hozam beesik, akkor eladom majd a BMÁP-ot, és megy valahova, akár kincstáron kívül. BMÁP 2027-től +2,5% prémiumot ad, az is szempont. Ha valaminek lemegy a hozama a mélybe, már teszem is alternatív eszközbe tbsz-re a pénzt. És kvázi látraszóló eszközök továbbra is. Van egy szépen felépített tbsz sorozatom is, 2026-ban, 2027-ben és 2029-ben is fog lejárni. PMÁP lejáratok is 2029 és 2030. 2028 elején pedig önyp-ből fogok majd adómentesen tőkét és hozamot kivenni. Szépen előre menedzselve a cash flow évekre.
Ezzel teljesen egyetértek. Nálunk szintén ez megy. Nem akciós, ami kell, nem megyünk vásárolni. Ha már érdemi akció van valamire, autóba be, shopping, nagy tétel. (cukor 300 Ft:D 60kg:D) nem romlandó. A hűtőben van 1-2 apróság, amit bármikor elő lehet venni. Aztán 1 hét múlva már akciós is, újra buy-buy. "Kivárás":D Tudatosság. Kerek kék logos boltban vásároljuk a sajtot, tejet, mert sokkal olcsóbb, mint a piros 6 betűs boltban. Érdemes bepattanni az autóba. Szintén sorolhatnám mi minden olcsóbb még ott, a legtöbb. Kerek kék logos külföldi tulajdonú bolt, piros 6 betűs magyar.. legalább. Hozhatnék példát. piros 6 betűs bolt: szeletelt sajtok: 6000-10000Ft/kg kerek kék logos : 3000-5000Ft a legdrágább is olcsóbb,mint a másikban a legolcsóbb.... szóval azért furcsa. És a külföldi boltokat kell elkergetni?
Ti mondtátok: 0,5%-on rugózok. BMÁP 7% (jelenleg) FIXMÁP 6,5% mindkettő 3 havonta fizet. mindkettő visszaváltási buktája -1%. fixmáp tuti fixen hozza a 6,5%-et, BMÁP -ot meg a jósgömb látja előre. 2-3 évre. Lehet jobb, lehet rosszabb. Én a BMÁP-ot tápolgatom még, FIXMÁP ra tegnap írtam,h 2028/Q1-2ba is raknék a kamatból, így már egyáltalán nem biztos. 1-2 évre a MÁP+ jobb, mint a fixmáp, főleg a -0,5% os visszaváltása miatt, vagy az évi 0-s visszaváltás miatt. MÁP+ BMÁP lesz a kamatból, inkább MÁP+ fele fordul a mérlegem, a BMÁP bizonytalansága miatt.
Két kocsit mutattam volna, az egyik az Ayvensnél, bár már épp lefoglalták, 2019, 2.0crtdi dsg 5.7M. Az oldalon az fel van tüntetve, hogy melyik szervizben volt és mkt csináltak rajta. Illetve egy másik a Cartrendnél, 5.8M szintén 2019, 2.0 Crtdi, DSG. Minbdkettő Style felszereltség és nagyjából 200 k futással. Ezek hiteles km mutatzók. Illetve IV-es Octaviák is több helyen vannak már 6 Millió elejétől, bár azokról sok jót nem hallottam az infotainment rendszere végett. Az FL-nél már orvosolták.
Nálunk a feleségem feketeöves akcióhős. Éhen nem halunk, napi cuccot megvesszük, de amit lehet, azt kuponnal akcióban nagy tételben (ha nem romló, de mélyhűtőbe is megy néhány akciós dolog). Ha pedig nem napi szükséglet, akkor akcióig kihagyjuk a termék vásárlását. Egyszerű az indok, nem érezzük jól magunkat, ha lerabolnak.
Érdekes, hogy a nép mennyire másképp gondolkodik, mint a topik. Januárban a 2033/I kamatfizetéskor itt a bónusz legalább annyira képben volt, mint a fix. A statisztika viszont extrém fix előnyt mutat.
Egy kis része vásárol külföldön, az itthoni kis és középvállalkozásoknál viszont brutális a visszaesés mindenki panaszkodik -30-40% a forgalom visszaesés lagalabbis itt keleten nagyon gáz a helyzet! A kereskedelmi forgalmat tökéletesen átlátom 3 megye szinten statisztikát is tudnék csinálni mennyit rendelnek az emberek akár hetekre is lebontva, és ez pontos lenne nem KSH!!!
Aki néha olvassa mit írok. Én már hetekkel ezelőtt azt írtam, hogy a +1,5% PMÁP szerintem - biztosan - kivárós. Ezt valahol január 20 körül/előtt/után írtam, nekem gyakorlatilag február 20-as kamatfizetésű PMÁP-om van már csak (2030I), 2033I-t eladtam (vicc mennyiségű volt): bőven! 1M alatti mennyiség, hogy értsétek. Azt is írtam, hogy én bizony egy nappal előbb sem adnám el, mert hülye lennék bukni a 19,1%-ból akár 1 napnyi magas kamatot is. Részben-teljesen ez is indokolta a kivárást. Másrészt mert "átlátunk" a ködön-szitán, hogy ez a Ft kamat túl sokáig nem fenntartható, főleg az első 5,5%-os inflációs adat fényében-tekintetében. Egyre inkább billen a mérleg a PMÁP tartása fele. Írhatjátok, hogy "dehát elindultak a PMÁP visszaváltások: PERSZE, a 2033I, ami csak 3,95%-ot adott volna. A többség szerintem a +1,5%-ost tartani fogja. FIXMÁP feletti PMÁP kamat "körvonaladózik" jövőre a +1,5% prémiumosoknál, akár 6,5-7% (vagy még nagyobb) Megint jön az árstop, mit nyernek rajta? 5,5% helyet 5,2 lesz? Üzemanyag ár megint 630> 480? Tehetnek ők is arról, hogy itt van, EUR HUF 377> 402, ha csak ezt a7 %-os különbséget levonnám az üzemanyagból 630> 588 Ft, nem támogatná az inflációt, de támogatja, mert 630. Nagy Márton és Varga Mihály Duó: jöhet az Újratervezés. Hiányadat -68MRD, tavalyi +54MRD-hoz képest, nem vesz elég szart a magyar, inkább spórol, meggondolja mit vesz. még a +9%-os béremelések ellenére sem jön össze a költségvetés. +54-68MRD >> 120MRD eltérés, csak januárban.
Magyar Állampapír tulajok