A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nekem nagyon hasonló eddig a minta a 2025. februári mozgáshoz, csak kicsiben (LD). Ha fraktál lesz, akkor ide egy B hullám jöhet m15-h1 idősíkon. - De az tény, hogy a 1.085 környéke nagyon ideális hely egy fordulatra.
Én már leírtam, hogy mi alapján vannak nagy tf bull várakozásaim, de azért nem szabad, hogy ez egyoldalú legyen. Én elfogadom, sőt számolok azzal, hogy rosszul látom és értelmezem a dolgokat. A kriptóimban is ezért nyomtam két részletben scale out-ot. A kockázatot kezelni kell. - Szerintem mindig több szcenáriót kell latba venni, és valamilyen paradigma alapján kiválasztani, hogyan alakulnak a valószínűségek. Ezért fontos a lényeges szintek, a kritikus szintek és végül az invalidálási pontok meghatározása.
Szerintem 4. hullám lesz, csak ha benéz 5500 alá, akkor valamilyen a mostanival arányos esést várnék (mondjuk egy a=c), csak C-t csapkodósabbra várnám, mint A-t. - Ha ráteszem a 2017 márciusi esést, és arányosítom a mostani esés nagyságához, akkor kb. ilyen lenne az ármozgás. https://imgur.com/a/exeIumk - Ha inkább időre arányosítom, akkor így nézne ki. https://imgur.com/a/HIa3imO - Nem tulajdonítok ennek nagyobb jelentőséget, csak érdekességként raktam fel.
Elsőre igen. Én 5350 körül mondtam, de majd, ha odaerunk. A hoveget megvarom, de nekem innen hónapos short, ha nem menti meg egy window dressing. A vámok lehet, hogy csak egy kezdet. Európának lehet, hogy nem lesz annyira rossz. Öntudatra ébredhet és hát azért piacnak nagyobb , vásárló erőben meg lehet, hogy jobb lesz mint USA. Elsőre persze nem lesz pozitív.
Főleg, hogy SPX 0.50 fib ret. szint alatt fordult le, ami nem szokott jó jel lenni a bikáknak (cserébe általában b hullám szint, és nem 2. hullám). Nagyon hasonló az ármozgás karaktere a 2017. márciusi időszakhoz (Trumpli első éve). 5500 alatt szerintem 5200 környéke lenne ideális célszint.
Egyelore abc a mozgas. Meglatjuk hogy atalakul-e impulzussa. Lefele nalam 1.06 egy fontos vonal (elso bazis csati felso vonala). 1.053 lenyegeben invalidalas es ujratervezes szintje.
Szerintem is. 1085x környékéig szerintem felmegy, az egy jó hely egy útkereszteződéshez. EWI amúgy ciklus 1 hullámként számozza a 2023 júliusi csúcsot, és 2 hullámként a 2025 januári aljat.
EURUSDben ez a 4 valami flat formációnak tűnik,amiben a C jól megnyúlt. 1.0734 alá zárás esetén új forgatókönyv lesz nálam. Meglátjuk. JPYben erőt vártam volna, ehelyett ott az elmaradt. Április 2,vámok életbe lépése.
JPY kritikus szinteken. Az EUR nem indulhat meg a JPYvel szemben. Semmi nem szól az EURO mellett. Meg nem dőlt el a játszma sehol. A hónapos fordulok miatt ha nem zár az EURUSD 1,09...fölé, akkor a senki földjén vagyunk. Hetesen is nagy a harc. Múlt héten visszautottek az ellenállás alá, azt ismét törni kellene...
Igen, én is erre tippelek, hogy egy klasszikus öt hullámnak néz ki. 1.0730 körülre vártam vissza, az meg is van. Kár, hogy az eurhuf nem ment kicsit feljebb. Lezártam a másik usdhuf longot, most kivárok, az eurhuf short put opcióim egyelőre jók.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!