Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 06:55
Előzmény: #83594  GrizzlyG
Elég sokáig keresgéltem amíg rátaláltam az előző vezetőre.
Orbán Anita:
"A mai nappal elfogadtam Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet vezetőjének lemondását. Ezúton szeretnék köszönetet mondani neki az elmúlt években végzett munkájáért.
Az előző kormányzati ciklusban a Magyar Külügyi Intézet a Miniszterelnökség irányítása alá tartozott, és a külpolitikai elemzőmunka mellett a Miniszterelnökség napi szakpolitikai munkáját is támogatta. A TISZA-kormány megalakulását követően az Intézet ismét a Külügyminisztérium irányítása alá került. Ebben a szervezeti keretben elsődleges feladata a külpolitikai döntéshozatal támogatása magas színvonalú kutatásokkal, elemzésekkel és előrejelzésekkel. 
Köszönöm Gladden Pappin elkötelezett munkáját és az Intézet fejlődéséért tett erőfeszítéseit. További szakmai pályafutásához, valamint személyes életéhez sok sikert, jó egészséget és minden jót kívánok.
Az új vezetésről hétfőn adunk tájékoztatást."
Nem emlékszem arra, hogy valaha is hallottam volna róla, de ettől akár még jó szakember is lehet. 
Az áprilisi választások megmutatták azt, hogy a megbukott kormány oroszbarátsága (oroszbarátságának csak a látszata is) hozzájárult a fidesz vereségéhez.
Nem tudom, mit képviselt Pappin.
1. az usa érdekeit az Oroszország elleni proxy háborúban
2. Orbán Viktor oroszbarátságát és ukránellenességét (vagy annak látszatát)
3. valami más rejtélyt
Murdoch kedd, 03:47
Előzmény: #83598  Fsociety
Egy elemző legyen elemző, szvsz. Na persze a mostani világ nem erről szól, én adtam sok esélyt úgymond kijevpárti szakértőknek, csak sok esetben fullba tolták a kretént. És amúgy egyetértek a szijjarto lavrovos sztorival, mármint hogy durva, de a Rácz Bandi is véletlenül összefutott az szbu-s ukrán csávóval Kijevben nemrég, szóval felmerül a kérdés, ezmiez. Akkor most egy korrupt ukrán rezsimhez leszünk bekapcsolva?
Fsociety
Fsociety hétfő, 23:22
Akik a térkép felett allva tologattak a kis maketteket,es elet halálról döntöttek,de a fronton sohasem jartak,azoknak a háború kozel sem az volt,mint egy frontot megjart katonanak. Minden csak viszonyítás kérdése..ha te sohasem jártál háborúban,es gyanitom,az itt irogatok közül kb senki sem,akkor ez egy fotel szakértői szint,de akar videojatekokrol is beszelgethetnenk,a repevanciank kb ugyanannyi,raadasul még döntési szinten sem vagyunk. 
the_outsider hétfő, 22:55
Előzmény: #83595  Murdoch
Azért nem semmi, hogy ruszofóbként ruszofóbozol. Tudom, hogy nem értenéd, ezért neked elmagyarázom: propagandistaként putyint támogatod, aki a legtöbb orosz közvetlen és szándékos haláláért felelős, és évek óta ezreket küld az értelmetlen halálba, ezért ő is, és a támogatói is, mint például TE, tehát ti vagytok a legnagyobb ruszofóbok.           
Normális embernek nem az oroszokkal van baja, hanem a putyinistákkal. És ezzel most elkövettem azt az emberi gyengeséget, hogy egy értelemfóbnak próbáltam valamit elmagyarázni ...
Murdoch hétfő, 20:57
Dobtam egy hátast, a csávó full propagandát tolt elemzőként. Most megfizetik a ruszófób, atlantista level100 aktivitását. 
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 20:14
Rácz (banderista) Bandi lesz a Külügyi Intézet vezérigazgató helyettese.
Kiváló választás, szerinte a háború csak egy videójáték. 
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 19:29
Előzmény: #83590  Fsociety
Hihetetlen, hogy mennyi helyen kell elmagyarázni a 17 óra utáni fogyasztás csökkentés okát és fontosságát. 
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 19:27
Előzmény: #83591  Shortelek
Én ezzel úgy vagyok, hogy döntsön a nép és én elfogadom. 
Aztán nyogodt lelkiismerettel tudom az aktuális hatalom nem tetsző döntéseit kritizálni. 
Például türelmesen várom a kórházi hőmérőzéseket, a várólisták eltörlését. 
A rezsicsökkentés bővítése jó eséllyel elmarad. 
Az egykulcsos adóra sem mernék hosszú távon fogadni. De majd ősszel kiderül, hogy mennyibe kerül a népnek az új, demokratikus kormány. 
Az tény, hogy a maffiának mennie kellett, én csak abban nem vagyok biztos, hogy jobb lesz. 
Ezt hallgatom évtizedek óta. 
Shortelek hétfő, 17:56
Előzmény: #83587  GrizzlyG
Elõfordul normális fideszes sxavazó, bár ha fideszes, akkor nem tudom, hogy mondhatjuk-e normálisnak.
Fsociety
Fsociety hétfő, 17:01
"Ma este 19 órakor, a csúcsidőszakban 5700 megawatt volt az ország terhelése a tervezett 6400 helyett. Ez 700 megawatt különbség, közel egy teljes paksi blokknyi teljesítmény, amit ti spóroltatok meg egyetlen este alatt." --> meg lehet ezt csinálni, ha nem parasztkodunk és odafigyelünk. 18-21ig mi is visszafogtuk magunkat,plusz napelem,vízhasználatra is odafigyelünk. Apróság,de ha mindenki tolja,akkor hatékony. 
Phylaxa hétfő, 16:14
Előzmény: #83587  GrizzlyG
Nekem mindegyik volt és mai pártszimpátiás ismerősöm is van. Jó fejek és jókat lehet velük dumálni.

Azt bírom, hogy mindegyikükben megvan a : "Na azt nem!". Ilyenkor úgy érzem, hogy előrébb léphetünk, haladunk valahova.
Phylaxa hétfő, 16:09
Előzmény: #83586  Dehogynincs
Amikor alsós voltam, volt egy reklám fotó: A tej élet, erő, egészség. Aztán amikor felsős lettek akkor hirtelen kiderült, hogy a tej túlzott mennyiségben káros.

Amikor gimis lettem, akkor értettem meg mit akarnak ilyenkor mondani.
1. Túltermelés van tejből és nem tudják eladni
2. Hiány van tejből és nem tudják kiszolgálni a keresletet.

Nem változott a világ ebből a szempontból. :)
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 16:02
Előzmény: #83585  Shortelek
Jó, hát ne bedéből és szakácspistiből indulj ki... Nekem van normális fideszes és tiszás haverom is. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 16:01
Előzmény: #83584  Phylaxa
A szükséglet egy része extra szükséglet.
Kitaláltam egy szót a szükséglet felkorbácsolására: reklám.
Kitaláltam egy másik szót a fegyverszükséglet felkorbácsolására: háború.
Kitaláltam egy harmadik szót a fegyverszükséglet lohasztására: diplomácia.
Shortelek hétfő, 15:41
Előzmény: #83578  GrizzlyG
Ezt a fideszes agyhalottakkal beszéld meg, mert nekik most az a jó ha minden nagyon szar, nézd meg a netet mit kommentelnek ezek a buzik.
Phylaxa hétfő, 15:41
Előzmény: #83583  Dehogynincs
Nincs semmi extra szükséglet. ELektormos autók  ( minden elektromos) és AI szerverek. Ez folyik mindenhol. EZ bődületes energiatöbblet. Nem is látni a végét. Honnan? Kitől veszed meg és mennyiért?

Az oil és a gáz a vegyiparnak marad majd. Más minden elektromos lesz. De nincs annyi energiaforrás és főleg pénz, amiből ezt megcsinálod. Szerinted Trump mit művel? Miért csinálja, amit csinál? Biztos azért mert meg akarja védeni az oil ipart. Neeeem. Fel kell fogni, hogy nincs nekik elég. Bődületes ugrásban vagyunk úgy, hogy ki van a seggünk. :)
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 15:32
Előzmény: #83582  Phylaxa
Ugye, mennyire mást jelent a "semmije sincs" és a "nincs neki elég".
Az extra szükségletekből kell lejjebb adni. Az északi áramlaton érkező földgázt elégetnék és a globális fölmelegedést gyorsítaná.
Teljesen egyetértek veled amikor a természet védelmét emlegeted. De úgy emlegeted, hogy közben a természet rombolása mellett állsz ki.
Phylaxa hétfő, 15:19
Előzmény: #83580  Dehogynincs
Nézd, te is leírtad most, hogy az energia és ásványkincsek tekintetében jelentős behozatalra szorul. Holnap még többre lesz szüksége, ha lépést akar tartani. Magyarul még többet kell importálni és egyre drágábban.
A németeknek az északi áramlat II. is ezt az extra szükségletet lett volna hivatott biztosítani. Tehát gondoltak a jövőre. Aztán hirtelen minden megváltozott. Nem hiszem, hogy ezt nem érted, ezért abba is hagyom. NINCS NEKI és még több kellene, mint eddig.
Fsociety
Fsociety hétfő, 14:55
Előzmény: #83578  GrizzlyG
Elnezve az áram fogyasztási adatokat,a vadhajtasos barmokon kívül mindenki felfogta,hogy miről is szól itt a játék. Ez számomra pozitivum. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek