Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 14:52
Előzmény: #79939  Murdoch
Az északi áramlat miért nato-eu kritikus infrastruktúra?
Azon jön a szankcionált olaj, amit nem vásárolunk az oroszoktól?
Rövid távon valóban mehet a magyar dízel Ukrajnába. Ám azt még én is látom, hogy importált olaj nélkül ennek hamar vége szakad.
A németek is lenyelték az északi áramlat fölrobbantását és az aranybudis gazdákat.
Ritkán jövök ki a sodromból. Ahogy elnézlek, te tényleg nem orbánozol/putyinozol, hanem zelenszkijezel/Zézel/ursulázol, hogy meglegyen a kvótád.
Murdoch hétfő, 14:40
Előzmény: #79929  Dehogynincs
Nem csak az övékét. Hanem az Északi Áramlatot is, ami egy nato-eu kritikus infrastruktúra. Tehát a galamblelkeddel hidegen hagy pl. az ilyen szóra sem érdemes ukrán terrorakció. Közben követeled szvsz, hogy azért a magyar dízel menjen Ukrajnába, aminek leállításán hápogott kompletten brüsszel is. És persze hogy nem háborodsz fel, hogy a honvédő ukrán katonáknak aranybudis gazdájuk van. Ilyenekkel nem érsz rá foglalkozni, különben nem lesz meg a napi orbánozós/putyinozós kvóta, hiszen az a lényeg, mert az hoz ki a sodrodból, ha ezt a szórakozásodat netán korlátoznák a tények.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 14:38
Előzmény: #79936  keeper
Én sem tudom, hogy allergiás lennék a médiára.
Nem tudok olyan lapot vagy portált, amelyből kiegyensúlyozottan tájékozódhatnék.
De amikor kialakítom a véleményemet,akkor a súlyozásnál számít az is, hogy kinek a szócsövéből harsog.
A királyi rádiót sem az egyoldalúan gyatra hírszolgáltatása miatt hallgatom, hanem inkább arra figyelek, hogyan működik a hatalom göbbelsi propaganda.
Phylaxa hétfő, 14:32
Előzmény: #79936  keeper
Figyeld ki kit sorol ide vagy oda. Ezt még a Kádár rendszerben tapasztaltam. Mindennapos volt. Ha nem azt fújod, amit ők, akik besorolnak, akkor ellenük vagy. Kőkemény ideológia. A gondolkodás arzénja.
keeper hétfő, 14:17
Előzmény: #79935  Dehogynincs

Jajj elnézést, nem tudtam, hogy allergiás vagy te is a médiára.
Szoktam minden olvasmi és linkelni ami gyorsan jön, telex, index, hvg, pf stb. , szóval tedd oda az előítéleteidet ahová szeretnéd és mint már korábban említettem, nem vagyok Orbán fan sem, szóval ezt is buktad.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 13:47
Előzmény: #79932  keeper
A VG impresszuma
Kiadó: Mediaworks Hungary Zrt.
Székhely: 1082 Budapest Üllői út 48.
https://www.vg.hu/impresszum
Vége, a fideszes média hivatalosan is birodalommá alakult
https://hvg.hu/kkv/20190529_Vege_a_fideszes_media_hivatalosan_is_birodalomma_alakult
Lezárult a Fidesz-közeli médiumok vállalatcsoporttá alakulása, a csoport uralkodó tagja, Mészáros Lőrinc volt érdekeltsége, a Mediaworks közzétette ennek tényét a cégközlönyben....
A Fidesz-közeli médiacégek tulajdonosai 2018. december elején ajándékozták oda több tízmilliárd forint összértékű újságjaikat, tévéiket, rádióikat a KESMA-nak. A manőverrel olyan koncentráció jött létre a magyar médiapiacon, ami mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ha akart volna, se mehetett volna el szó nélkül. A kormány rendeletben nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az érintett médiacégek fúzióját, ezért azt a GVH nem vizsgálta. Orbán Viktor miniszterelnök mindeközben ellenzéki médiatúlsúlyt és ellenszelet érez.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 13:34
Előzmény: #79931  keeper
Annyit ittam volna, hogy stratégiai nyugalmamban azt képzelem, hogy egyelőre még Orbán a hivatalban lévő kormányfő?
Most látom, csak apróságról van szó.
Újabb dráma Magyarország kőolajellátásában, bárddal vágták át a Barátság kőolajvezeték Achilles-inát – napi 350 ezer tonna olaj a tét
Tegnap újabb akadálya támadt annak, hogy Magyarországra orosz kőolaj érkezzen ukrán területen át, a Barátság vezetéken ...
Hatalmas érvágás az olajszállításnak ...
keeper hétfő, 13:31
Előzmény: #79931  keeper
*jön
keeper hétfő, 13:31

Itt a felvétel: így fenyegette meg Zelenszkij Magyarországot, hogy elvágja a Barátság olajvezetéket.
Nem előzmény nélküli az ukránok ténykedése a Barátság kőolajvezeték körül. Zelenszkij már tavaly augusztusban nyíltan megfenyegette Magyarországot, hogy a vezetéket elvágja, ha nem változtat az ukrán EU-tagságról alkotott álláspontján
---
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/02/baratsag-koolajvezetek-zelenszkij-ukran-orosz-olaj
---
Alapvetően már lassan lexarom, hogy mit csinálnak az ukránok, de legalább ne rajtunk követeljék az üzemenyagot, amitől ők vágnak el minket így vagy úgy. Bár még az is beleférne, hogyha a horvát vonal miatt keletkező plusz költséget kifizetik, nekik már úgysem számít.
keeper hétfő, 13:23
Előzmény: #79930  Dehogynincs
Fogalmam sincs, hogy hogy ide Orbán, de szerintem ma már ne igyál többet.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 12:26
Előzmény: #79928  keeper
Kételkedsz abban, hogy Orbán ezt is látta előre?
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 12:22
Előzmény: #79926  Murdoch
Azt feltételezem, hogy ez ukrán ukrán támadás volt. Nem hoz ki a sodromból. 
A galamblelkű, békés, agresszor oroszok rászolgáltak arra, hogy az ő infrastruktúrájukat is szétlőjék.
Tőled eltérően, nem háborodom föl azon, hogy a honvédő ukránok nem adják meg magukat.
Egyébként mindenkinek joga van ahhoz, hogy bármit feltételezzen.
keeper hétfő, 10:31
Előzmény: #79914  Istvan78
Ezt miből gondolod?
Murdoch hétfő, 10:27
Előzmény: #79922  Dehogynincs
https://www.vg.hu/kozelet/2026/02/baratsag-koolajvezetek-ujabb-tamadas-szivattyuallomas
Ugye feltételezhetjük, hogy ISMÉT az oroszok lőtték szét saját infrastruktúrájukat?
andras-80 hétfő, 10:22
Előzmény: #79923  Murdoch
Te mikor indulsz a frontra védeni szeretett hazádat?
Murdoch hétfő, 10:16
Előzmény: #79912  Istvan78
Nekem mondjuk az jön le inkább, hogy te az ukrán rezsimeket tekintve végtelenül magasszintű szerecsenmosdatást végzel, hogy miért na az az igazán érdekes. 
https://kisebbsegkutato.tk.hu/uploads/files/olvasoszoba/intezetikiadvanyok/Hataron_tuli_magyarsag_21_szazadban.pdf
"Ukrajna függetlenségenek kinyilvánítása és a Független Államok Közösségének megalakulása között, 1991 december elsejére népszavazást írtak ki Kárpátalján a terület különleges státusú önkormányzatáról, amelyet a választópolgárok 78%-a támogatott, a Beregszászi járásban pedig a magyar autonóm körzet megalakításáról, amely-re pedig 81.4% szavazott. Ez a népszavazás azonban jogi következmények nélkül marad."
Donbaszban nagyjából ugyanez volt 1994-ben. A kijevi rezsim ezeket mind elsöpörte. Nekünk nincs mit tenni, anno Antall is elcseszte, most már ez van. Azonkívül, hogy ti látszólag attól vagytok boldogok, hogy az utolsó kárpátaljai magyar is kimegy a frontra az aranybudis rezsimetekért. Nem véletlenül nem volt egy puskalövés se Krímben, náluk ez a hazatérés kategória volt 2014-ben.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 10:07
Előzmény: #79915  Placi82
Ebben a gondolatmenetben teljesen elhanyagolod a biztonsági megfontolásokat.
Szerinted hol fognak húzódni Oroszország hivatalos vagy de facto határai, ha kitör a béke?
salaxx
salaxx hétfő, 08:30
Előzmény: #79915  Placi82
Csak ahány nyugdíjas vox populi interjúkban "letétbe tette" az öngyilkossági szándékát, ha nem a Viktor nyer, már csak abból a nem folyósított nyugdíjból rendben lesz büdzsé

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek